Termalne banje Srbije

Termalne vode predstavljaju toplu vodu bogatu mineralima, koja se primenjuje u zdravstvenom turizmu u cilju lečenja zglobova, tetiva ili mišića. U nastavku pogledajte koje su najpopularnije termalne banje Srbije.

Lukovska banja

U Lukovskoj banji postoji 28 izvora sa temperaturom vode od 28 do 68 stepeni. Bogate su vodonik sulfidom koji pomaže u lečenju reumatskih bolesti. Za lečenje se koristi i blato u kombinaciji sa termalnom vodom.

Hotel Jelak, Lukovska banja

Hotel Jelak, Lukovska banja

Smeštaj možete obezbediti u hotelima Jelak i Kopaonik, koji gostima nude i brojne wellness sadržaje, obilaske divne okoline i užitak u pravoj vazdušnoj banji s obzirom na to da se Lukovska banja nalazi na padinama Kopaonika, na nadmorskoj visini od 680 metara.

Prolom banja

Prirodna mineralna voda Prolom banje temperature je od 26 do 31.5 stepen Celzijusa. Karakteriše je visoka alkalnost koja povoljno deluje kod bolesti bubrega, posebno peska i kamena. Takođe, smanjuje želudačnu kiselinu, pa se Prolom voda koristi i kao zdrava pijaća voda.

Prolom banja, hotel Radan

Prolom banja, hotel Radan

Za lečenje se koristi i blato koje nastaje mešanjem zemlje visoke mineralne vrednosti sa Prolom vodom. Sama banja nalazi se na jugu Srbije, a Hotel Radan u Prolom banji nudi gostima otvoreni i zatvoreni bazen, wellness usluge i čak 212 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba.

Banja Junaković

Nalazi se na severu Vojvodine, u blizini Apatina. Termalne vode potiču sa 700 metara dubine, a dostižu temperaturu od čak 50 stepeni Celzijusa. Pogoduju lečenju reumatizma, ginekoloških, ortopedskih i neuroloških oboljenja.

BanjaJunakovic1

Banja Junaković

Gostima banje Junaković na raspolaganju je objekat sa 270 ležajeva, otvoreni i zatvoreni bazeni, saune, masaže i drugi wellness sadržaji. Popularni su tretmani tela algama i „gipsane bermude“, a tu je i osmostazna kuglana za zabavu gostiju.

Banja Vrdnik

Termalne vode u banji Vrdnik imaju temperaturu od 35,3 stepeni Celzijusa na samom izvoru, a nakon prerade temperatura se snižava do 31 stepena. To je optimalna temperatura za opuštanje mišića i aktivnosti u vodi jer zadržava sva lekovita svojstva, pa se takva voda koristi u bazenima hotela Premier Aqua.

VrdnikPremierAqua

Hotel Premier Aqua u banji Vrdnik

Ovaj hotel poseduje moderan spa centar, otvoreni i zatvoreni bazen, bogato opremljene sobe i apartmane. Hotel Premier Aqua raspolaže i savremenim Aqua medica centrom za fizikalnu medicinu, u kojem se za lečenje koriste termalne vode.

Vrnjačka banja

U Vrnjačkoj banji postoje 4 izvora lekovite vode, koja kao pomoćno sredstvo pomaže u lečenju gastritisa, žučnih kanala, rehabilitaciji nakon hirurških zahvata na želucu itd. Zavisno od izvora, temperatura vode varira od 14 do 35 stepeni Celzijusa.

Merkur Vrnjacka banja bazen

SB Merkur, Vrnjačka banja

U okviru Specijalne bolnice Merkur, gostima su na raspolaganju i wellness sadržaji, bazeni sa termalnom vodom, saune itd. Nalazi se u samom centru Vrnjačke banje, a raspolaže sa više od 300 ležajeva, modernim sobama, akva centrom i fitnes centrom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.