Neradni dani 2023: Praznici i ideje za odmor

Neradni dani u 2023: Ideje za uzimanje odmora

Iako do pojedinih prazničnih dana ima još dosta vremena, neki praznici nam stižu već ubrzo, te ideje za planiranje odmora i detalji o tačnim datumima koji su u 2023. godini neradni mogu biti od značaja. U nastavku pronađite tačne datume neradnih dana u 2023. godini, kao i preporuke kada uzeti odmor i koje destinacije mogu biti odlična opcija za vaše putovanje.

Ovo su neradni dani u 2023. godini

  • Nova godina – 1, 2. i 3. januar (Nedelja, ponedeljak, utorak)
  • Božić (verski praznik) – 7. januar (Subota)
  • Sretenje (Dan državnosti) – 15. i 16. februar (Sreda i četvrtak)
  • Uskrs (verski praznik) – 14-17. april (Petak, subota, nedelja, ponedeljak)
  • Praznik rada – 1. i 2. maj (Ponedeljak i utorak)
  • Dan primirja u Prvom svetskom ratu – 11. novembar (Subota)

Ideje za odmor u januaru

U 2023. godini praznici oko Nove godine i Božića padaju se ne baš najbolje, ukoliko planirate da spojite ova dva praznika, imajući u vidu da se 1. januar pada u nedelju, a Božić u subotu.

Ukoliko želite da spojite neradne dane oko Nove godine i Božića, kada su neradni dani 1, 2. i 3. januar, kao i subota 7. januar, predlažemo da uzmete odmor ili slobodne dane 4, 5. i 6. januara. Ova tri dana su sreda, četvrtak i petak, te uz uzimanje 3 slobodna dana spajate period od petka, 30. decembra do ponedeljka 9. januara.

Slobodni dani i odmor u februaru

U februaru 2023. godine praznik Dan državnosti pada se na sredu i četvrtak, 15. i 16. februara. Ukoliko želite da napravite produženi vikend putovanje na nekoj od domaćih destinacija u nekom od SPA hotela u Srbiji ili, pak, otputovati u inostranstvo, imate dve opcije – uz uzimanje slobodnog dana u petak, 17. februara, spajate period od 15. do 19. (sreda-nedelja) kada ćete biti slobodni.

Sa druge strane, možete spojiti i celu nedelju, od subote 11. februara do nedelje 19. februara ukoliko uzmete slobodne dane u ponedeljak, utorak i petak te nedelje.

Ideje za odmor tokom Uskrsa

U aprilu 2023. godine čekaju nas slobodni dani od petka, 14. aprila, do ponedeljka, 17. aprila. Ovo je već dobra polazna osnova za produženo vikend putovanje. Ukoliko želite nešto duži odmor, možete uzeti 4 slobodna dana u nedelji koja prethodi Uskrsu ili nedelji nakon Uskrsa, te spojiti čitavih 7 neradnih dana.

Ideje za odmor za 1. maj

Opcija odmora za 1. maj, odnosno Praznik rada 2023. godine može biti dobra jer se neradni dani, 1. i 2. maj, nadovezuju na vikend, te svakako imamo slobodno od subote do utorka. Ukoliko želite da produžite odmor, tu je opcija uzimanja odmora tri radna dana od 3. do 5. maja, te spajate celih devet dana, od 29. aprila do 7. maja.

Novembarski odmor

Nažalost, Dan primirja u Prvom svetskom ratu u 2023. godini pada se na subotu, te ove godine neće biti mogućnosti za produženi vikend. Slobodni dani svakako su subota, kao praznik, i nedelja kao deo vikenda.

Nova godina 2024.

Za Novu godinu 2024. prvi januar se pada na ponedeljak, te će biti mogućnosti da se povežu 30. i 31. decembar, subota i nedelja, sa neradnim prazničnim danima.

Destinacije i gde putovati?

Ukoliko već sada nemate ideju oko destinacije za neki od odmora u 2023. godini, za vas imamo odlične predloge, bilo za kraći ili duži odmor u Srbiji. SPA hoteli u Srbiji uvek su odlična opcija, bilo da je u pitanju zimski, letnji ili drugi period godine.

U nastavku možete kliknuti na destinaciju koja vas zanima i pogledati predloge najboljih hotela na planinama, u banjama, gradovima i drugim destinacijama. Rezervacije hotela možete izvršiti slanjem upita ili telefonskim pozivom uz direktnu cenu i ponudu hotela.

Smeštaj na Zlatiboru
Smeštaj na Kopaoniku
Smeštaj na Divčibarama
Smeštaj na Staroj planini
Smeštaj u Vrnjačkoj Banji
Smeštaj u Banji Vrdnik
Smeštaj na Paliću
Gradovi Srbije
Banje Srbije
Planine Srbije

Bilo da se opredelite za kraći predah tokom praznika ili duži odmor uz praznike i slobodne dane, svoj smeštaj možete potražiti na WSPA.rs (Wellness-spa.rs) i rezervisati putem sajta ili telefonom.

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.