Tursko kupatilo - Magazin

Tursko kupatilo

Većina Wellness i Spa centara u okviru svoje ponude nude i tursko (parno) kupatilo. Tursko kupatilo predstavlja vrstu saune za kupanje u pari i po tradiciji potiče sa bliskog istoka. U turskom kupatilu je vazduh zasićen vlagom a temperatura ide i do 50 stepeni Celzijusovih. Tursko kupatilo u Beogradu nije retka pojava.

Ukoliko mislite na svoje zdravlje, želite da se opustite i tražite na primer tursko kupatilo u Beogradu možete pogledati ponudu svih centara u wellness spa adresaru koji nude tu uslugu.

Mnogi ljudi tursko kupatilo, odnosno hamam, smatraju pravim zadovoljstvom. Dobro utiče na organizam, potkrepljuje, osvežava. Zbog toga što je stopa vlažnosti oko 100 posto, toplota u turskom kupatilu se podnosi lakše nego u sauni.

Prostor turskog kupatila je najčešče opremljen u istočnjačkom stilu, odlično je za opuštanje, a savetuje se da se pre ulaska u tursko kupatilo istuširate. Ukoliko poseduje više sala, krećete svakako od one koja ima najmanju temperaturu. Nakon 10 minuta boravka u njoj prelazite u topliju salu, i tako dalje, kako bi se telo dobro priviklo na temperaturu.

U najtoplijoj sali provedite između 5 i 20 minuta, zavisno kako podnosite visoku temperaturu. Kompletnu seansu turskog kupatila dovoljno je da primenjujete jednom nedeljno i imaćete osećaj pravog uživanja i opuštanja.

Pored spa centara i sve više hotela u Beogradu i Srbiji koji poseduje tursko kupatilo u okviru svoje ponude.

Pogledajte ovde koji su najbolji SPA hoteli u Srbiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.