U poseti Prolom banji

Posetioci pišu: U poseti Prolom banji

Gospodin Milorad Drmanac je kao dobitnik nagradnog SPA vikenda boravio sa svojom suprugom u hotelu Radan, u Prolom banji, a svoje utiske prenosi nam u tekstu koji sledi.

 

Za Novu 2015. godinu rezervisao sam doček za moju suprugu, njenu prijateljicu i mene u Banji Junaković, preko sajta Wellness-spa.rs. Zahvaljujući toj rezervaciji dobio sam od sajta Wellness-Spa.rs nagradni vikend u Prolom banji za dve osobe u hotelu Radan, dva puna pansiona sa korišćenjem spa centra, sve besplatno.

Nagradu sam iskoristio za Srpsku novu godinu, od 13-15 januara. Svojim autom krenuo sam sa suprugom iz Beograda oko 8 časova, 13. januara putem broj 208 preko Kraljeva, Vrnjačke banje, Goča, Brusa, Blaca i Kuršumlije. Ovu rutu smo odabrali zbog namere da svratimo u Vrnjačku banju i vidimo Goč pod snegom. Kad god putujemo Ibarskom magistralom svraćamo u restoran „Dan i noć“, ispred Ljiga.

Vrnjačka banja

I ovog puta smo svratili na kafu i doručak zbog vrlo kvalitetne hrane i niskih cena. Po utvrđenom planu svratili smo u Vrnjačku banju, gde je u centru bilo slavlje povodom pravoslavne nove godine – kuvanje riblje čorbe i šumadijskog čaja, kao i muzički program.

Goč, iznad Vrnjačke banje

Put smo nastavili preko planine Goč, koji je bio pod snegom pa smo zastali i divili se lepotama ove pitome planine, koja se nalazi iznad Vrnjačke banje. Produžili smo do Prolom banje, gde smo se, po dolasku, parkirali na parkingu hotela Radan.

Na recepciji hotela dočekalo nas je vrlo ljubazno osoblje i informisalo nas o kućnom redu hotela i spa centra. Smestili smo se u vrlo lepu, čistu sobu na prvom spratu, potpuno opremljenu, sa terasom i kupatilom. Soba sadrži francuski ležaj, lcd televizor, telefon, internet, sve što je potrebno za pravi odmor, uredno i čisto. Posle kratkog odmora otišli smo na ručak u hotelski bife, gde se servira ručak. Naziv bife nije adekvatan za lep i raskošan restoran.

Hotel Radan, Prolom banja

U restoranu nas je dočekalo ljubazno osoblje i ponudilo čorbu, potom jedno od tri jela po izboru i dezert. Porcije su kvalitetne i obilne. Hrana je izvanrednog ukusa a u ponudi svakog dana je i dijetalni obrok za goste koji drže dijetu, što je nama odgovaralo. Posle ručka otišli smo u spa centar u hotelskim bade mantilima, urednim, čistim i ispeglanim. Ljubazno osoblje na ulazu u SPA centar upoznalo nas je sa sadržajima spa centra i najboljim redosledom korišćenja. SPA centar radi od 8 do 21 čas, s tim što veliki bazen za plivanje radi do 23 časa.

Bazen u hotelu Radan, Prolom banja

Ponudu SPA centra čine slana soba sa posebnim higijenskim režimom, finska sauna, parno kupatilo sa vodom za rashlađivanje i piće, bazen sa Prolom lekovitom vodom temperature 35-37 stepeni.

Tu je i veliki bazen za plivanje sa temperaturom vode 30-33 stepena, toplom klupom za ležanje i sušenje. Spa centar je opremljen i tuševima, za tuširanje Prolom vodom.

Za večeru serviraju tri jela po izboru i uvek sa dijetalnim obrokom. Na svakom stolu je servirana Prolom voda koja se može piti neograničeno. Uoči Srpske nove godine sedeli smo u restoranu i pili odlično Prolom pivo iz krigli, za koje nisam ni znao da postoji, a koje je odlične arome i ukusa.

Prolom pivo u hotelu Radan, Prolom banja

Uz meze i izvanredne kolače dočekali smo Srpsku novu godinu. U restoranu je bila i „živa“ muzika. Atmosfera je bila vesela, pevalo se i igralo, tako da smo u prijatnom raspoloženju dočekali Srpsku novu godinu.

Doručak je organizovan u obliku bogatog švedskog stola koji sadrži suhomesnate i mlečne proizvode, jaja, slana i slatka peciva, razne salate, domaći specijalitet kačamak sa kajmakom i sirom, voće, razne vrste pahuljica za dijetalce itd.

Šetnjom kroz banju videli smo i nekoliko vrlo lepih otvorenih bazena u prelepom ambijentu za korišćenje u letnjem periodu. Oštar planinski vazduh, netaknuta priroda, mir i tišina su ono što krasi Prolom banju. Imali smo utisak da smo na kraju sveta, ali vredelo je preći toliki put i uživati u svemu što sam opisao.

Pešački most i crkva u Prolom banji

Ima tu još sadržaja kao što su etno kuće pored bistre rečice preko koje prolazi pešački most, koji vodi do brda na kojem se nalazi crkva bajkovitog izgleda. Tu se nalazi i pešačka staza koja vodi do Đavolje varoši.

Opšti utisak je da je Prolom banja uz hotel Radan, spa centar, čist vazduh, lekovitu vodu i povoljne cene odlična destinacija za lečenje, oporavak i rehabilitaciju.

Milorad i Jelica Drmanac

Prolom banja se nalazi u Toplici, između Prokuplja i Kuršumlije i do nje se iz Beograda dolazi auto-putem preko Niša i Prokuplja, auto-putem preko Pojata, Kruševca i Kuršumlije ili, kako sam ja išao, Ibarskom magistralom preko Kraljeva, Vrnjačke banje, Goča, Brusa i Kuršumlije.

Autor: Milorad Drmanac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.