Utisci iz hotela Crowne Plaza Beograd

Utisci iz hotela Crowne Plaza Beograd

U hotelu Crowne Plaza Beograd sam boravio krajem januara 2014, jedno noćenje sa doručkom, uz korišćenje spa centra. Ovo je ujedno i prvi veći hotel u Beogradu u kome sam boravio, obzirom da živim u Beogradu. Pozvan sam da kao bloger “usnimim” stanje novog hotela i prenesem vam krajnje iskrenu recenziju i utiske.

Crowne Plaza je novi brend, nova investicija od 40 miliona evra, novi vlasnik (Delta Holding) ali stara lokacija, nekadašnji Interkontinental na Novom Beogradu. U odnosu na stari hotel identična je samo parcela i osnovna konstrukcija spolja, dok je unutra bukvalno sve renovirano.

Na samom ulasku nalazi se ogroman lobi, recepcija, nekoliko barova, veliki restoran. Kafići apsolutno mogu da posluže za neke opuštenije sastanke, uz napomenu da su cene hotelske, za 30 do 50% veće od onih koje inače postoje u klasičnim beogradskim kafićima, što je i logično, obzirom da su primarna ciljna grupa stranci.

Ako ćemo o ciframa, hotel se prostire na 33.000 kvadrata, ima 416 soba, 12 sala za sastanke, dva restorana,lobi barove, poslastičarnicu, fitnes i spa centar i jedan od većih hotelskih bazena u Srbiji. Deo vezan za spa ću posebno referisati pred kraj teksta.

Soba u kojoj sam boravio je na prvom spratu, dvokrevetna sa bračnim ležajem. Obzirom da sam bio sam, bilo je više nego udobno. Sobe su jako prijatne, stil je moderan hotelski, ali bez fensi detalja, što smatram da je prednost. U ormaru se nalazi bade mantil i sef. Pored je frižider a na stočiću fino posluženje: čaj, nesquik, flašica vode, itd.

U sobi se nalazi i veliki radni sto, radna fotelja, fotelja za odmor, stočić za posluženje, dva klasična noćna stočića i veliki plazma tv. Soba može imati pogled ka starom Beogradu ili ka Novom Beogradu. Možda je za nijansu bolji pogled ka starom jer se u daljini vidi zgrada Beograđanka, Hram i slični simboli Beograda.

Kupatilo je jako lepo i prostrano, sa velikom tuš kabinom. Tu je standardni pribor koji poseduju kupatila u hotelima, a jedina zamerka koju mogu da nađem je što u priboru ne postoje male paste za zube, što mislim da bi bilo sjajno, posebno za goste koji borave manji broj dana.

Sobe se otključavaju putem kartice, a zaključavaju automatski. Ipak, može vam se desiti, kao meni, da ne prislonite lepo vrata do kraja. Interesantna situacija koju sam imao u večernjim satima, neko je zatvorio moja vrata, mada sam bio ubeđen da sam ih lepo zatvorio sam. Ustao sam iz kreveta, otvorio vrata da vidim šta se dešava, u hodniku je bila devojka iz obezbeđenja koja proverava da li su svi gosti zatvorili vrata. Ovo nisam imao prilike do sada da vidim. Definitivno se vodi računa o bezbednosti.

Do spratova vode 4 lifta, tako da ne postoji neko preterano dugo čekanje na transport. Nisam imao puno stvari ali za goste koji dolaze sa velikim koferima na raspolaganju su “room boys” koji sve fino transportuju do soba.

Hotel je idealan za konferencije, što zbog broja soba, ponajviše zbog broja sala za sastanke. Sale se nalaze između prvog sprata i prizemlja.

Hrana

Doručak je na bazi švedskog stola, sa izuzetno velikom ponudom svega, jedan od najvećih koje sam imao prilike da vidim u hotelima. Gosti mogu da se posluže i besplatnom espreso kafom, uz doručak.

Sa grupom blogera sam imao priliku da zavirim i iza restorana, odnosno u samu kuhinju. Nisam kuvar, ne razumem se u standarde, ali ono što sam mogao da vidim deluje stvarno profesionalno i na zavidnom nivou.

Samo osoblje kuhinje broji preko 60 ljudi, podeljena je na dva sprata, više glavnih kuvara, delovalo mi je, bez preterivanja, kao drim tim za stvaranje dobre hrane. Obzirom da su gosti većinom stranci, posebno se vodi računa o vrstama hrane, a pored svega toga tu su i domaći specijaliteti.

Spa centar

Nalazi se na prizemlju, uključen je u ponudu hotela bez doplate, inače ga mogu koristiti i oni koji nisu gosti hotela uz eksluzivnu člansku kartu (nije masovni spa centar). Spa centar je takođe renoviran kad i hotel i jedan je od prijatnijih u kojima sam boravio. U svojoj ponudi ima bazen (15×7 metra), veću saunu i tursko kupatilo. Pored bazena se nalaze jako fine ležaljke i bar.

U izdvojenom delu, sprat iznad, sa pogledom na bazen, nalazi se fantastična teretana. Svlačionice su moderne i čiste, sa velikim ogledalima, tuš kabinom, fenom. Sve u svemu fenomenalan spa u Beogradu.

Cene i ocene

Noćenje sa doručkom u hotelu staje oko 130 eura. Cene se menjaju zavisno od popunjenosti, tako da uvek pre treba proveriti tačnu cenu.

Dodatne zamerke su stvar ukusa. Za moj ukus, hotel je preveliki. Definitivno nije porodični hotel za vikend odmor, na kakve sam navikao boraveći na planinama. Cene defnitivno nisu one na koje su gosti u Srbiji navikli, ali sve navedeno može da se opravda činjenicom da je u pitanju poslovni hotel okrenut primarno stranim gostima.

 

Ocene
Lokacija: 10/10
Enterijer: 9/10
Smeštaj: 9/10
Hrana: 10/10
Čistoća: 10/10
Osoblje: 10/10
Spa centar: 10/10

Prosečna ocena: 9.7

Foto: me & Mahlat

 
Miloš Petrović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.