Čigota - Program za mršavljenje

Čigota – Program za mršavljenje

Na Zlatiboru, nedaleko od turističkog centra, smeštena je Specijalna bolnica Čigota. Poznata je po odličnim medicinskim programima i stručnom radu sa gostima.

Čigota se posebno preporučuje onima koji imaju problem sa viškom kilograma i žele da smršaju na zdrav način. Čigotin program mršavljenja traje 7, 14 ili 21 dan a bazira se na zdravoj ishrani, svakodnevnim vežbama i edukativnim predavanjima.

Ne brinite se, osoblje vas neće opteretiti više od onoga koliko možete da podnesete. Upravo zato, po dolasku u Čigotu najpre radite lekarski pregled. Na ovaj način se osoblje bolje upoznaje sa vašim ličnim stanjem, problemima i mogućnostima. 

Nakon toga gost se svrstava u grupu u kojoj su svi slični po spremnosti. Čigota program prolaze i starije osobe koje imaju probleme sa visokim pritiskom, ali i one mlađe koje su samo gojazne. Ima i onih koji se teže kreću. Upravo zato, svaki gost „upada“ u onu grupu u kojoj su svi sličnih mogućnosti. 

Upravo taj lični pristup svakom gostu je ono po čemu se Čigota izdvaja od drugih programa mršavljenja. 

Svako dobija program po kojem će vežbati, odnosno hraniti se tokom trajanja Čigota programa.

Hajde da najpre malo bolje upoznamo sam objekat u kojem ćete biti smešteni.

Čigota smeštaj

Na raspolaganju su vam jednokrevetne i dvokrevetne sobe, kao i apartmani. Ako volite društvo, višekrevetne sobe biće pun pogodak za vas. A i svaka muka se u dobrom društvu lakše podnese, pa tako i borba sa skidanjem viška kilograma.

Smeštaj u Čigoti

Smeštaj u Čigoti

Pored recepcije nalazi se kafe bar sa terasom, a na drugom spratu su pansionski restoran i aperitiv bar.

Čigota ima i odličan unutrašnji bazen, dimenzija 25 x 12.5 metara, sa nivelisanim dnom dubine od 1.2 do 1.8 metra. Tu su još i fitnes centar, sportski tereni, ali i frizerski salon, biblioteka, galerija i ostali sadržaji. Uz doplatu, možete koristiti sadržaje SPA centra poput tretmana lica i tela, parnog kupatila, masaža, saune…

Vredi posebno napomenuti to da sve procedure u SPA centru Čigota obavljaju profesionalni maseri, terapeuti i kozmetičari.

Šta je Čigota program?

Više od 40.000 ljudi je prošlo kroz Čigota program mršavljenja u prethodnih 30 godina, koliko ovaj program postoji. Pomoću Čigota programa nećete samo smanjiti telesnu težinu, već ćete i naučiti kako da se zdravije hranite, više vežbate i generalno, kako da sami uočite greške koje pravite u svakodnevnom životu a tiču se loše ishrane i lošeg stila života.

Na čemu se bazira program Čigota:
· Na balansiranoj dijeti
· Na precizno određenoj i doziranoj fizičkoj aktivnosti
· Na edukativnim predavanjima lekara, nutricionista, psihologa i trenera
· Na stvaranju pozitivne, afirmativne, grupne atmosfere

Ishrana za mršavljenje

Na osnovu predloga nutricioniste, propisuje se kalorijski unos koji se obično kreće od 1000 do 1500 kcal. Dnevni energetski unos raspoređen je na 5 obroka: tri glavna i dve užine.

Ishrana u Čigoti

Za doručak se uglavnom konzumiraju mladi posni sir, pahuljice, kačamak i proja, uz jogurt ili mleko. Prva užina podrazumeva voće, poput jabuke, kruške, breskve ili kajsije.

Ručak čine posna supa od povrća, riba na žaru (oslić, pastrmka), zatim pileće ili ćureće meso i obavezna salata od kupusa, paradajza, krastavaca i drugog povrća.

Popodnevnu užinu čini opet voće, ali ovog puta pomorandže, kivi, mandarine, jagode, trešnje, grožđe itd. Lagana večera se sastoji od crnog hleba, jogurta, posnog sira i salate – od šargarepe, cvekle, rotkvice…

Vežbe za mršavljenje

Fizička aktivnost se pažljivo dozira, u skladu sa mogućnostima korisnika programa i ritmom obroka. Uglavnom traju 3-4 sata dnevno i obuhvataju rekreativne šetnje po Zlatiboru, vežbe u sali i u bazenu. Po 45-60 minuta traja svaka aktivnost i sprovodi se uz nadzor profesora sporta.

Vežbe u Čigoti

Vežbe u Čigoti

Rad u grupi će vam pomoći da lakše savladate prepreke, da budete motivisaniji i bolje raspoloženi. A ako iz nekog razloga ne možete da pratite ritam grupe, lekar i profesor sporta odrediće vam individualni dnevni plan fizičkih aktivnosti.

Kako izgleda dan proveden na Čigota programu?

Prvog dana, po dolasku na Zlatibor, rade se EKG i atropometrijska merenja. Slede užina i večera.

Drugi dan počinje u 7.30h merenjem telesne težine, lekarskim pregledom i svrstavanjem u odgovarajuću grupu za vežbu i dijetu. Nakon doručka sledi sastanak sa šefom programa i upoznavanje sa rasporedom aktivnosti.

Posle voćne užine u 11h slede vežbe u bazenu. Ručak je u 14h, a nakon toga idete u šetnju sa rekreatorom, pa u salu za vežbanje. To je sve od aktivnosti drugog dana, popodne imate užinu i potom večeru.

Trećeg dana programa obavljaju se laboratorijske analize krvi i urina. Nakon toga sledi doručak, pa jutarnja šetnja i užina. Nakon provere laboratorijskih rezultata idete na ručak a onda ponovo u šetnju sa rekreatorom i u salu za vežbanje. Užinom i večerom završavate treći dan Čigota programa.

Narednih dana radite po već ustaljenom dnevnom rasporedu, hranite se zdravo, vežbate i učite o zdravom stilu života. Pretposlednjeg dana boravka organizuje se zabavno veče i druženje, a onda poslednjeg dana radi se kontrolno merenje i dobijanje rezultata.

 

Česta pitanja o Čigoti:

Koliko je Čigota udaljena od Beograda?
Od Beograda do Zlatibora ima oko 220 km, odnosno potrebno je oko 3 – 3 i po sata vožnje kolima od Beograda do Čigote.

Da li Čigota ima bazen?
Da, Čigota ima poluolimpijski bazen, dubine od 1.2 do 1.8 metra.

Da li Čigota program mogu da koriste i deca?
U okviru programa Čigotica, više od 4.000 gojazne dece prošlo je program lečenja gojaznosti od 2008. godine kada je ovaj program ustanovljen.

Koliko košta Čigota program?
Cena Čigota programa iznosi oko 5-6 hiljada dinara dnevno, po osobi, za smeštaj u dvokrevetnoj sobi, uz 5 obroka dnevno i fizičke aktivnosti. Kad ste već tu, možete doplatiti wellness aranžman 1.500 din. dnevno i koristiti saunu, parno kupatilo, slanu sobu i rusku banju u trajanju od 3 sata.

Za precizne cene Čigota programa u zavisnosti od termina boravka, pogledajte promo ponudu Čigota program mršavljenja. Za sve dodatne informacije i rezervaciju smeštaja možete nas pozvati na 065/255-22-65.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.