Rezervacije wellness & spa hotela i centara

Kako doći do hotela na Staroj planini

Mnogi gosti koji rezervišu hotel Stara planina preko našeg sajta, često pitaju kojim putem je najbolje stići do Stare planine iz Beograda, Novog Sada i drugih gradova.

Preporuka svim gostima koji na Staru planinu dolaze iz pravca Beograda i Novog Sada je da koriste trasu Beograd-Niš-Svrljig-Stara planina. Od Beograda do samog hotela ima oko 320 km, ili blizu 4 sata vožnje.

Mapa puta Beograd - Stara planina

Mapa puta Beograd – Stara planina

Dobar deo puta predstavlja vožnja auto-putem od Beograda do Niša. Od naplatne rampe do isključenja sa autoputa kod Niša ima oko 220 km, a putarina iznosi 800 dinara u jednom smeru.

Dalje vozite obilaznicom oko Niša, pratite put prema Sofiji, do skretanja za Malču, odnosno Svrljig. Tu skrećete, prolazite kroz mesto Malča i idete dalje prema Svrljigu.

Obilaznica oko Niša

Obilaznica oko Niša

Da vas podsetimo na to da se možete prijaviti na naš njuzleter i svake nedelje dobijaćete najbolje promo pakete na mejl.

Ranije ste morali da idete preko Tresibabe do Knjaževca, sada više ne jer u samom Svrljigu imate skretanje ka Staroj planini. Prolazite usput kroz nekoliko sela i nakon 60 km, odnosno oko 1h i 15 minuta vožnje stižete do hotela.

Mapa puta Svrljig - Stara planina

Mapa puta Svrljig – Stara planina

Tokom zimskih meseci, zbog velikog uspona i krivina, obavezno ponesite lance. Iako se putevi redovno čiste, ipak na putu može biti snega i poledice.

U odnosu na Kopaonik i Zlatibor, malo je teže doći do Stare planine, ali možda baš to ima svoje čari. Pritom, Stara planina još nije komercijalizovana kao drugi zimski centri, pa osim hotela i ski staza sa žičarom nadomak hotela, i nema mnogo drugih sadržaja. Idealna je destinacija za porodice sa decom.

Hotel Falkensteiner na Staroj planini

Hotel na Staroj planini

Odličnim promo paketima koje možete videti na stranici hotela Stara planina na našem sajtu i kvalitetom usluge, ovaj hotel privlači sve više gostiju na Staru planinu, pa tako ona postaje prepoznatljivo mesto za planinski odmor. Gostima su na raspolaganju veliki wellness centar sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenom, ski staza sa žičarom, aktivnosti u prirodi poput pešačkih tura i vožnje bicikala.

Gde treba obratiti pažnju?

– Kod Niša pratiti put za Sofiju, a zatim isključenje za Malču i Svrljig

– U samom Svrljigu je skretanje za Staru planinu

– Ako putujete zimi, obavezno ponesite lance zbog snega i poledice na putu prema Staroj planini

Troškovi puta do Stare planine

Od Beograda do Stare planine i nazad ima oko 650 km. Za trenutne prosečne cene goriva, troškovi puta za oba smera ukupno iznose:

Plin: uz potrošnju od 9 l/km, potrebno je oko 62 litra, po ceni od 80 din/l troškovi puta iznose oko 4700 dinara.

Benzin: uz potrošnju od 6.5l/km, potrebno je oko 45 litara, po ceni od 154 din/l troškovi puta iznose oko 6900 dinara.

Dizel: uz potrošnju od 6l/km, potrebno je oko 40 litara, po ceni od 165 din/l troškovi puta iznose oko 6.500 dinara.

Na ove cene dodajte samo još troškove putarine u iznosu od 1600 dinara, ukupno u oba smera.

Za sve informacije i rezervaciju smeštaja, pozovite 065/255-22-75.

Put do najboljih promo ponuda vodi i preko našeg njuzletera, na koji se možete prijaviti potpuno besplatno.


Share Button

Ostavi komentar

Top