Kako doći do hotela na Staroj planini

Kako doći do hotela na Staroj planini

Mnogi gosti koji žele da posete hotel Stara Planina, često pitaju kojim putem je najbolje stići do Stare planine iz Beograda, Novog Sada i drugih gradova.

Preporuka svim gostima koji na Staru planinu dolaze iz pravca Beograda i Novog Sada je da koriste trasu Beograd-Niš-Svrljig-Kalna-Stara planina. Od Beograda do samog hotela ima oko 345 km, ili blizu 4 sata vožnje.

Ponudu i promotivne pakete hotela Stara planina možete pogledati na ovom linku.

Dobar deo puta predstavlja vožnja auto-putem od Beograda do Niša. Od naplatne rampe Vrčin do isključenja sa autoputa kod Niša ima oko 220 km, a putarina iznosi 900 dinara u jednom smeru.

Dalje vozite obilaznicom oko Niša, pratite put prema Sofiji, do skretanja za Svrljig i Knjaževac. Tu skrećete, prolazite kroz mesto Malča i idete dalje prema Svrljigu.

Od Svrljiga se ranije, dok nije asfaltiran novi put, vozilo preko prevoja Tresibaba. Danas nikako nema potrebe ići tim putem, već od Svrljiga idete direktno ka Kalni. Put je perfektno asfaltiran, u nekim delovima uzan, ali sa prelepim prevojem i pogledom na Staru Planinu, možda i najlepši deo putovanja.

Put vodi preko mesta Kalna. Posle Kalne i skretanja za Balta Berilovac i Staru Planinu, moćićete da napravite pauzu za ručak u nekom od etno restorana, ukoliko to već niste učinili u restoranu Kamiondžije u Svrljigu. Za koji god se restoran odličite, ako ste gosti hotela Stara Planina, ostavite mesta za večeru i bogati švedski sto koji će vas sačekati. Krivudavim putem sa nešto slabijim kvalitetom asfalta na nekim deonicama, na Staru planinu stiže se za oko sat vremena.

Zbog velikog uspona i krivina, obavezno ponesite lance pošto tokom zimskih meseci, iako se putevi redovno čiste, ipak na putu može biti snega i poledice.

U odnosu na Kopaonik i Zlatibor, malo je teže doći do Stare planine, ali možda baš to ima svoje čari. Pritom, Stara planina još nije komercijalizovana kao drugi zimski centri, pa osim hotela i ski staza sa žičarom nadomak hotela, i nema mnogo drugih sadržaja. Idealna je destinacija za porodice sa decom.

Hotel Stara Planina svake godine privlači primarno porodice sa decom ali i sve ostale zaljubljenike u skijanje i prirodu. Rezervaciju hotela možete izvršiti na ovom linku telefonom ili slanjem rezervacije.

Gde treba obratiti pažnju?

  • Kod Niša pratiti put za Sofiju, a zatim skretanje za Zaječar odnosno Malču
  • Kod Svrljiga skrenuti ka Kalni desno, nikako ka Knjaževcu
  • Ako putujete zimi, obavezno ponesite lance zbog snega i poledice

Troškovi puta do Stare planine

Od Beograda do Stare planine i nazad ima oko 690 km. Za trenutne prosečne cene goriva, troškovi puta za oba smera ukupno iznose:

Plin: uz potrošnju od 9 l/km, potrebno je oko 62 litra, po ceni od 94 din/l troškovi puta iznose oko 5.800 dinara.

Benzin: uz potrošnju od 7l/km, potrebno je oko 45 litara, po ceni od 172 din/l troškovi puta iznose oko 7.700 dinara.

Dizel: uz potrošnju od 5.5l/km, potrebno je oko 35 litara, po ceni od 181 din/l troškovi puta iznose oko 6.350 dinara.

Na ove cene dodajte samo još troškove putarine u iznosu od 1800 dinara, ukupno u oba smera.

Aktuelne promo ponude možete pogledati na stranici hotela Stara planina.

1 komentar

  • Liljana Labacevska

    Kako stici od Skoplja do hotela SP kojim putem cena troskova( putarine i benzina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.