Termalne banje Srbije

Termalne banje Srbije

Termalne vode predstavljaju toplu vodu bogatu mineralima, koja se primenjuje u zdravstvenom turizmu u cilju lečenja zglobova, tetiva ili mišića. U nastavku pogledajte koje su najpopularnije termalne banje Srbije.

Banja Vrdnik

Banja Vrdnik je jedno od poznatijih vojvođanskih lečilišta i nalazi se na Fruškoj gori, na oko sat vremena vožnje od Beograda i pola sata od Novog Sada. Banja je posebno pogodna za one koji leče reumatična oboljenja, ali i za goste koji žele mir i boravak na čistom vazduhu.

Uz lekovite vode i čist vazduh, Banja Vrdnik je gostima zanimljiva i zbog blizine Fruške gore – sa brojnim manastirima, spomenicima, vidikovcima i događajima tokom cele godine. Za ljude koji žele beg iz grada i boravak u prirodi, Banja Vrdnik je odličan izbor.

Termalne vode u Banji Vrdnik temperature oko 32 stepena su izuzetno lekovite, posebno a srčana i reumatska oboljenja. Zahvaljujući termalnim vodama u banji postoji nekoliko centara za lečenje i rehabilitaciju, kao i analizu i intervenciju lekara pri određivanju terapije.

Najpopularniji hoteli u Banji Vrdnik su Fruške terme, hotel Premier aqua, kao i Etno naselje Vrdnička kula.

Rezervaciju hotela možete izrvšiti pozivom na telefon +381 65 255 22 75 (Klikni za poziv)

Vrnjačka Banja

U Vrnjačkoj Banji postoje 4 izvora lekovite vode, koja kao pomoćno sredstvo pomaže u lečenju gastritisa, žučnih kanala, rehabilitaciji nakon hirurških zahvata na želucu itd. Zavisno od izvora, temperatura vode varira od 14 do 35 stepeni Celzijusa.

Ono zbog čega je Vrnjačka Banja izuzetno poznata je i njena pozicija – jer se do ove banje vrlo lako dolazi iz svih delova Srbije.  Do Vrnjačke Banje se lako stiže iz više pravaca. Iz pravca Beograda, idete autoputem do Lapova, a zatim preko Kragujevca stižete do Vrnjačke Banje za ukupno nešto manje od 3 sata vožnje. Možete i autoputem do Pojata, a zatim preko Kruševca, ali je taj put duži za 30-ak kilometara.

U okviru Specijalne bolnice Merkur, gostima su na raspolaganju i wellness sadržaji, bazeni sa termalnom vodom, saune itd. Nalazi se u samom centru Vrnjačke banje, a raspolaže sa više od 300 ležajeva, modernim sobama, akva centrom i fitnes centrom. Osim poznate Specijalne bolnice Merkur, gostima su na raspolaganju i brojni drugi hoteli – poput hotela Fontana, Slatina, Zepter hotela ili hotela Pegaz.

Klikom na bilo koji naziv hotela možete posetiti njihovu stranicu i na stranici izvršiti rezervaciju svog boravka pozivom ili slanjem rezervacije sa sajta.

Rezervaciju hotela možete izrvšiti pozivom na telefon +381 65 255 22 75 (Klikni za poziv)

Banja Kanjiža

Izuzetna moć lekovitih voda Banje Kanjiža dokazana je još pre više od jednog veka. Prvi bunari sa vodom lekovitog svojstva izbušeni su još davne 1907. godine, a samo godinu dana kasnije otvorena je prva sezona kupanja kraj ovog bunara. Zanimljivo je da je još tada, u prvoj sezoni, kupanje bilo naplaćivano što još od davnina potvrđuje lekovitost voda banje Kanjiža.

Danas je Banja Kanjiža jedno od najznačajnijih lečilišta u Srbiji – posebno za one osobe koje boluju od reume, ali i one kod kojih je registrovano oboljenje centralnog ili perifernog nervnog sistema. Dokazano pozitivno dejstvo vode banje Kanjiža imaju i u rehabilitaciji povreda kolena, kuka i kičme.

Banja Kanjiža se nalazi na samom severu Srbije, blizu Horgoša i Subotice i odlično je povezana sa gotovo svim gradovima zemlje. Do banje se može stići autoputem E75, pa je dolazak za goste iz svih delova Srbije prilično jednostavan.

Rezervaciju svog boravka u banji Kanjiža možete izvršiti putem ovog linka, nakon čega možete pozvati ili poslati rezervaciju.

Rezervaciju hotela možete izrvšiti pozivom na telefon +381 65 255 22 65 (Klikni za poziv)

Banja Rusanda

Banja Rusanda i Specijalna bolnica za rehabilitaciju Rusanda nalaze se na obali najvećeg slanog jezera u Srbiji i spadaju u red najpoznatijih domaćih lečilišta. Rusanda je posebno zanimljiva gostima za posetu zbog izvanrednog prirodnog okruženja, a osim rehabilitacije i lečenja brojnih oboljenja, u Banju Rusandu građani Srbije ali i regiona dolaze i radi preventive.

Najvažniji, ne i jedini, razlog posete brojnih gostiju jesu izvanredni uslovi za medicinsku rehabilitaciju u Banji Rusandi. Medicinska rehabilitacija se sprovodi kroz zdravstvenu zaštitu i ona je važna jer kroz nju prolaze svi kod kojih postoji mogućnost ponovnog nastanka oboljenja.

Oblasti u kojima je lekovitost voda, blata i medicinskih tretmana Banje Rusande posebno vidljiva jeste rehabilitacija nakon neuroloških oboljenja, stanja nakon traume ili hirurških intervencija, reumatoloških oboljenja, kožnih oboljenja, kao i kod deformiteta lokomotornog sistema kod dece.

Rezervaciju svog boravka u banji Rusanda možete izvršiti putem ovog linka, nakon čega možete pozvati ili poslati rezervaciju.

1 komentar

  • Ljiljana Vranes

    Banja Kanjiza:zapustena,izandjala.Hrana nije losa(utisci od pre par godina).
    Banja Vrdnik:hotel Termal -grozan izuzev restorana u kome je jedino dorucak izvanredan i osoblje ljubazno.Rucak za podneti a vecera smuckani ostaci od rucka.Corbe-katastrofa(kuvaricu na kurs da nauci kako se kuvaju supe i corbe).Baze n hladan .Terapije kao i svuda stim sto je u terapeutskom-malom bazenu hladnija voda sto remeti ugodjaj.
    Banja Selters:Sasvim korektno(za moj kriterijum).Jedina zamerka je sto je voda malo hladnija.Steta sto u bazenu hotela nije termalna voda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.