Rezervacije wellness & spa hotela i centara

Šta je i čemu služi tepidarijum?

Pri odlasku u spa centar, primetićete brojne sadržaje za koje niste baš sigurni kako se koriste i čemu tačno služe. Pored standardnih sadržaja poput bazena ili saune, jedan od popularnijih je i tepidarijum.

Lukovska banja tepidarijum

Tepidarijum u Lukovskoj banji

Tepidarijum zapravo predstavlja grejni ležaj, koji toplotnim zračenjem prijatno deluje na organizam i opuštanje mišića. Klupe su zagrejane do približne temperature tela, od 37 do 39 stepeni Celzijusa. Na ovaj način postiže se da telo odaje otprilike onoliko toplote koliko i prima.

Time se postiže opuštanje mišića i nervnog sistema. Telo se zagreva bez znojenja, a usled toplote krvni sudovi se šire, što poboljšava protok krvi i jača imunitet.

Da vas podsetimo na to da se možete prijaviti na naš njuzleter i svake nedelje dobijaćete najbolje promo pakete na mejl.

Tepidarijum Angella Kopaonik

Tepidarijum u hotelu Angella, na Kopaoniku

Korišćenje tepidarijuma preporučuje se kao priprema za boravak u parnom kupatilu, ali se može koristiti i nezavisno od toga, npr. između dva boravka u sauni. Vazduh u prostoriji sa tepidarijum klupama je srednje vlažnosti, a preporučen boravak je 15-20 minuta.

Tople klupe su izrađene od tvrdog materijala, ali dizajnirane tako da prijaju kičmi prilikom ležanja, sa uzdignutom glavom i nogama u odnosu na standardni položaj pri ležanju.

Za korišćenje tepidarijuma nema starosnih granica, mogu ga koristiti i mlađe i starije osobe. Ovde možete pogledati hotele koji u ponudi imaju tepidarijum.

Put do najboljih promo ponuda vodi i preko našeg njuzletera, na koji se možete prijaviti potpuno besplatno.


Share Button

Ostavi komentar

Top