Tursko kupatilo - Magazin

Tursko kupatilo

Većina Wellness i Spa centara u okviru svoje ponude nude i tursko (parno) kupatilo. Tursko kupatilo predstavlja vrstu saune za kupanje u pari i po tradiciji potiče sa bliskog istoka. U turskom kupatilu je vazduh zasićen vlagom a temperatura ide i do 50 stepeni Celzijusovih. Tursko kupatilo u Beogradu nije retka pojava.

Ukoliko mislite na svoje zdravlje, želite da se opustite i tražite na primer tursko kupatilo u Beogradu možete pogledati ponudu svih centara u wellness spa adresaru koji nude tu uslugu, ili pronaći konkretne centre u Beogradu putem detaljne pretrage.

Mnogi ljudi tursko kupatilo, odnosno hamam, smatraju pravim zadovoljstvom. Dobro utiče na organizam, potkrepljuje, osvežava. Zbog toga što je stopa vlažnosti oko 100 posto, toplota u turskom kupatilu se podnosi lakše nego u sauni.

Prostor turskog kupatila je najčešče opremljen u istočnjačkom stilu, odlično je za opuštanje, a savetuje se da se pre ulaska u tursko kupatilo istuširate. Ukoliko poseduje više sala, krećete svakako od one koja ima najmanju temperaturu. Nakon 10 minuta boravka u njoj prelazite u topliju salu, i tako dalje, kako bi se telo dobro priviklo na temperaturu.

U najtoplijoj sali provedite između 5 i 20 minuta, zavisno kako podnosite visoku temperaturu. Kompletnu seansu turskog kupatila dovoljno je da primenjujete jednom nedeljno i imaćete osećaj pravog uživanja i opuštanja.

Pored spa centara i sve više hotela u Beogradu i Srbiji koji poseduje tursko kupatilo u okviru svoje ponude.

Tursko kupatilo u Wellness i Spa centrima Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.