Skijanje u Lukovskoj banji

Skijanje u Lukovskoj banji

Da li znate da Lukovska banja nije samo lečilište, već da gosti tu dolaze i na skijanje? U blizini hotela Jelak i Kopaonik nalazi se ski staza dužine oko 300-400 metara, koja predstavlja atrakciju kojom se dopunjuje ionako bogat wellness sadržaj.

Lukovska banja

Lukovska banja

Lukovska banja se nalazi na blizu 700 metara nadmorske visine, na južnim obroncima Kopaonika, pa zahvaljujući tom položaju predstavlja i vazdušnu banju. Prepoznatljiva je po velikom broju termomineralnih izvora.

Pravu atrakciju za goste predstavlja ski staza, sa ski liftom tipa tanjirača. Skijalište radi od 10-14h, a staza se dodatno osnežava pomoću topova za sneg. Oprema za skijanje se može iznajmiti u hotelu, a u okviru nekih promo paketa može se dobiti i besplatan ski-pass.

Lukovska banja ski staza

Skijalište u Lukovskoj banji

Zimski odmor u Lukovskoj banji predstavlja odličnu kombinaciju wellness odmora i zimskih sportova. Gosti nakon skijanja, mogu uskočiti u bazen sa termomineralnom vodom.

Spoljni bazen se može koristiti zimi s obzirom na temperaturu vode od čak 35 stepeni, pa kupanje u snežnom ambijentu zaista predstavlja nešto posebno. Gostima su na raspolaganju još i đakuzi, sauna, lekovito blato, masaže…

Gosti mogu pronaći smeštaj u hotelima Kopaonik i Jelak. Hotel Kopaonik je izgrađen 2000. godine, poseduje medicinski blok i toplu vezu sa bazenom sa termalnom vodom.

Lukovska banja Jelak

Hotel Jelak, Lukovska banja – spoljni bazen

Hotel Jelak je noviji objekat, izgrađen 2009. godine i raspolaže sa više od 70 soba. U prizemlju hotela nalazi se đakuzi bazen sa termalnom vodom, kao i sauna, a iznad se nalazi medicinsko-terapeutski blok. Oba hotela imaju restoran, jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom, naravno i sa televizorom i internetom.

Od Beograda je Lukovska banja udaljena oko 300 km, a do nje se može stići preko Kuršumlije ili Brzeća. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.