Sauna i zdravlje - Magazin

Sauna i zdravlje

Pitamo se da li je sauna dobra za zdravlje? Sve kreće od toga koliko imate godina, da li imate srčane smetnje ili astmu. Uvek je najbolje pitati svoga lekara.

Ipak, globalno gledano neke činjenise o sauni i zdravlju postoje. Odlazak u saunu je dobar za imunitet, opušta, relaksira.

Preporučuje se da u saunu ne idete praznog stomaka a dobro je i da unesete tečnost u svoj organizam, i izbegavajte tešku hranu. Vaš organizam se u sauni, gde je velika temperatura, jako znoji, podiže se temperatura za jedan do dva stepena, što dovodi do aktiviranja odbrambenih ćelija.

Boravak u sauni je loš za zdravlje ukoliko provodite više od 20 minuta u njoj. Preporučuje se boravak od 5 do 15 minuta, kao idealno vreme. Po izlasku iz saune se lagano rashladite, istušitajte, a do narednog odlaska napravite pauzu od najmanje 15 minuta. Sauna zaista relaksira i čini nas srećnim.

Sauna i zdravlje idu zajedno ruku pod ruku, ali opet napomena: uvek se konsultujte sa svojim lekarom, pogotovo ako imati problema sa srcem i disanjem.

Pretraga sauna u Srbiji

Wellness i spa centri Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.