Hotel Sunce Sokobanja – utisci posetilaca

Hotel Sunce Sokobanja – utisci posetilaca

Sokobanja je u domenu SPA ponude dugo zaostajala iza Vrnjačke Banje, a zapravo i dalje zaostaje. Ipak, velika promena se desila u momentu kada je otvoren, odnosno renoviran, hotel Sunce. Kako bi vam preneli što realnije utiske iz hotela, razgovarali smo sa posetiocima našeg sajta i sabrali sve komentare, kako pozitivne tako i negativne. Za naš portal utiske prenose Sanja i Dragana. 

Hotel Sunce – Utisci sa porodičnog odmora

Piše: Sanja Berak

Hotel Sunce u Sokobanji je pravo mesto za odmor, opuštanje, vraćanje enegije i relaksaciju. Nalazi se u jugoistočnom delu Srbije, uz obalu reke Moravice, okružen je zelenilom parka Banjica i prelepim pejzažima planine Ozren. Pored hotela nalaze se staze za šetnju i dovoljno veliki parking pokriven video – nadzorom. Hotel Sunce ima 4 zvezdice i pruža odličnu uslugu.

Dolazak u hotel

Na samom ulasku u hotel, kod recepcije, dočekuje nas ljubazno osoblje koje nam je poželelo ugodan boravak. Na našu primedbu u vezi parkinga, odmah su profesionalno reagovali i rešili problem. Ono što bih istakla kao zamerku po dolasku, a što je odmah otklonjeno po našoj prijavi je parking na kome su se nalazila vozila koja nisu u vlasništvu gostiju hotela, što je onemogućavalo gostima hotela da parkiraju svoja vozila.

Sobe hotela Sunce

Ono što smo primetili po ulasku u sobu je odlična higijena sobe, kupatila i hodnika. Superior porodična soba u kojoj smo bili smešteni je veoma komforna, oko 40 kvadrata, sa dve terase i dve odvojene sobe. Odlična je za smeštaj porodice. Soba je opremljena ketlerom za kafu i čaj, mini barom, sefom, ima moderan nameštaj i udobne dušeke.

Osoblje hotela

Osoblje se od početka maksimalno trudilo da nam ulepša trenutke odmora, diskretnim prisustvom i željom da zadovolje sve naše potrebe. Sobarice su savesno i predano svako jutro čistile sobu, menjale posteljinu i punile mini bar.

Restoran i SPA centar

Kada je u pitanju restoran, hrana je servirana na bazi švedskog stola koji je zaista odličan i, po mom mišljenju, spada u top 5 u Srbiji. Hrana je raznovrsna, kvalitetna i ukusna, imaju dosta domaćih specijaliteta. Konobari su ljubazni i kulturni. U sklopu restorana, tu je i terasa sa pogledom na park i reku Moravicu gde gosti mogu uživati u različitim spcijalitetima i piću.

Ono što je važno istaći je da se u okviru lobi bara nalazi deo koji je izdvojen za pušače, opremljen udobnim foteljama, što ambijent čini prijatnijim.

Tokom boravka u hotelu rado smo koristili SPA centar. SPA ima različite sadržaje – bazen, saunu, slanu sobu, tepidarijume, relaks sobu, masaže i tako dalje.

Prednostii i mane hotela

Jedan od svega par nedostataka koji smo primetili je bio nedostatak noćne lampe u našoj sobi. Još jedna od zamerki može biti radno vreme SPA centra, a koje bi moglo biti produženo i do 23:00, posebno za deo sa masažama. Dobro bi bilo i da nakon 18 časova bude termin bez dece.

U hotelu Sunce smo boravili tokom prvomajskih praznika, a iako imamo male zamerke, zaslužuje svaku preporuku i pohvalu. Toplu preporuku dajemo posebno onima kojima je potreban predah od posla i obaveza. Čist vazduh, srdačna dobrodošlica, raznovrsna hrana i piće sigurno daju trenutke nezaboravnog odmora i relaksacije. Vratićemo se opet!

Hotel Sunce iz ugla jedne porodice

Piše: Dragana Rakonjac

Hotel Sunce u Sokobanji smo posetili svega desetak dana nakon otvaranja, što je bio i povod našeg odlaska. Odlazili smo i ponovo jer se jako lepo osećamo u ovom hotelu. Ćerka me uvek pita kada idemo u hotel Sunce, što pokazuje koliko nam se dopao hotel. 🙂

Putovali smo preko Kraljeva, odnosno Đunisa. Prvi utisak po dolasku je zaista bio fanstastičan. Možete zamisliti tek kako su deca bila oduševljena. 

Hotel Sunce – Sobe

Sobe hotela su velike, veoma prostrane. Soba je bila topla baš koliko treba, krevet udoban, mini bar je bio gratis (Voda, kisela voda, gazirani i negazirani sokovi) – prvi utisak po dolasku je bio zaista divan.

Naša soba je bila četvorokrevetna sa dve odvojene sobe. U jednoj sobi je bio francuski ležaj, u drugoj dva zasebna kreveta. Obe sobe su imale TV, bile su prostrane, imaju terasu. Kupatilo je nešto skromnije uređeno, za razliku od samih soba. 

Restoran i hrana

O hrani je suvišno i govoriti. Mi smo imali uslugu polupansiona. Obroka ima u izobilju – raznovrsni su, ukusni, na kraju krajeva i lepo dekorisani (Žitarice, smutiji, jaja, kajgana, pršuta, sir, čorbice, ribe, meso…). Restoran, čini mi se, daje opcije za svačiji ukus.

SPA centar

Onda dolazimo do mog omiljenog mesta za boravak – SPA centar! Obožavam saune, najčešće sam tu, dok deca uživaju u bazenima. Tople klupe u relax zoni hotela Sunce su zaista pun pogodak.

Osoblje i u SPA centru i generalno u hotelu – samo za pohvalu. Ljubazni su, predusretljivi, spremni uvek da pomognu.

Dobra stvar kada je u pitanju SPA centar je što vas u sobi čekaju bade mantil i papuče. To ume da znači da vam bude dostupno odmah u sobi. Moram da naglasim da su bade mantili po uzrastu za decu što je jako pažljivo sa njihove strane.

Prenosti i mane

Ono što izdvaja hotel Sunce je što zaista ima dosta sadržaja. Imaju igraonicu za decu, biblioteku, Venecijansku baštu, u SPA centru dosta masaža. Prednost, rekla bih, je i što je sve na jednom mestu i nekako se osećate toplo, kao kod kuće.

Generalno nemamo većih zamerki. Suprug je imao malu zamerku da su jastuci visoki, bar za njegov ukus, ali zar se to može nazvati manom. Sitnice su to.

Radni dan ili vikend – Šta izabrati?

Kako smo bili više puta, nekada vikendom, nekada radnim danima – vikendom ume da bude velika gužva, dok je radnim danima manja posećenost i onda je to pravo uživanje. Imali smo priliku i da obilazimo malo Sokobanju – Ozren, Ripaljku, šetali banjom, mada je bilo situacija da ja šetam sama pošto su suprug i deca želeli da ostaju u hotelu.

Iako je ponuda hotela u Vrnjačkoj Banji dosta veća i bogatija, iskreno se nadamo da će i Sokobanja dostići jednog dana taj nivo. 

Popuste i akcije domaćih SPA hotela možete pogledati na našem sajtu u kategoriji promo ponude hotela

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.