Koje su dobrobiti hidromasaže?

Koje su dobrobiti hidromasaže?

Hidromasaža predstavlja vrstu masaže koja se primenjuje pod vodom, najčešće u bazenima ili hidromasažnim kadama. Delovanjem mlaznica pod visokim pritiskom koje su smeštene ispod vode pospešuju se cirkulacija i limfna drenaža.

hidromasazaNa ovaj način se kombinacijom vode i vazduha pozitivno deluje na delova tela koji su pod najvećim stresom ili kod kojih se javlja ukočenost.

Ovakav tip masaže se izuzetno dobro pokazao u borbi protiv celulita, ublažavanju bolova u zglobovima, zatim kod sportskih povreda i opuštanju tela posle fizičkog napora.

Pre samog tretmana hidromasažna kada se puni vodom temperature 36-37 stepeni a sama masaža traje 15-20 minuta. Voda se može obogatiti solima za kupanje ili esencijalnim uljima kako bi se koža dodatno zategnula.

Ukoliko se hidromasaža redovno primenjuje, njenim pozitivnim dejstvima uklanja se napetost u mišićima i vrlo se povoljno deluje na delove tela koji trpe najveći zamor – vrat, lumbalni deo tela i noge.

Tretman hidromasažom mnogi lekari često preporučuju i kao dodatnu terapiju kod problema sa kičmenim stubom, vratom, ramenima i zglobovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.