Šta predstavlja thai masaža?

Šta predstavlja thai masaža?

Tradicionalna tajlandska masaža vodi poreklo iz Indije, gde je počela njena upotreba još pre 25 vekova, obavlja se na podu, na madracu i traje od 60-120 minuta. Jedan od najpopularnijih salona u Beogradu je Thai SPA na Dorćolu.

Postoje dve varijante tajlandske masaže, obična i uljana masaža. Razlika je samo u tome što je kod uljane masaže koža masna i klizava. Zbog lekovitih efekata koji se postižu tek nekoliko sati nakon tretmana, treba izbegavati tuširanje bar 3 sata nakon završetka uljane masaže. Iako je preporučljivo sačekati koji sat, u salonima se možete istuširati nakon, ali i pre masaže.

Na koje probleme deluje tajlandska masaža?

Tajlandska masaža podrazumeva rad na energetskim meridijanima i akupresurnim tačkama. Samu masažu terapeuti vrše pritiskom prstima, laktovima, kolenima ili nogama, a ovaj vid masaže ima izuzetno povoljno dejstvo na probleme sa zglobovima, išijas ili bolove u ramenima.

Koji su benefiti tajlandske masaže?

U njoj se spajaju pozitivni efekti akupresure, joge i refleksologije tako da se njome postižu smirenost i regeneracija umornih delova organizma, povećava se elastičnost tela, stimuliše se rad unutrašnjih organa i poboljšava se cirkulacija.

Osim regeneracije umornih delova tela, tajlandska masaža izuzetno pozitivno utiče i na smanjenje i oslobađanje od stresa ali i kod osoba koje imaju hroničnu ili čestu glavobolju. Sportistima i osobama koje su izložene čestim fizičkim naporima preporučuje se periodični odlazak na tajlandsku masažu.

Iako masaža jako prija, kako fizički, tako i psihički jer se nakon nje osećate drastično pozitivnije i motivisanije za bilo koju aktivnost, preporuka je da tajlandsku masažu konzumirate 2 do 3 puta mesečno, izuzev anti-celulit masaže koja je takođe dostupna u salonima tajlandske masaže.

Ovakav tip masaže tela bazira se na deset najvažnijih energetskih kanala kojima teče životna energija a koji se nalaze na dva prsta ispod površine kože i protežu se kroz celo telo. Tajlandskom masažom se otklanjaju blokade u ovim kanalima i omogućuje se potpuni protok energije kroz organizam.

O benefitima tradicionalne tajlandske masaže govori činjenica da je priznata od strane međunarodne zdravstvene organizacije Evrope kao prirodno lekovita preventivna delatnost.

Priprema za tajlandsku masažu

Za odlazak na tajlandsku masažu nije potrebna bilo kakva priprema – dovoljno je doći desetak minuta ranije radi opuštanja, a zatim se prepustiti masaži.

Zavisno od toga za koju se masažu odlučite, možete biti u kimonu, koji obezbeđuje salon, ili u jednokratnom donjem vešu, nalik tangama, ukoliko je u pitanju masaža uljima. Posebno kod ovog drugog tipa masaže, nemojte se iznenaditi, svakako ćete biti pokriveni peškirom.

Da li postoji tajlandska masaža u Beogradu?

Tajlandska masaža se danas praktikuje u celom svetu.

U Beogradu postoji Thai Spa salon, u kome možete birati između nekoliko stilova tajlandske masaže:

  • Tradicionalnu Thai masažu
  • Yoga Thai masažu
  • Thai masažu sa aromatičnim uljima

Masaže traju 60, 90 ili 120 minuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.