Šta leči Banja Kanjiža?

Šta leči Banja Kanjiža?

Izuzetna moć lekovitih voda Banje Kanjiža dokazana je još pre više od jednog veka. Prvi bunari sa vodom lekovitog svojstva izbušeni su još davne 1907. godine, a samo godinu dana kasnije otvorena je prva sezona kupanja kraj ovog bunara. Zanimljivo je da je još tada, u prvoj sezoni, kupanje bilo naplaćivano što još od davnina potvrđuje lekovitost voda banje Kanjiža.

Danas je Banja Kanjiža jedno od najznačajnijih lečilišta u Srbiji – posebno za one osobe koje boluju od reume, ali i one kod kojih je registrovano oboljenje centralnog ili perifernog nervnog sistema. Dokazano pozitivno dejstvo vode banje Kanjiža imaju i u rehabilitaciji povreda kolena, kuka i kičme.

Smeštaj u Banji Kanjiža možete rezervisati na ovoj stranici pozivom na telefon ili slanjem rezervacije, nakon čega će vam naše kolege kreirari rezervaciju.

Gde se nalazi Banja Kanjiža?

Banja Kanjiža se nalazi na samom severu Srbije, blizu Horgoša i Subotice i odlično je povezana sa gotovo svim gradovima zemlje. Do banje se može stići autoputem E75, pa je dolazak za goste iz svih delova Srbije prilično jednostavan.

Kolima se od Beograda do banje Kanjiža stie za oko 2 sata vožnje, Niša 4 i po sata, Novog Sada sat i po, a od Subotice je Banja udaljena oko četrdesetak minuta vožnje.

Ukoliko do banje Kanjiža dolazite autobusom, iz više gradova Srbije postoje polasci autobuskih prevoznika, posebno iz Beograda ili Novog Sada odakle postoji više direktnih linija svakog dana.

S obzirom na to da se Banja nalazi blizu granice sa Mađarskom, ukoliko želite, preporučujemo vam i izlet do Segedina do kojeg se dolazi za oko 45 minuta vožnje od banje Kanjiža. Mnogi posetioci nam napominju i da je zanimljivo da u Banji Kanjiža, kao mestu pri granici sa Mađarskom, retko ko dobro govori srpski jezik, pa sporazumevanje sa lokalcima ponekad može biti otežano.

Šta leči Banja Kanjiža?

Mineralna voda banje Kanjiža se koristi kao lekovito sredstvo u terapijama različitih vrsta, ali i u rekreativne svrhe. Dubina bušotine je 1.140 metara, a temperatura vode je 67 stepeni.

Smeštaj u Banji Kanjiža možete rezervisati na ovoj stranici pozivom na telefon ili slanjem rezervacije, nakon čega će vam naše kolege kreirari rezervaciju.

Ono zbog čega se mineralne vode i blato ove banje posebno izdvajaju su lekovitost pri medicinskoj rehabilitaciji stacionarnog i ambulantnog tipa, zapaljenskoj i degenerativnoj fazi reumatizma, kao i pri stanjima nakon povreda. Takođe, banja je posebno pogodna i za one koji imaju oboljenja centralnog i perifernog nervnog sistema, ali i kod rehabilitacije dece.

Terapije koje se izdvajaju u Banji Kanjiža su balneoterapije, eletroterapije, magnetoterapije, termoterapije, kineziterapije. Osim toga, u ponudi su i različite vrste masaža i programa preventivnih pregleda.

Balneoterapija je vrsta terapije koja ima preventivno ili lekovito dejstvo kod niza oboljenja, uključujući i hronični artritis, degenerativne probleme kičme, Behterev sindrom, hronične bolove u leđima, nervne bolove i drugo. Pri balneoterapiji primenjuju se tretmani poput mineralnih kupki, terapijskog bazena, Hauffe kupke, inhalacije, blatne kupke.

Elektroterapija je takođe popularna među gostima, a pomoću nje se uz dejstvo galvanske struje postiže poboljšanje cirkulacije, smanjenje zapaljenja tkiva, smanjenje osećaja bola i povišenje tonusa i nadražljivosti mišića.

Svi tretmani i terapije realizuju se pod nadzorom tima lekara specijalista.

Rezervaciju hotela možete izrvšiti pozivom na telefon +381 65 255 22 65 (Klikni za poziv)

Banja Kanjiža – smeštaj

“Aquamarin” je odličan hotelski kompleks koji ima kompletan terapijski blok, sportsku halu, dva zatvorena bazena, restoran kapaciteta 300 gostiju, kongresnu salu za 150 učesnika i sve druge sadržaje kao hotel sa tri zvezdice. Hotel ima apartmane, jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe.

Od wellness i SPA sadržaja, gostima su na raspolaganju bazen, saune, kao i fitness sala i teniski tereni. Sve vrste masaža su dostupne i gostima u svrhu rehabilitacije ali i kao preventivna nega lepote i zdravlja uz stručni nadzor osoblja. Preporučuju se termo-aroma terapija, čokomint masaža za telo, alge-mulj maska za telo, kao i opšta relaks masaža.

Cene smeštaja u Banji Kanjiža

Cena bolesničkog dana sa smeštajem u objektu “Aquamarin” kreće se od 1.800 do 4.380 dinara po osobi po danu. Primera radi, cena po osobi po danu za pun pansion u jednokrevetnoj sobi je 3.800 dinara, u dvokrevetnoj 2.990, a u dvokrevetnom apartmanu 3.500 dinara. Kompletan cenovnik možete pogledati na stranici Banje i rezervisati telefonom svoj boravak.

Bolesnički dan (cena po danu) obuhvata sve terapije koje propiše lekar, ishranu na bazi punog pansiona i korišćenje bazena. Prvi lekarski pregled po dolasku u banju se naplaćuje 2.000 dinara po osobi, a deca do 2 godine imaju besplatan boravak.

Utisci gostiju Banje Kanjiža

Iako deo gostiju u banju Kanjižu dolazi po preporuci i o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje, veliki je broj i onih, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, koji u banju Kanjižu dolaze radi prevencije ili lečenja o svom trošku.

Za Dnevnik.rs Mirjana Đorđević iz Novog Sada nedavno je podelila svoje utiske boravka u Banji i naglasila da su uslovi za boravak o trošku zdravstvenog osiguranja skromni, ali da je prezadovoljna terapijama i izuzetno ljubaznim osobljem.

“Svi odlično rade svoj posao, puno nam pomažu i oduševljena sam”, kaže gošća iz Novog Sada.

Branislav Šorak iz Kikinde posle operacije kuka oporavljao se u Banji Kanjiža i za Dnevnik.rs napominje da je prvi put u ovoj banji kao pacijent, ali da je ovde dolazio i ranije uz oca.

“Očekivao sam da ću posle prvih deset dana ostaviti štake, međutim, desilo se ono što su i doktori predviđali, da će doći do upale mišića, a da prave efekte tek očekujem u nastavku terapije. Osoblje je izuzetno, fenomenalno rade, čak i iznad uslova koje imaju”, naglašava Branislav Šorak.

Smeštaj u Banji Kanjiža možete rezervisati na ovoj stranici pozivom na telefon ili slanjem rezervacije, nakon čega će vam naše kolege kreirari rezervaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.