Posetioci pišu: Hotel Jelak u Lukovskoj banji

Posetioci pišu: Hotel Jelak u Lukovskoj banji

Utiske iz Lukovske banje prenosi nam Jelica Đorđević, koja je preko našeg sajta rezervisala boravak u hotelu Jelak.

Prvog maja rano ujutru krenuli smo Ibarskom magistralom ka našem cilju – Lukovskoj banji. Slušali smo dosta o ovoj banji, prilično udaljenoj od Beograda, pa smo želeli i lično da doživimo to iskustvo.

Jelak04

Zaustavili smo se kod kafane „Dan i noć“, naše omiljene kafane na Ibarskoj magistrali koja radi cele noći. Doručkovali smo vruće lepinje sa kajmakom i popili kafu.

Uvek volimo da vidimo nešto novo dok putujemo. Prošli smo kroz Kraljevo, pa smo sledeću pauzu napravili u Kruševcu i prošetali do čuvenog spomenika u centru, poznatog sa razglednica. Ovo je bila prilika da ga vidimo uživo. Napravili smo nekoliko fotografija i nastavili dalje ka jugu, prema Kuršumliji.

Prolazeći pored jezera Ćelije videli smo grupice turista koji su se pripremali da Prvi maj provedu u prirodi. Zastali smo da vidimo ljude koji su izašli na uranak i pecanje ali i da se divimo lepoti ovog jezera. Opet smo napravili nekoliko fotografija i nastavili put ka Kuršumliji.

Jelak07

Prošli smo Kuršumliju i uputili se putem ka Lukovskoj banji, dolinom Lukovske reke usečenom u prelepa brda sa bujnom vegetacijom i kristalno čistom vodom. Netaknuta priroda, potpuno divlji predeo uz nepregledne malinjake ostavlja poseban utisak. Zaustavili smo se u kanjonu reke i osvežili se čistom hladnom vodom.

Jelak06

Stigli smo konačno na naše odredište, u hotel Jelak u Lukovskoj banji. Dočekalo nas je ljubazno osoblje, dobili smo sobu na 4. spratu do koje smo stigli liftom, i to modernim, staklenim iz koga se pruža predivan pogled na bazen ispred hotela.

Jelak08

Pogled iz sobe takođe je bio ka bazenu i divnom predelu iz okoline. Soba lepa, udobna sa francuskim ležajem, frižiderom i televizorom zadovoljila je u potpunosti naša očekivanja. Kupatilo je čisto i lepo, sa peškirima koji se menjaju svaki dan i bade mantilima koji su neophodni. Naravno i internet je tu. Odmorili smo se malo a zatim otišli na ručak – supa, salata, pet jela po izboru i dezert. Ima i posebne hrane za one koji su na dijeti, a hrana je ukusna i kvalitetom je zadovoljila naša očekivanja. Osoblje u restoranu je brzo i ljubazno.

Jelak01

Bazeni i SPA centar su odlični, gostima su na raspolaganju unutrašnji bazen i đakuzi, zatim sauna, slana soba i masaže. Temperatura vode je 35-36 stepeni u svako doba godine. Posebno je prijatno noćno kupanje. Čist vazduh i prijatna okolina čine doživljaj još lepšim. Ambijent u kome se hotel nalazi je idealan za odmor, okružen je brdima, Lukovska reka protiče baš pored hotela. Mir, tišina i nadmorska visina od 800 metara pružaju idealne uslove za odmor.

Jelak05

Postoji više pešačkih staza za one koji vole šetnju, kao što je staza kojom se izlazi na vidikovac sa kojeg se vidi panorama Lukovske banje, brda i obronci Kopaonika. Na vidikovcu je sagrađena Crkva svetog Đorđa u koju se može ući s ključem koji se uzima sa recepcije hotela. Prijatna je i šetnja do toplih izvora gde je temperatura vode 90 stepeni.

Jelak03

U Lukovskoj banji ima još dodatnih sadržaja poput prodajnih izložbi suvenira, lokalne hrane i pića, restorana etno hrane, a sve je vidno obeleženo.

Do Lukovske banje se iz Beograda može doći na nekoliko načina:

  • Najkomfornije je autoputem preko Niša, Prokuplja i Kuršumlije
  • Preko Kruševca (autoputem do Pojata ili Ibarskom magistralom preko Kraljeva sa posetom manastiru Žiča)
  • Ibarskom magistralom preko Kraljeva i Ušća (možete svratiti u Studenicu za one koji vole kulturno-istorijske znamenitosti, potom preko Jošaničke banje, Brusa i Kuršumlije
  • Ibarskom magistralom (preko Leposavića na Kosovu)

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.