Masaza i starosno doba - Magazin

Masaža i starosno doba

Dodir je bitan u svakom životnom dobu. Dok smo sasvim mali, potrebu za dodirom ispunjavaju nam naši roditelji, braća, sestre, dodir nam omogućava da zdravo rastemo. Što smo stariji, sve ređe imamo priliku da ispunimo tu nepresušnu potrebu koja nam daje potvrdu da smo voljeni i poštovani a starost je, često, takva da nam potreba za dodirom bude skoro uskraćena.

Profesionalna masaža se preporučuje već od ranog detinjstva pa sve do poznih godina starosti i ne postoje ograničenja po modelu starosnog doba.

U poznim godinama, ako ne postoji zdravstveno ograničenje, masaža, šijacu i refleksologija uspešno mogu nadoknaditi osećaj aktivnog životnog stila, ublažiti moguće tegobe, naročito u predelu kičme, elastičnosti zglobova, ukočenosti mišića, zategnutosti i suvoći kože. Masaža aromatičnim uljima, aromaterapija, je terapeutski opravdana i sigurno će doprineti još prijatnijem doživljaju masiranoj osobi.

U ranoj mladosti relaksaciona masaža i sportska masaža sigurno će doprineti, da mladi se čovek lakše suočava i upoznaje svoje telo, shvati princip primanja i davanja, nauči da postoji zdrav i jednostavan način otklanjanje napetosti.

Snežana Rafailović, Wellness terapeut
www.snezanarafailovic.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.