Kopaonik – wellness destinacija i aktivan odmor

Kopaonik – wellness destinacija i aktivan odmor

Poznata pod nazivom „Sunčana planina“ zbog skoro 200 sunčanih dana godišnje, planina Kopaonik pruža svojim posetiocima nesvakidašnji užitak u aktivnom odmoru, uz prelepe wellness momente. Osim što zimi predstavlja najveći srpski skijaški centar, ova planinska lepotica tokom leta svojim raznovrsnim sadržajem nudi dovoljno razonode i za najprobirljivije posetioce.
Foto: Aleksandar Dimitrijević

Foto: Aleksandar Dimitrijević

Aktivan odmor na Kopaoniku

Na planine se ne ide samo zimi kad je sneg, već i leti, onda kada ona sija punim sjajem i privlači zelenilom, prelepim pejzažima i brojnim aktivnostima za zaljubljenike u avanturistički turizam. Nacionalni park Kopaonik obiluje atraktivnim lokacijama pogodnim za ekstremne sportove poput paraglajdinga, alpinizma ili raftinga. Svi ovi na prvi pogled „ekstremni“ sportovi izvode se pod budnim okom iskusnih instruktora, bez opasnosti po bezbednost učesnika, potrebno je samo opustiti se i uživati u ovim izuzetno zabavnim aktivnostima.
kopaonik1
U program aktivnog odmora uključeni su još i jahanje konja, vožnja bicikala i kvadova (motora na četiri točka), streličarstvo, kao i pešačke ture do obližnjih planinskih vrhova. Uz sve to, možete se voziti i žičarom do Pančićevog vrha na 2017 metara nadmorske visine, što predstavlja najvišu tačku Kopaonika sa koje se pruža predivan pogled.

 

Hotel „Grand“

Na odličnoj lokaciji, pored samih ski staza i žičara, nalazi se moderno opremljen Grand Hotel & Spa (4*) sa predivnim panoramskim pogledom na šumovite padine Kopaonika.

Enterijerom dominira drvenarija, sa skladno uređenim celinama u kojima se gosti osećaju vrlo prijatno. Omiljeni kutak većine posetilaca je prostrana terasa sa fenomenalnim pogledom na četinarsku šumu i Pančićev vrh.

Hotel Grand raspolaže sa više od 400 smeštajnih jedinica, velikom zatvorenom sportskom halom, terenom za skvoš, bilijar i salom za stoni tenis, kuglanom sa 8 staza, dve moderno opremljene konferencijske sale, restoranima i kafićima.

kopaonik4

Ono po čemu se hotel Grand ističe od ostalih hotela na Kopaoniku je izuzetni spa centar sa zatvorenim bazenom dimenzija 18×9 metara, infrared i finskom saunom, turskim kupatilom, ledeno slanom sobom, tepidarijumima i brojnim drugim wellness sadržajima koje gosti hotela mogu neograničeno koristiti.

Posebno atraktivan je bazen na otvorenom, sa temperaturom vode iznad 29 stepeni i pogledom na neverovatni pejzaž Kopaonika. Pored svega toga, gostima su na raspolaganju i salon lepote, salon za masažu, solarijum i fitnes centar.

kopaonik3

U čarima wellness centra može se uživati i u okviru nekog od nedeljnih ili vikend spa paketa, koji su prilagođeni gostima različite platežne moći.

Posle nekoliko dana provedenih na čistom planinskom vazduhu Kopaonika, adrenalinskih sportskih aktivnosti, šetnjama po prelepoj prirodi i uživanja u wellness centru, imaćete osećaj potpune relaksacije i ispunjenosti duha, čime ćete značajno doprineti svom zdravlju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.