Aromaterapija i aroma masaža - Magazin

Aromaterapija i aroma masaža

Aroma masaža predstavlja vrstu masaže u okviru čijih tretmana se koriste aromatska ulja. Temelj aroma masaže je aromaterapija, koja predstavlja vrlo ugodnu i opuštajuću masažu celog tela.

Tretman aroma masaže se odvija na stolu i obuhvata masažu celog tela. Deluje vrlo blagotvorno na kožu, deluje i na emocije, zglobove, mišiće i cirkulaciju. Aroma masaža ujedno opušta i podiže raspoloženje.

Kakav je efekat aromaterapije?

Aromaterapija je bliska masaži i lečenju dodirom, jer ulja pomažu i pojačavaju delovanje ovih metoda isceljivanja i uspostavljanja energetske ravnoteže u čoveku. Eterična ulja vrlo brzo preko kože prodiru u krvotok, koji lekovite čestice raznosi po celom organizmu i donose mu blagotvorni uticaj.

Aromaterapija daje koži poseban osećaj, sjaj i svežinu. Aroma masaža je najvažniji postupak u aromaterapiji i najdelotvorniji, jer tokom masaže ulja najpotpunije prodiru u tkiva i organe putem krvotoka.

Ulja za aroma masažu

Ulja koja se koriste u okviru aroma masaže i aroma terapije: Biber, Bor, Bosiljak, Cimet, Đumbir, Eukaliptus, Kamilica, Kleka, Lavanda.. kao i mnoga druga.

Aroma masaža je vrlo popularna i u wellness centrima Srbije.

Druga primena eteričnih ulja

Eterična ulja se, uz korišćenje i primenu kroz kožu, mogu koristiti i putem disajnih puteva. Inhalacijom, primera radi, ulje lavande utiče na stanja depresije i umora, deluje na poboljšanje raspoloženja, a često pomaže i u otklanjanju glavobolja i migrena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.