Utisci iz hotela Garni Palić Resort

Utisci iz hotela Garni Palić Resort

Krajem aprila 2013. godine sam prvi put boravio u hotelu Garni na Paliću. Par sedmica pre toga sam sasvim slučajno naišao na njihov sajt a posebno me privuklo što je u pitanju spa hotel, a ne klasičan hotel. Bio sam malo skeptičan što se tiče lokacije, ali sam već u prvom pozivu sa ljubaznim ljudima na recepciji shvatio da je hotel na bukvalno 2 minuta pešaka od jezera.

Parking, recepcija i prvi utisak

U pitanju je manji ali fenomenalno sređen hotel, sa prelepom fasadom. Većina objekata na Paliću poštuje taj vrlo specifičan stil gradnje, pa je i hotel Garni u tom stilu. Sasvim dovoljno mesta za parking, a veći deo dana je hladovina, što može posebno da znači u letnjim mesecima.

Prva prostorija na ulasku u hotel je praktično manji lobi sa recepcijom. Hotel je počeo sa radom 2012. godine i deluje izuzetno novo i prijatno. Ceo prostor je uređen sa stilom, bez nekog fensi nameštaja, vrlo otmeno i elegantno. Ljubazna recepcionarka Sanja mi je za par minuta obezbedila čekiranje i čekala me je soba na prizemlju. Prvi utisak: fenomenalno, sjajno, prostrano.

Sobe su standardno opremljene. Ja sam došao sam i noćio jednu noć ali sam dobio sobu sa praktično 3 kreveta, jednim bračnim i jednim klasičnim. U sobi je fenomenalan TV (za ljubitelje te vrste zabave, mada ja nisam), standardni nameštaj, a posebno sam bio oduševljen kupatilom koje je za nijansu veće od onih na koje sam navikao u hotelima. U ormanu je kompletna spa oprema, ogrtač i papuče. Sve u svemu prvi utisak je bio fenomenalan i zaista sam se osećao prijatno.

Spa centar

Zajedno sa ključem dobio sam i poseban čip za ulazak na bazen i teretanu. Oni su standardno uključeni u cenu dok se đakuzi i sauna doplaćuju 500 dinara – 30 minuta. Iskreno malo me je iznenadilo doplaćivanje za saunu i đakuzi, smatrao sam da je to sastavni deo pansiona, međutim razlozi su sasvim opravdani. Đakuzi i sauna su praktično za dve osobe i jednostavno moraju da postoje termini i rezervacije.

Ja sam prvo obišao bazen koji je bio na prizemlju, odmah pored moje sobe. U pitanju je manji bazen sa relativno toplom vodom (nije termalna naravno). Pored bazena se nalaze odlične ležaljke. Ipak, bazen je mali i nije za neko duže ostajanje, kupanje, plivanje. Više je za jednostavno opuštanje. Meni je 30 minuta bilo sasvim dovoljno nakon čega sam zakazao 30 minuta u đakuziju i sauni. Pošto u tom periodu nije bilo puno gostiju ljubazno osoblje mi je dozvolilo da za isti novac provedem sat vremena u sauni i đakuziju (naravno u sauni daleko manje, zbog zdravlja 🙂

Kod saune i đakuzija mi se posebno dopala intimnost. Praktično dobijate ceo prostor na korišćenje i idealan je za dve osobe, gde se otvara potpuno novi segment turizma. Upravo je to jedna velika prednost ovog hotela jer je praktično vrlo lako moguće organizovati intimnije i mirnije opuštanje za dvoje u sauni i đakuziju. Idealno je za parove.

Pored saune i đakuzija se nalazi teretana, mala ali sa puno sprava. Ja nisam imao mnogo vremena tako da je nisam koristio, ali se svakako uklapa u ponudu hotela.

Hrana, piće i ostale usluge

U niskom prizemlju hotela se nalazi manji restoran. Ono što me je posebno oduševilo u tom delu je izuzetno ljubazni kuvar koji je praktično i konobar. Moram priznati da tako nešto nisam video do sada u hotelima, jedan vrlo prijatan i iskren odnos sa gostima. Recepcionarka mi je kasnije pomenula da su mnoge žene htele ovog čoveka da vode kući, obzirom koliko je ljubazan i kako finu hranu sprema.

Moj boravak je bio na bazi noćenja sa doručkom. Švedski sto, sa nekim osnovnim stvarima plus sam mogao iz menija da biram više vrsta omleta koje je kuvar spremio za 5 minuta. Jako dobra hrana, a posebno mi se dopalo što postoji nekoliko stočića za malu decu.

Hotel poseduje i kafe bar sa terasom, što je idealno za prolećne i letnje dane. Gotovo ceo hotel je pokriven wifi internetom, što je meni jako značilo. Moguće je plaćanje karticama.

Prednosti: idealan za roditelje sa decom, parove. Vrlo mirno naselje, blizina jezera, odlična hrana, izuzetno sređene sobe

Mane: vrlo mali bazen bez posebnih aktrakcija, nedostatak šampona u delu saune i đakuzija (verovatno su to u međuvremenu ispravili)

Ocene

Lokacija: 9/10
Enterijer: 9/10
Smeštaj: 10/10
Hrana: 9/10
Čistoća: 10/10
Osoblje: 10/10
Spa centar: 7/10

Prosečna ocena: 9.1

Pogledajte i poređenje ovog hotela sa hotelom Prezident Palić. Saznaćete koje su razlike između njih, koje su prednosti jednog a koje drugog hotela.

 

Miloš Petrović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.