Rezervacije wellness & spa hotela i centara

Šta predstavlja thai masaža?

Tradicionalna tajlandska masaža vodi poreklo iz Indije, gde je počela njena upotreba još pre 25 vekova, obavlja se na podu, na madracu i traje od 60-120 minuta.

Postoje dve varijante tajlandske masaže, obična i uljana masaža. Razlika je samo u tome što je kod uljane masaže koža masna i klizava. Zbog lekovitih efekata koji se postižu tek nekoliko sati nakon tretmana, treba izbegavati tuširanje bar 3 sata nakon završetka uljane masaže.

tajlandska masazaTajlandska masaža podrazumeva rad na energetskim meridijanima i akupresurnim tačkama. Samu masažu terapeuti vrše pritiskom prstima, laktovima, kolenima ili nogama, a ovaj vid masaže ima izuzetno povoljno dejstvo na probleme sa zglobovima, išijas ili bolove u ramenima.

U njoj se spajaju pozitivni efekti akupresure, joge i refleksologije tako da se njome postižu smirenost i regeneracija umornih delova organizma, povećava se elastičnost tela, stimuliše se rad unutrašnjih organa i poboljšava se cirkulacija.

Ovakav tip masaže tela bazira se na deset najvažnijih energetskih kanala kojima teče životna energija a koji se nalaze na dva prsta ispod površine kože i protežu se kroz celo telo. Tajlandskom masažom se otklanjaju blokade u ovim kanalima i omogućuje se potpuni protok energije kroz organizam.

O benefitima tradicionalne tajlandske masaže govori činjenica da je priznata od strane međunarodne zdravstvene organizacije Evrope kao prirodno lekovita preventivna delatnost.

Foto: foryouresidence.com


Share Button

Ostavi komentar

Top