Rezervacije wellness & spa hotela i centara

Gde se nalazi i šta leči Atomska banja

Smeštena između Čačka, Gornjeg Milanovca i Kraljeva, na 460 metara nadmorske visine, Gornja Trepča spada u retke banje sa radioaktivnim izvorima. Zbog toga i nosi naziv Atomska banja Gornja Trepča.

AtomskaBanjaGornjaTrepca1

Atomska banja Gornja Trepča

Usled zaklonjenosti planinskim vencima, klima u Gornjoj Trepči je blaga, bez većih temperaturnih razlika i sa slabijim vetrom. Sama termomineralna voda ima nisku radioaktivnost, temperaturu 28-31 stepen Celzijusa i pogoduje lečenju raznih oboljenja.

Smeštajni kapaciteti su znatno poboljšani novim hotelom Vujan, koji raspolaže sa 122 ležaja u više od 50 savremeno opremljenih soba sa televizijom, internetom i klimatizacijom.

Na prvom i drugom spratu hotela Vujan nalaze se trpezarije za ručavanje, predviđene za pacijente sa posebnim potrebama. Preko puta hotela nalazi se i restoran. Hotel poseduje i lift.

Hotel Vujan u Atomskoj banji Gornja Trepča

Hotel Vujan u Atomskoj banji Gornja Trepča

Koje bolesti se leče u Atomskoj banji Gornja Trepča?

Termomineralna voda Atomske banje Gornja Trepča ima lekovito dejstvo na nervna i mišićna tkiva, pa se ona koristi za lečenje neuroloških i reumatskih oboljenja, bolesti organa za varenje i perifernih krvnih sudova.

Atomska banja

Lečenje u Atomskoj banji Gornja Trepča

Terapijski blokovi su opremljeni savremenom medicinskom opremom, a između ostalih, zastupljene su hidroterapija, kineziterapija, terapije strujom, magnetom i laserom.

Gostima je na raspolaganju i promo paket od 10 dana u Atomskoj banji, a za sve dodatne informacije i rezervaciju smeštaja pozovite 065/255-22-75.

Hotel Vujan

Smeštaj u hotelu Vujan, Atomska banja Gornja Trepča

Zanimljivi lokaliteti u Gornjoj Trepči

Iznad samih izvora, u podnožju između planina Vujan i Bukovik nalazi se Crkva Presvete Bogorodice. Na 6 km od centra banje nalazi se i manastir Vujan, koji je više puta rušen i obnavljan. Povremeno se organizuju izleti i do nešto udaljenijih lokacija poput Drvengrada, Zlatibora i vidikovca u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Kako doći do Gornje Trepče

Udaljena je od Beograda oko 130 km a do nje se lako stiže Ibarskom magistralom, preko Mladenovca, Topole i Gornjeg Milanovca. Od Niša do Gornje Trepče ima oko 180 km, a put vodi preko Trstenika i Kraljeva.

Mapa puta Atomska banja

Mapa puta od Beograda i Niša do Atomske banje Gornja Trepča

Za više informacija i rezervaciju smeštaja u Atomskoj banji Gornja Trepča pozovite 065/255-22-75.


Share Button

Ostavi komentar

Top