Sve što ste želeli da znate o spa centrima van gradova Srbije

Sve što ste želeli da znate o spa centrima van gradova Srbije

Spa centri su za mnoge od nas „još neistražena teritorija“. Ovaj tekst ima cilj da onima koji razmišljaju o poseti spa centru, wellness vikendu i ostalim popularnim pojmovima da jasniju sliku o spa uslugama u Srbiji.

Generalno spa i wellness centre možemo podeliti na gradske i spa centre u prirodi. Ako uzmemo u obzir činjenicu da vam je želja da pobegnete od gradske gužve naš fokus u ovom tekstu će biti spa centri van gradova u Srbiji.

U ovom slučaju top destinacije tog tipa su: Vrnjačka Banja, Zlatibor, Palić, mesta u Vojvodini.

Vrnjačka Banja je definitivno wellness banja. Na relativno malom prostoru imate više spa centara koji se u glavnom nalaze u okviru ponude smeštaja. Intenzivno se radi na razbijanju sterotipa da je banja za penzionere a wellness i spa usluge su baš iz tog razloga „ušle u priču“ kako bi mnogo široj ciljnoj grupi omogućili kvalitetan odmor. U Vrnjačkoj Banji su to pre svega Cvetni Konaci, IWA wellness, Vila CasaBlanca.

Zlatibor se takođe nameće kao wellness planina broj jedan u Srbiji. Slično banjama očekuje vas pre svega prelepa priroda a zatim i spa usluge i sadržaj u okviru ponude smeštaja. Spa usluge se u glavnom vezuju za smeštaj, Hotel Idila Zlatibor ili Klub Satelit Spa na primer, ali ima i lokacija gde uslugu (masažu) možete koristiti iako ne koristite prenoćište. Primer je Thai Spa na Zlatiboru. Hotel Idila i Thai Spa se na neki način i dopunjuju jer prenoćošte možete imati u Hotelu Idila, sa bazenom i saunom, a koristiti na primer Tajlandsku masažu Thai Spa.

Nastavljamo niz sa predivnom lokacijom na severu zemlje, u pitanju je Palić. Više hotela koji nude i spa usluge + prelepa okolina, garantuju dobar odmor. Pre svih tu su Prezident Hotel i Vila Lago. Od ostalih mesta u Vojvodini izdvajamo Kovačicu i Relax Spa, Akvaten u Alibunaru i Banju Junaković.

Prosečan spa centar van grada obično sadrži: đakuzi, saunu, tepidarijum, masažu, sobe za prenoćište, restoran za ishranu. Logično stvoreni su uslovi za nešto što se u narodu zove wellness vikend.

Cene su u glavnom takve da jedna osoba za vikend (2 noćenja sa doručkom + wellness usluge) izdvaja od 5.000 do 10.000 dinara + prevoz. Kombinacije su jasne: ili ćete 5 puta mesečno otići u gradski spa centar, ili ćete jednom mesečno otići na wellness vikend u neku od Banja, Zlatibor ili Palić.

Sve u svemu stvoerni su uslovi za razvoj nove oblasti u okviru domaćeg turistične ponude, a to je wellness turizam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.