Hotel Tornik - Zlatibor - Utisci i iskustvo iz prve ruke

Hotel Tornik – Zlatibor – Utisci i iskustvo iz prve ruke

Nekoliko puta smo bili u poseti hotelu Izvor, inače hotelu koji posluje u okviru iste grupacije kao i hotel Grand Tornik i potpuno je logičan sled bila poseta i njemu, da vidimo koje su razlike i kakav je hotel. Na put smo krenuli iz Beograda, automobilom, trudeći se da sa sobom ne nosimo više od jednog običnog ranca.

Put do naše lepe planine u Zapadnoj Srbiji je sada neuporedivo lakši i brži jer je praktično polovina puta autoput, tako da se od Beograda do većine SPA hotela na Zlatiboru stiže za oko dva sata vožnje. Taman se naviknete na novi autoput, a već ste na njegovom kraju – kada kreće dobro poznata deonica od Preljine ka Užicu.

Dolazak u hotel Grand Tornik

Hotel Grand Tornik je duže od decenije bio gradilište koje je ružilo jedan od najlepših delova Zlatibora – a sada je zasijao punim sjajem. Nalazi se u centru Zlatibora koji nije onako nesrećno urbanizovan i zauvek unakažen, tako da i bliža okolina hotela još uvek podseća na planinu. Prvi susret sa hotelom odaje utisak prestiža, luksuza i uređenosti uz vešto prikrivene delove i površine koju su tada još uvek bili u izgradnji.

Bio je decembar i u hotelu je već vladala prednovogodišnja atmosfera uz blještavilo ukrasa koji su bili sa merom i prema kategoriji kojoj hotel teži odabrani i postavljeni.

Ceo ulazni hol i zajednički prostori su izgrađeni tako da izazovu jedan WOW osećaj. Za razliku od recimo hotela Izvor koji smo već spomenuli, iako su korišćeni isti materijali, vidi se “crta” istog projektanta, ipak ovaj hotel odiše većim luksuzom i glamurom. 

Velika letnja terasa sa fantastičnim pogledom ka vrhu Tornik i ski stazama je pun pogodak. U holu i okolnim hodnicima u prizemlju se nalaze i neki komercijalni sadržaji sa brendiranom garderobom, salonom lepote, kozmetikom – možda je nekome zanimljivo, ali nama je van fokusa iz ugla kupca.

Smeštaj u hotelu

Bili smo smešteni u posebnom krilu hotela pod nazivom Sky Line. Nekada se to zvalo depadans, obična dvokrevetna soba, sa svim potrebnim elementima koje hotel sa 5 zvezdica i treba da poseduje. Najveća atrakcija za neke jesu “providni zidovi” kupatila i toalet u staklenoj “kocki”, s tim da postoji roletna sa unutrašnje strane koja spašava situaciju kada zaista želite malo svoje intime.

Svi detalji na koje obično i obraćamo pažnju su bili na mestu: mini bar bogat i sa sadržajem “u roku”, papuče, kvalitetni bade mantili, peškiri, čaše i pribor, luksuzna rasveta i sve ostalo što mora biti tu je tu – i kvalitetno je. Digitalno upravljanje klimom, rasvetom, pozivom, do not disturb i clean funkcijom. Kreveti, posetljina, udobnost – vrhunski!

U praksi – nivo i kvalitet je isti i za dvokrevetnu sobu i za predsednički apartman. Razlika je samo u površini i nekim sitnim dodacima koji vam eventualno znače ukoliko ste spremni da svoj boravak plaćate ciframa koje se završavaju sa tri nule na kraju, a prvu cifru birate sami. Ono što je manjkavost u ovom delu hotela je nedostatak terasa, ali takav je koncept Sky Line krila.

Rotirajući restoran na poslednjem spratu je bio u završnoj fazi pred puštanje u rad, tako da nismo stigli da ga isprobamo, ali smo ga svakako obišli smetajući majstorima i uverili se u fantastičan pogled sa tog mesta.

Restoran

Hrana u restoranu hotela Grand Tornik – jednostavno van svake kategorije do sada isprobane u Srbiji. Imali smo polupansion, kvalitet, raznovrsnost i ranžiranje na vrhunskom nivou. Po ovome se Grand Tornik i izdvaja od svih ostalih i nešto je što se pamti.

SPA centar hotela Grand Tornik

Wellness i SPA centar je velike površine – puno prostora, topla atmosfera, primena izuzetno luksuznih i kvalitetnih materijala, sa dva velika unutrašnja bazena, temperatura vode vrlo prijatna, oko 30 stepeni. Ima i deo sa saunama, turskim kupatilom i slanom sobom. Čini mi se da je Tornik nešto trenutno definitivno spada među najbolje SPA hotele u Srbiji.

Higijena na vrhunskom nivou, osoblje se trudi da bude neprimetno. Veliki je broj klasičnih ležaljki – tipa metalna konstrukcija i mrežica, kao i onih specijalnih za ljuljanje. Pravo opuštanje!

Voda u bazenima je kristalna, odabir pločica vrhunski, deluje da je filtracija vode UV zracima, odnosno novim tehnologijama pri kojima nema mnogo hemije.

Temperatura je savršena. Napominjem da već sada dobro primećujem hotele koji u nekim delovima sezone vrlo štede na zagrevanju vode, pa se posle čude što gube goste.

Kod jednog bazena postoji i đakuzi kada koja malo kvari celokupan utisak pošto deluje kao da je greškom doneta iz nekog hotela nižeg ranga. Za ceo taj prostor nekako deluje nesrazmerno mala i prilično jeftina, ali pretpostavljam da su neka druga ograničenja bila u pitanju. Svakako, ovo ni najmanje nije kvarilo utisak koji je bio fantastičan.

Jedino što bih predložio je da se stakla slane sobe i dela prema saunama prekriju delimično mat folijom, pošto u ovoj varijanti taj prostor ne pruža dovoljno intime za opuštanje. Ovo važi i za Grand Tornik i za sve druge hotele – ukoliko želite istinski mir i tišinu, birajte termine van sezone, odnosno manje popularne termine u godini.

O osoblju hotela

Ono što bih nekako izdvojio i što ne sme biti prihvaćeno kao normalno u hotelu ovog ranga, a videlo se kod pojedinih, ne kod svih – kod osoblja u spa, tehničkog osoblja, recepcije, spremačica apsolutno nema zamerki, ali kod restorana – osoblje je prilično loše. Kada smo ovo uočili, pogledali smo i ocene drugih na internetu i videli da mnogi dele istu stvar.

Zlatibor je turistička destinacija sa tradicijom pa s tim ide i veća zbunjenost kako uspevaju da nađu takve ljude za konobare da je to neverovatno. Na stranu nedostatak profesionalizma, ali nedostatak osnovnog vaspitanja i bar malo ljubaznosti.

Generalni utisak

Za nas lično i za naše prilike, ovo jeste jako kvalitetan hotel po infrastrukturi, sa najkvalitetnijim wellness i SPA sadržajima, jedino što je potrebno ono “nešto” u obuci osoblja da bi sve postalo savršeno. U svakom slučaju, posetili bismo i posetićemo ovaj hotel ponovo prvom prilikom, pošto naveddeni nedostatak nije nešto čemu mi dozvoljavamo da nam pokvari ukupan utisak. Sve ostalo je zaista odlično u ovom hotelu i bićemo ponovo njegovi gosti.

1 komentar

  • Hotel Tornik je veoma udoban , sobe su čiste , manjkavosti ima ( sef nije mogao da se koristi , voda u tus kabini jedva mlaka, tus koji propusta .. ) ali je osoblje izuzetno -od recepcije koja reaguje na svaku ( opravdanu primedbu ) , majstori koji sve dovedu u red sa pono obzira i u najkraćem vremenu , konobari i sobarice, ljubazni i strpljivi.
    Hrana o.k ali ne bas “ nikada vidjeno” , ali sveže i ukusno .
    Hotel jeste za preporuku , mada je cena malo previsoka , mada svaka roba ima svoga kupca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.