Wellness centar Fons Romanus, Vrnjačka Banja

Wellness centar Fons Romanus, Vrnjačka Banja

Posetili smo wellness centar hotela Merkur „Fons Romanus“ (Rimski izvor), koji se nalazi u posebnoj zgradi u velikom parku, u Vrnjačkoj banji. U nastavku teksta predstavićemo vam sve njegove prednosti i mane.

Wellness centar u Vrnjačkoj banji - Fons Romanus (Rimski Izvor)

Wellness centar u Vrnjačkoj banji – Fons Romanus (Rimski Izvor)

Gostima koji odaberu wellness paket hotela Merkur, u cenu boravka uključena je ulaznica za wellness centar. Redovna cena ulaznice je inače 1.500 dinara.

Radno vreme wellness centra Fons Romanus je od 9 do 19.30h. Mi smo u njemu boravili od 9.30h i u prvih 30 minuta skoro da i nije bilo drugih gostiju.

Ovo je zapravo stari objekat, ali je adaptiran u moderan wellness centar, sa novim sadržajem. Nismo znali šta da očekujemo ali smo bili prijatno iznenađeni onim što smo videli, sa svim prednostima i manama.

Wellness centar Fons Romanus, Vrnjačka banja

Wellness centar Fons Romanus, Vrnjačka banja

Svlačionice odaju utisak da je reč o objektu koji se ranije koristio kao kupatilo. Nekoliko manjih prostorija ima dvojna vrata, jedna iz hodnika ka svlačionici, druga kroz svlačionicu ka bazenu. To pokazuje da se nekada na ovaj način ulazilo u tadašnje kupatilo.

Kao jednu od mana možemo navesti zajedničku muško-žensku svlačionicu, sa zajedničkim ormarićima. Iako je deo za presvlačenje odvojen, ipak dovodi do malo neprijatnosti kada je veći broj ljudi u prostoriji.

Druga mana može biti dolazak na početku radnog vremena, jer tada iz vode isparava sumpor, što u prvi mah deluje jako čudno. Već oko 10 sati, nakon sat vremena, vazduh se pročisti. U hotelu su nam rekli da je to zbog lekovite vode koja se svako jutro doliva u prazan bazen.

Wellness centar Rimski Izvor - Fons Romanus - Merkur, Vrnjačka banja

Wellness centar Rimski Izvor – Fons Romanus – Merkur, Vrnjačka banja

Sve ostalo su prednosti i mnogo je lepih sadržaja. Prostorija je vrlo interesantna, kockastog je oblika, pri čemu se u srednjem delu donjeg nivoa nalazi već pomenuti lečilišni bazen, koji služi samo za opuštanje, ali ne i za plivanje.

Sa strane se nalaze brojni sadržaji poput saune, parnog kupatila, ljuljaški, infrared saune, đakuzija, tuševa, dela za rashlađivanje. Posebno su izdvojeni mali bazen i prostorije za masažu.

Na gornjem nivou se nalazi relax zona sa ležaljkama i kafićem.

Wellness centar Fons Romanus, Vrnjačka banja

Wellness centar Fons Romanus, Vrnjačka banja

Maksimalni kapacitet spa centra je 40 ljudi, mada po našoj proceni, prostor je idealan za najviše 15 ljudi.

U wellness centru nije dozvoljen ulaz deci mlađoj od 12 godina.

Između ostalog sadržaja, nama je najinteresantniji bio Knajpov potok, koji je izuzetno dobar za cirkulaciju i vrlo malo spa centara u Srbiji ga ima u ponudi. Poboljšajte cirkulaciju stopala šetnjom kroz četiri mala bazena, sa vodom različite temperature (8-35 stepeni Celzijusa), i sa različitom granulažom podloge.

Knajpov potok u wellness centru hotela Merkur

Knajpov potok u wellness centru hotela Merkur

 

Pogledajte u snimku ispod kako izgleda Knajpov potok: 

Kao jednu od prednosti wellness centra Fons Romanus izdvajamo i medicinsku stranu, koju mnogi spa centri zanemaruju. Voda je lekovita, a mnogi sadržaji su urađeni po visokim standardima. To se najbolje vidi po tome što odmah do saune postoji prostorija za rashlađivanje, koju ima vrlo mali broj spa centara.

Sve navedeno je samo centralni spa deo, a pored toga postoje i sauna park, masaže i kozmetika, medicinska estetika, balneo i peloid centar.

 

Ako vas interesuju i drugi hoteli sa wellness centrom u Vrnjačkoj Banji, ponudu pogledajte ovde: Vrnjačka Banja Hoteli

2 komentara

  • osoblje je fenomenalno usluga dobra uvek te docekaju sa osmehom!!!ljubazne su i divne!!!!!!ali zamerka zate sto nema leda !!!!!koji moze spasiti zivot kada se koristi sauna!

  • Informacija o ceni ulaznice vam je netačna. Ulaznica u spa centar je 1500 dinara za dva sata korišćenja, a svaki naredni sat doplacuje se sa po 350 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.