Tursko kupatilo - Magazin

Tursko kupatilo

Većina Wellness i Spa centara u okviru svoje ponude nude i tursko (parno) kupatilo. Tursko kupatilo predstavlja vrstu saune za kupanje u pari i po tradiciji potiče sa bliskog istoka. U turskom kupatilu je vazduh zasićen vlagom a temperatura ide i do 50 stepeni Celzijusovih. Tursko kupatilo u Beogradu nije retka pojava.

Ukoliko mislite na svoje zdravlje, želite da se opustite i tražite na primer tursko kupatilo u Beogradu možete pogledati ponudu svih centara u wellness spa adresaru koji nude tu uslugu.

Mnogi ljudi tursko kupatilo, odnosno hamam, smatraju pravim zadovoljstvom. Dobro utiče na organizam, potkrepljuje, osvežava. Zbog toga što je stopa vlažnosti oko 100 posto, toplota u turskom kupatilu se podnosi lakše nego u sauni.

Prostor turskog kupatila je najčešče opremljen u istočnjačkom stilu, odlično je za opuštanje, a savetuje se da se pre ulaska u tursko kupatilo istuširate. Ukoliko poseduje više sala, krećete svakako od one koja ima najmanju temperaturu. Nakon 10 minuta boravka u njoj prelazite u topliju salu, i tako dalje, kako bi se telo dobro priviklo na temperaturu.

U najtoplijoj sali provedite između 5 i 20 minuta, zavisno kako podnosite visoku temperaturu. Kompletnu seansu turskog kupatila dovoljno je da primenjujete jednom nedeljno i imaćete osećaj pravog uživanja i opuštanja.

Kako se koristi tursko kupatilo?

Pravila kažu da je tursko kupatilo najbolje koristiti do 20 minuta, nakon čega je obavezno tuširanje hladnom ili mlakom vodom, pre svega kako bi se telo stimulisalo. Tretman u parnom kupatilu možete ponoviti i nekoliko puta tokom boravka u SPA centru, dva do tri, ali morate znati da se između tretmana morate rashlađivati – prvo pod tušem, a potom i uz korišćenje nekog od sadržaja koji ne uključuje visoku temperaturu vode ili vazduha. 

U turskom kupatilu se potrudite sa se što više opustite, dišite duboko i ne razgovarajte previše sa ljudima sa kojima u turskom kupatilu boravite. Ukoliko prostor nije dovoljno zagrejan ili u pari, iskoristite tuš koji je obavezan deo svakog parnog kupatila i pokvasite sedeće delove kako bi se pojačalo isparenje.

Nakon dvadesetak minuta, sledi izlazak, tuširanje hladnom vodom, i potom, obavezno – čaša vode ili čaja. Hidratacija posle turskog kupatila je obavezna.

Tursko kupatilo Beograd

Ako ste u potrazi za opuštanjem u turskom kupatilu u Beogradu, imamo nekoliko saveta za vas. Iako parno kupatilo nije tako često, nekoliko SPA centara ga poseduje i zato ih toplo preporučujemo.

Caesar SPA je jedan od luksuznih, privatnih, SPA centara koji u ponudi ima đakuzi, finsku saunu, slanu sobu i – parno kupatilo. Ponudu ovog centra uz mogućnost rezervacije možete pogledati ovde.

Druga opcija koju rado preporučujemo je Prezident Palace SPA na Dorćolu. Ovaj SPA centar ima luksuzne sadržaje, bazen, đakuzi, saunu, VIP deo i parno kupatilo. Ponudu možete pogledati na ovom linku.

Ukoliko želite potpunu intimu, savetujemo izbor Laguna SPA apartmanaapartmana koji je dostupan samo vama u zakupljenom terminu i koji ima đakuzi, saunu, parno kupatilo.

 

Pogledajte ovde koji su najbolji SPA hoteli u Srbiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.