Hoteli u Novom Sadu - Najbolji SPA hoteli

Najbolji SPA hoteli u Novom Sadu

Novi Sad je destinacija koja je već godina omiljena za kraći vikend predah, kako ljudi iz Beograda i Vojvodine, tako i gostiju širom našeg regiona. U pitanju je grad sa bogatom tradicijom, istorijom i sadržajima kojima se ne mogu pohvaliti čak i brojni veći balkanski i evropski gradovi.

Uz to što u Novom Sadu možete uživati u obilascima istorijskih, kulturnih i verskih lokaliteta, grad se nalazi na obali Dunava te je uživanje pored reke u svakom trenutku opcija, a uz to – na samo pola sata od Novog Sada nalazi se i prelepa Fruška Gora.

Za vas smo izdvojili nekoliko popularnih hotela u Novom Sadu i okolini koji u ponudi imaju i SPA centre, te ukoliko se odlučite za posetu gradu, uz šetnje, obilaske i izlaske, možete se opustiti i u hotelu uz bogate SPA sadržaje.

Prezident Hotel Novi Sad

Hotel Prezident je jedan od najpoznatijih vojvođanskih hotela sa 5 zvezdica i nalazi se na sjajnoj lokaciji – na samo 100 metara od Novosadskog sajma. Ovaj hotel nudi najviši nivo komfora i elegancije, a zahvaljujući lokaciji nedaleko od samog centra grada, odlična je opcija za smeštaj ukoliko želite da obilazite ovaj vojvođanski grad.

Hotel je uređen u skladu sa svetskim standardima, jedinstvenog enterijera, a ono što gosti izdvajaju kao pogodnosti kada su u pitanju usluge i sadržaji hotela su svakako moderne sobe sa klima uređajem, ljubazno osoblje, lounge bar, ali i odličan SPA centar.

Kada je u pitanju sam SPA centar, od sadržaja se izdvajaju bazen, đakuzi, sauna, tursko kupatilo, a posebno atraktivno gostima je što deo soba ima đakuzi. Bazen je odličan i za plivanje, kako je dužine skoro 11 metara, a uz SPA sadržaje, tu su i brojne masaže u ponudi.

Od detalja koji mogu biti značajni pri izboru hotela za vaš odmor u Novom sadu izdvajamo i da hotel ima toplu vezu sa SPA centrom, odnosno da se SPA nalazi u istom objektu kao i hotel, a treba napomenuti i da hotel ima opciju privatnog korišćenja SPA centra, što može biti sjajna ideja za iznenađenje ili uživanje u paru.

Hotel je od centralnog gradskog trga u Novom Sadu udaljen samo par minuta kolima, odnosno dvadesetak minuta laganog hoda.

Hotel Sheraton

Sheraton hotel, kao deo jednog od najprestižnijih svetskih hotelskih lanaca – Marriott International, sa ukupno 150 soba pruža gostima hotela vrhunsku udobnost i odmor na lokaciji na samo par minuta vožnje od centralnog gradskog trga u Novom Sadu.

Od sadržaja hotela izdvajamo sobe, ali i apartmane koje hotel ima u ponudi, zatim room servis 24 sata, internet, TV sa kablovskim kanalima, teretanu, garažu za vozila gostiju, kao i SPA centar sa prelepim pogledom na Novi Sad.

Kada je u pitanju omiljeni sadržaj mnogih gostiju, odnosno SPA centar, od sadržaja se izdvajaju tursko kupatilo, tepidarijumi, ledeni tuševi, slana soba, experience tuševi, sauna i đakuzi sa prelepim pogledom na panoramu Novog Sada.

Za one koji tokom svog odmora u Novom Sadu žele da probaju sjajne specijalitete domaće i internacionalne kuhinje, hotel nudi restoran Peppermint koji se nalazi u okviru samog objekta.

Treba znati i da je hotel Sheraton pet friendly.

Hotel Sheraton se nalazi na oko 25 minuta od užeg centra grada, odnosno Srpskog narodnog pozorišta.

Premier Prezident Sremski Karlovci

Kada govorimo o hotelima u blizini Novog Sada, što može biti odlična opcija za obilazak i grada i okoline, moramo spomenuti Premier Prezident hotel u Sremskim Karlovcima, odnosno svega desetak kilometara od Novog Sada.

Premier Prezident hotel je kategorisan sa 5 zvezdica i nalazi se u strogom centru Sremskih Karlovaca, odmah pored velelepne Bogoslovije Svetog Arsenija, a ono što gosti zapaze odmah po dolasku je enterijer hotela uređen u baroknom stilu, i to od samog hola, pa sve do soba i nameštaja soba. 

Osim moderno opremljenih soba, gostima je na raspolaganju i SPA centar, kao i Lounge Bar Louis XVI, Balska-konferencijska dvorana, ali i VIP sala za događaje. Od sadržaja u SPA centru izdvajamo bazen, đakuzi i saunu, ali i niz masaža u ponudi.

Ukoliko volite nešto intimnije opuštanje u SPA centru, na raspolaganju vam je i privatni SPA termin, ali i sobe koje imaju đakuzi.

Hotel se nalazi na samo 10 kilometara od Novog Sada i oko 80 kilometara od Beograda.

SPA hoteli u okolini Novog Sada

Treba napomenuti i da u okolini Novog Sada postoje brojne destinacije koje možete posetiti, a od kojih vas deli samo pola sata do sat, sat i po vožnje od centra grada. Primera radi, jedan od omiljenih hotela u okolini Novog Sada, u Banji Vrdnik su Fruške terme. U pitanju je hotel sa čak 9 termalnih bazena, prostranim SPA centrom, više tipova sauni, parnim kupatilom, relax zonama, kao i brojnimi drugim SPA sadržajima.

Sa druge strane, takođe u Banji Vrdnik nalazi se prvi domaći hotel namenjen isključivo osobama starijim od 18 godinama (adults only) – hotel Premier aqua.

Ukoliko ste više za opciju smeštaja u etno stilu, tu je i Etno naselje Vrdnička kula, takođe u Banji Vrdnik.

Šta posetiti u Novom Sadu?

Novi Sad je grad koji nudi bezbroj sadržaja i lokacija za obilazak i posetu – od crkava, prelepih ulica, trgova, keja, preko kvartova sa brojim mestima za večeru ili izlazak, sve do lokaliteta i destinacija u prirodi u okolini grada.

Jedno od obaveznih mesta za posetu je svakako – gradski trg. U pitanju je trg na kome se nalazi Crkva Imena Marijinog koja je izgrađena još davne 1894. godine, rimokatolička crkva ujedno i najveći verski objekat u Novom Sadu i jedan od glavnih simbola grada.

Dobro poznata po istorijskom značaju i nasleđu, ali i Exit festivalu – tu je i Petrovaradinska tvrđava. Ovu tvrđavu su izgradili Austrougari u 18. veku kao zaštitu od omsanskih napada. Sama tvrđava jedan je od simbola Novog Sada, a posebna atrakcija je i Pijani sat koji je ime dobio po tome što mala kazaljka pokazuje minute, a velika sate. Posebno zanimljiva može biti poseta podzemnoj vojnoj galeriji, Beogradskoj kapiji, kao i Ateljeu 61.

Ukoliko ste za opuštanje kraj reke, preporučujemo šetnju duž keja, ali i odlazak na poznatu plažu Štrand koja se nalazi na obali Dunava. U pitanju je omiljena destinacija tokom letnjih meseci za Novosađane i goste grada koji su u potrazi za osveženjem i opuštanjem.

Od osnovnih lokaliteta i destinacija preporučujemo i posetu popularnim novosadskim muzejima, poput Muzeja Vojvodine, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, kao i Muzeja Grada Novog Sada. Uz obilaske muzeja, preporučujemo i posetu Srpskom narodnom pozorištu koje ima bogat program tokom cele godine.

Bilo da se odlučite za posetu Novom Sadu i izbor nekog od preporučenih novosadskih hotela sa SPA centrima ili odmor nešto dalje od gradske gužve, u prirodi i na čistom vazduhu, u Banji Vrdnik na Fruškoj Gori, odmor uz posetu lokalitetima u Novom Sadu i okolini biće potpun. Preporučujemo da pogledate i kompletnu ponudu hotela u Novom Sadu na ovom linku, ali i aktuelne promo pakete na ovom linku koje SPA hoteli širom Srbije nude za porodični, odmor u paru ili sa prijateljima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.