Utisci iz hotela Grand

Utisci iz hotela Grand

Nisam ljubitelj zime pa planine više volim leti. Početkom jula 2013. sam sa grupom blogera i novinara posetio hotel Grand (4*) na Kopaoniku i u njemu boravio 4 dana, sasvim dovoljno da vam prenesem što više ličnih impresija, maksimalno objektivno.

 

Lokacija

Hotel Grand se nalazi u centralnom delu Kopaonika, ako mogu tako slobodno da se izrazim. Spada u MK Resort grupaciju hotela i lično imam utisak da je po površini najveći na Kopaoniku. Koliko je lokacija dobra govori podatak da kafić-terasa, spoljni bazen, restoran i deo soba imaju pogled na žičaru i Pančićev vrh.

Enterijer

Hotel je izuzetno prijatan i ono što mi je posle svega ostavilo najveći utisak je mnogo prirodnog materijala u hotelu. Koža i drvenarija, jako prijatan raspored, ništa napucano i fensi, od samog početka su me naveli da se u hotelu osećam jako prijatno. Može biti malo problematično ako u hotel dolazite prvi put, dok pohvatate spratove, oznake za nivo -1, -2, gde je restoran i slično, ali se već u 24 sata uhodate i boravak može biti jako prijatan.

Sobe su jako prijatne, mi smo bili smešteni u delu 42X. Naša soba je imala dva odvojena kreveta, sto, stolice, televizor, ogromne ormare, izuzetno prijatno kupatilo sa velikom tuš kabinom, fenom, standardnim priborom za higijenu. Svaka soba, obzirom da je u pitanju spa hotel, poseduje i dva bade mantila i papuče.

Hrana

Ljudi su oko hrane specifični, svako ima neke svoje zahteve. Ja sam bio prezadovoljan hranom u hotelu Grand. Bazirana je na švedskom stolu, sa minimum 6 vrsti glavnog jela uz fantastična predjela i salate, sa širokim izborom dezerta. Teško je da se ne prejedeš. Mesec dana pre toga sam obišao par hotela na slovenačkoj obali i iskreno više mi je prijala hrana u hotelu Grand. Treba napomenuti i da je restoran totalno baby friendly, tako da su gostima na raspolaganju specijalni stočići za bebe.

Osoblje restorana, kao i osoblje hotela generalno je jako ljubazno i profesionalno. Nismo imali nikakvih problema za vreme boravka.

Spa centar

Definitivno spada u prijatnije i sadržajnije od svih hotela koje sam posetio. U centralnom delu nalazi se bazen koji je vrlo pogodan za plivanje (što je meni lično jako bitno). Oko bazena se nalaze ležaljke i koktel bar (pored svih pića odlična i voda sa česme, posebno važna posle odlaska u saunu i tursko kupatilo).

U posebnim prostorijama je klasičan spa deo sa tri saune, turskim kupatilom, tuševima i ledeno slanom sobom. Dve saune greju na oko 60 stepeni što je generalno jako prijatno i fino balansirano. Treća sauna nije radila u tom periodu kada smo mi boravili. Parno, tursko kupatilo je odlično, sa možda za nijansu većom temperaturom, ali svakako vrlo prijatno i čisto.

Poseban doživljaj je definitivno spoljni bazen u kom temperatura ne ide ispod 29 stepeni. Bazen radi u svako doba godine. Ja sam se kupao u njemu kada je spoljna temperatura bila oko 18 stepeni i osećaj je bio sjajan, sa pogledom na planinu. Mogu da zamislim kako je tek zimi!

Dodatni sadržaj

Hotel je fenomenalno sređen za sportske aktivnosti. Hala veličine sportskog centra idealna je za ljubitelje košarke. Deo koji je meni bio posebno interesantan je bowling (kuglanje) centar sa 8 (čini mi se) traka i sjajnom noćnom atmosferom.

Van hotela, a opet jako blizu, pored žičare se može iznajmiti planinski bicikl prve klase, a cena je 150 dinara sat (350 dinara pola dana). Blizu su i kvadovi, motori na 4 točka, pravi avanturistički (cena oko 35 eura). Na 3 minuta pešaka je i mali hipodrom odličan za jahanje konja.

Cene

Cene u letnjem periodu se kreću od 50 eura za polupansion + spa centar, pa na više, sa time što postoje razne opcije wellness i spa paketa, sa dodatnim uslugama masaže, kupki, pedikira i tome slično.

U sklopu hotela se nalazi i kiosk gde možete kupovati štampu, slatkiše, piće.. a cene su za nijansu više nego u običnom marketu.

Mane

Kao manu hotela mogu da navedem cene pića u kafićima. Espresso kafa je skuplja nego u Beogradu (oko 190 dinara), a najeftinije pivo je na primer Lav 0.33 koje košta 220 dinara. Mišljenja sam da bi za goste hotela trebale da budu malo niže cene. WiFi internet u hotelu ume da bude kritičan, po nekad radi jako dobro, ali je češće bio spor. Još jedna mana može ići na račun sauna u kojima se konstantno emituje muzika (ume biti naporna, zavisno od pesme i jačine zvuka).

Ocene

Lokacija: 10/10
Enterijer: 9/10
Smeštaj: 9/10
Hrana: 10/10
Čistoća: 10/10
Osoblje: 10/10
Spa centar: 9/10

Prosečna ocena: 9.57

Smeštaj u hotelu Grand možete rezervisati putem telefona 065/255-22-75.

Miloš Petrović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.