Hoteli u banjama za lečenje i odmor

3 banjska hotela za lečenje i odmor

Na istočnim padinama Kopaonika smeštena je najviša banja u Srbiji. Za Lukovsku banju postoji toliko interesovanja da postojeća dva hotela, Jelak i Kopaonik nisu dovoljni za smeštaj gostiju, pa je u planu izgradnja trećeg hotela.

Jelak je noviji hotel, izgrađen 2009. godine. Ima 65 soba, restoran, poslastičarnicu, a od spa sadržaja poseduje saunu, đakuzi bazen sa termalnom vodom, hidromasažne kade. Gostima je na raspolaganju i spoljašnji bazen koji se može koristiti i tokom jeseni i zime, zahvaljujući termalnoj vodi.

U medicinskom bloku sprovode se tretmani za lečenje reumatizma, osteoporoze i drugih oboljenja.

Hotel Kopaonik, Lukovska banja

Hotel Kopaonik, Lukovska banja

Prvi moderan smeštajni objekat u Lukovskoj banji bio je hotel Kopaonik, izgrađen 2000. a potom renoviran 2014. godine. Sada poseduje više od 60 soba, wellness centar, medicinski blok, a tu su i restoran, kafe bar, fitnes sala.

Druga veoma tražena destinacija za lečenje i odmor je Prolom banja. Sa 210 soba, restoranom, etno krčmom, kafe barom i poslastičarom, ali pre svega spa centrom i bazenima, hotel Radan predstavlja „bazu“ za sve goste.

Hotel Radan, Prolom banja

Hotel Radan, Prolom banja

U wellness centru gostima su na raspolaganju veliki bazen sa termalnom vodom, sauna, đakuzi bazen, tepidarijum, slana soba, masaže itd.

Za lečenje bolesti bubrega, kožnih i drugih bolesti postoji medicinski deo sa savremenim tretmanima.

Na drugom kraju zemlje, u blizini Apatina i Dunava, na krajnjem severozapadu Vojvodine nalazi se banja Junaković. Okružena je hrastovom šumom i bogata je termalnim izvorima. Kao lečilište postoji tek 30-ak godina.

Banja Junaković

Banja Junaković

Termo-mineralni izvori potiču sa dubine od čak 700 metara. Dostižu temperaturu i do 50 stepeni, pa voda mora da se rashlađuje da bi se koristila za terapije.

Smeštajni deo raspolaže sa 270 ležajeva, velikim restoranom, a gostima su na raspolaganju zatvoreni terapijski bazen, saune, podvodne masaže, velika kuglana, staza zdravlja kroz park šumu, iznajmljivanje bicikala itd.

Posebno je popularan tretman „Gipsane bermude“, a zastupljeni su i tretman tela algama, različite vrste masaža. Mnogi od tih sadržaja uključeni su u promo pakete, poput Wellness vikenda.

Za dodatne informacije i rezervaciju smeštaja u navedenim hotelima, pozovite 065/255-22-65.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.