Spa Wellness turizam - Magazin

Spa Wellness turizam

Spa wellness turizam se prema gruboj podeli može svrstati u zdravstveni turizam. Ipak, za razliku od klasičnog banjskog zdravstvenog turizma spa wellness tuziram je u vezi sa klijentima koji imaju dobro zdravlje i žele da to zdravlje održe.

Glavni klijenti wellness turizma, spa turizma su individualci, parovi bez dece, ljudi srednjeg starosnog doba.

Fokus je u glavnom usmeren na objekte sa wellness i spa ponudom (sauna, masaža, bazen, kozmetički tretmani). Sve je više hotela sa spa i wellness centrima koji su najpogodniji za tu vrstu turizma jer objedinjuju punu uslugu prenoćišta, hrane i korišćenja wellness i spa centara. Tu su i objekti manjeg kapaciteta od hotela, na primer vile i konaci, koji su takođe važan faktor razvoja spa i wellness turizma.

Banjski centri, pored klasičnog zdravstvenog turizma, sve više polažu u wellness turizam izgradnjom novih wellness i spa centara ili unapređenjem postojećih.

Na kraju priče tu su i gradski wellness i spa centri. Možda najbliži ali sigurno manje interesantni u razvoju wellness spa turizma, jer je njihova svrha da ljude u gradu odmore od svakodnevnog stresa.

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.