Utisci iz Spa apartmana Laguna

Utisci iz Spa apartmana Laguna

Prijatelji mi kažu da se u spa centru najviše opuste kada su sami, ili kada je vrlo malo ljudi. Dobar broj beogradskih spa centara i jeste ekskluzivan sa te strane, nije kao masovna kupališta, ali vam niko ne garantuje da ipak u sauni pored vas neće biti još najmanje petoro nepoznatih ljudi.

Pri boravku u Palić Resortu, o kome sam već pisao, posebno me oduševio momenat zakupa privatnog termina u delu sa saunom i đakuzijem. Čak i u okviru sajta wellness-spa.rs često dobijamo zahteve upravo za lokacijama koje nude privatne spa termine. Razumeli smo, ljudi vole privatnost spojenu sa spa uživanjem.

Sa druge strane, ekspanzija apartmana u Beogradu poslednjih 5 godina je ogromna i u toj priči se apartmani trude da se na neki način izdvoje od konkurencije. Baš zbog toga je i nastao koncept spa apartmana, koji kao ključni sadržaj, osim prenoćišta, u stvari nudi mini spa centar.

Upravo jedan takav je i Spa apartman Laguna u Beogradu, i na konto spa priče kojom se bavim, imao sam priliku da prenoćim u njemu.

 

Lokacija Laguna apartmana

Laguna Spa apartman se nalazi na Zvezdari. Vlasnik Željko mi je već u prvom kontaktu telefonom jasno izdeklamovao tačan put, iako sam sve detalje video na mapi. Apartman se nalazi u finoj novogradnji, na padini ka Mirijevu. Ta mikrolokacija, odnosno ulica gde je sama zgrada je relativno zgodna za parking, plus nije zona, tako da ste sa te strane mirni.

Laguna Spa apartman je inače deo kompleksa Laguna Nirvana, jer se pored apartmana o kome pišem nalazi još jedan, Nirvana apartman, ali poseduje samo saunu, odnosno nije toliko naglasak na spa segmentu. Da se vratimo na Laguna Spa apartman.

Sadržaj Laguna apartmana

Fotografije koje sam pre dolaska video su stvarno lepe, ali i sami znate da se danas fotke fotošopiraju, tako da nisam imao velika očekivanja. Ipak, bio sam prijatno iznenađen. Uživo čak i bolji doživljaj, obzirom na to kako je ceo apartman delo profi arhitekte.

Centralni deo apartmana, samim tim i najveći deo, zauzimaju đakuzi, sauna i topla klupa. Đakuzi je za dve osobe, izuzetno je čist, a od vlasnika saznajem da se nakon svakog boravka detaljno ispira higijenskim sredstvima. Ja sam iskreno bio malo skeptičan i sve prošao tušem, ali nisam primetio ništa prljavo ni čudno. Na samom đakuziju se nalazila so i tečnost slična kupki, za bolje uživanje u đakuziju. Đakuzi se pri najjačem mlazu vode napunio za nekih 15-ak minuta.

Sauna je posebna priča. Sa dve strane je ograđena staklom, tako da sedeći unutra vidite praktično ceo apartman. Peć unutar saune se jako brzo greje, a spolja se jednostavno može kontrolisati temperatura. Ja sam je postavio na 90 stepeni, vlažnost je pri tome bila oko 50%, što mi je sasvim odgovaralo. Vlasnik se potrudio da doživljaj bude potpun i pored dela za kontrolu temperature postavio auto radio, odakle se u sauni može pustiti bilo koja radio stanica. Sauna poseduje himalajsku ciglu i spada u skuplje, zdrave saune.

Kompletan video snimak možete pogledati ovde.

Bilo mi je važno da jako blizu bude tuš, obzirom da se preporučuje, a i sam obožavam, da posle saune uskočim u hladno tuširanje. Vrata kupatila su tačno preko puta saune, a na podu su pločice i nije nikakav problem da se lako i brzo uskoči pod tuš.

Vlasnik Željko mi je pomenuo da gosti često kombinuju saunu i đakuzi, odnosno da iz saune odlaze u đakuzi, i obrnuto. Ta situacija je dvostruko problematična. Prvo, znoj se unosi u đakuzi i upravo znajući to đakuzi se čisti nakon svakog gosta, dok sa druge strane sam prelazak iz saune u đakuzi nije dobar ni za zdravlje osobe koja tako uskače, jer se nakon boravka u sauni isključivo preporučuje “hladna pauza”, kako je jednom nazvala doktorka zaposlena u wellness centru u Prolom banji. Ako iz saune uskočite u đakuzi, imaćete puno problema sa pritiskom, i postoje dobre šanse da se onesvestite. Zato, sauna pa hladan tuš. Ne topao tuš, isključivo hladan tuš. A posle toga može i đakuzi, naravno.

Topla klupa je pored saune, sa druge strane prema spavaćoj sobi, ali je nisam koristio. Nisam siguran koliko je potrebna u apartmanu, obzirom da je manjih dimenzija. Ali svakako je kul sa brzo sušenje peškira.

Ukoliko razmišljate da li da ponesete fen i šampon, odmah ću vam reći – ne morate. Fen je više nego odličan, a tečni i sapuni i šamponi bolji nego u nekim hotelima koje sam imao prilike da posetim. Četkica za zube će vam svakako trebati.

Dnevna soba i kuhinja

Obzirom da je u pitanju apartman, na raspolaganju vam je mala, ali potpuno opremljena kuhinja. Možete lako skuvati kafu, ili ohladiti vino. Frižider nije klasičan sobni bar, ništa vas tu neće sačekati od pića, ali vam niko ne brani da donesete šta god želite.

Kuhinja je spojena sa dnevnom sobom, gde se nalazi kul ugaona garnitura za odmor i TV. Upravo TV je posebna priča jer se nalazi na zidnom držaču i, pazite sad, lagano se okreće ka đakuziju, što znači: gledanje TV-a u đakuziju. Ne gledam često TV, iskreno, ali se baš u tom terminu poklopila Kesićeva emisija, pa mi je dobro došlo da ne moram iz đakuzija da izlazim.

Apartman poseduje i odvojenu spavaću sobu, sa perfektnim dušekom, oko tog dela odmora ne morate da brinete.

Prednosti i mane

Prednosti: privatni termin; sasvim zadovoljavajući sadržaj za uživanje i opuštanje; prijatan i izuzetno komforan apartman; česti popusti laguna nirvana spa fejsbuk.

Mane: Ukoliko otvorite prozore biće pojačane buke od saobaćaja; Prilaz i zgrada nisu potpuno jasno naznačeni pa je moguće da ćete biti na telefonskoj vezi sa vlasnikom; Velika potražnja pa morate zvati dosta ranije, nikako dan za danom.

Kome bih preporučio spa apartman Laguna

Pre svega parovima koji žele da na potpuno kul i romantičan način proslave godišnjicu ili naprave trenutke za sebe. Cena boravka, po noći (ne po osobi) je oko 40-50 eura, što je po osobi gledano praktično jeftinije nego dnevne karte u spa centrima.

 

Miloš Petrović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.