Koliko košta SPA vikend: Srbija vs. Slovenija

Koliko košta SPA vikend: Srbija vs. Slovenija

Slovenačke terme važe za atraktivnije SPA destinacije u regionu, međutim odmor u Sloveniji ima i nešto višu cenu za prosečnog gosta iz Srbije. Uradili smo poređenje troškova za boravak u slovenačkim termama i srpskim SPA hotelima, pa pogledajmo koliko novca treba izdvojiti za SPA vikend.

Hotel Palisad na Zlatiboru

Hotel Palisad na Zlatiboru

Troškovi prevoza

Slovenija nam nije daleko, ali ipak od Beograda do slovenačke granice ima oko 420 km vožnje autoputem. Putarina kroz Srbiju iznosi oko 3 evra, kroz Hrvatsku oko 20, pa ukupno samo za putarinu u oba smera treba izdvojiti oko 45 evra.

U slučaju prosečne potrošnje goriva od 6l/100km, do slovenačke granice i nazad potrebno je oko 50 litara goriva, što će vas koštati blizu 70 evra.

Zavisno od mesta u kojem ćete boraviti, put vas može koštati dodatnih 10-30 evra, plus 15 evra za vinjetu. Ukupni trošak za put u oba smera od Beograda do neke od slovenačkih termi iznosiće oko 200 evra.

Što se tiče Srbije, do najudaljenijih destinacija (npr. od Subotice do Stare planine ili Lukovske banje) ima oko 450 km, a do mnogih kvalitetnih SPA hotela poput onih u Vrnjačkoj banji, na Zlatiboru ili u Vojvodini putuje se znatno kraće, pa se ukupno u oba smera putuje svega 200-300 km.

Trošak za gorivo, sa putarinom iznosi 30-60 evra, zavisno od toga iz kog mesta putujete i do koje destinacije.

Troškovi smeštaja

Smeštaj u Rimskim termama ili Termama Čatež za dve osobe u okviru nekog od osnovnih promo paketa iznosi od 150 evra, pa naviše, za dva polupansiona. Promo paketi koji uključuju masaže i dodatne wellness sadržaje koštaju i preko 400 evra za dve osobe.

Hotel Villa Breg u Vršcu

Hotel Villa Breg u Vršcu

U srpskim SPA hotelima, promo pakete sa 2 polupansiona za dve osobe možete rezervisati već po ceni od oko 100-150 evra, a za pakete sa dodatnim tretmanima i masažama potrebno je izdvojiti oko 200 evra.

U luksuznijim hotelima sa 5 zvezdica, dva polupansiona za dvoje mogu se naći po ceni od oko 300 evra i više, zavisno od smeštajne jedinice i dodatnih sadržaja koje ponuda obuhvata.

Ako želite da povedete i decu, mnogi hoteli daju besplatan boravak za decu do 7 godina, dok starija deca imaju popuste pa praktično nema velikih doplata u odnosu na osnovnu cenu paketa za dve osobe.

Ukupni troškovi

Dok je za SPA vikend u Sloveniji potrebno izdvojiti najmanje 400-500 evra računajući prevoz i smeštaj, u domaćim SPA hotelima vas odmor sa uračunatim troškovima prevoza i smeštaja može koštati već oko 200 evra.

Ovde možete pogledati sve promo ponude domaćih SPA hotela, a za dodatne informacije i rezervaciju smeštaja pozovite nas na 065/255-22-65 ili 065/255-22-75.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.