Banje blizu Beograda

Banje blizu Beograda

Odmor i opuštanje u banjama Srbije idealna su opcija i za vikend putovanje i duži odmor, bez obzira na to da li je zimski ili letnji period. Šetnja, mir, uživanje na čistom vazduhu i opuštanje u hotelima sa SPA centrima neke su od prednosti zbog kojih za odmor u Srbiji preporučujemo banjske centre.

Fruške terme, banja Vrdnik

Ukoliko želite da pobegnete iz grada i gradskih gužvi u neku od domaćih banja koje se nalaze na sat do sat i po vožnje od Beograda, preporučujemo vam nekoliko banja idealnih za odmor u blizini glavnog grada.

Banja Vrdnik
Bukovička banja
Rusanda
Banja Ždrelo

Banja Vrdnik

Banja Vrdnik se nalazi na južnom delu Fruške gore, na oko sat vremena vožnje od Beograda. Osim izvora termalnih voda čija temperatura je oko 32 stepena i uspešno se primenjuje kod lečenja reumatizma i za rehabilitaciju, banja Vrdnik ima i bogato istorijsko nasleđe i građevine očuvane još iz 19. veka.

Hotel Premier aqua, Vrdnik

Uz uživanje u SPA centru, u banji Vrdnik koja je već više od jednog veka posećeno banjsko lečilište, možete uživati i u šetnjama i izvanrednoj prirodi koja je okružuje.

Etno naselje Vrdnička kula

Cene noćenja sa doručkom u SPA hotelima u banji Vrdnik kreću se od 4.550 dinara u Etno naselju Vrdnička kula (4 zvezdice) i 7.080 dinara u Fruškim termama (4 zvezdice) do 9.450 dinara u hotelu Premier aqua (5 zvezdica).

Svoj boravak u Fruškim termama možete rezervisati na ovom linku telefonom ili slanjem upita, u hotelu Premier aqua na ovom linku i u Etno naselju Vrdnička kula na ovom linku.

Bukovička banja

Bukovička banja se nalazi u samom Aranđelovcu, u podnožju planine Bukulja, na oko 1 sat vožnje od Beograda. Banja je poznata po lekovitoj mineralnoj vodi koja se uz glinu koristi za lečenje bolesti respiratornog sistema, povreda i drugih oboljenja.

OplenacBukovička banja je specifična i po parku koji oduševljava posetioce, a u kome se nalazi brojno retko drveće, ali i paviljon kneza Miloša, česme sa mineralnom vodom i brojne skulpture domaćih i svetskih umetnika.

U Bukovičkoj banji nalaze se i izvorišta sa kojih se zahvata mineralna voda za vodu Knjaz Miloš.

Hotel Oplenac

Hotel koji posebno preporučujemo ukoliko želite da posetite Bukovičku banju je hotel Oplenac koji se nalazi na petnaestak minuta vožnje od same banje i smešten je u kompleksu koji je osmislio Kralj Petar I. Hotel ima moderno opremljen SPA centar, hidromasažni bazen, saunu, tursko kupatilo, a u ponudi ima raznovrsne masaže i tretmane.

Noćenje sa doručkom u hotelu Oplenac košta 3.350 dinara, a ukoliko uhvatite neki od promo paketa ovog hotela, cena vikenda za 2 osobe je uglavnom oko 12.000 dinara.

Svoj boravak možete rezervisati na ovom linku pozivom na telefon ili slanjem rezervacije.

Rusanda

Banja Rusanda se nalazi na obali najvećeg slanog jezera u Srbiji, u prelepom parku bogatom florom i faunom, na oko sat i po vožnje od Beograda. Lečilište u banji Rusandi otvoreno je još 1867. godine, a tokom godina preraslo je u današnju specijalnu bolnicu i centar za rehabilitaciju.

Banja Rusanda

U Rusandi se primenjuju razni oblici fizikalne terapije koja se zasnivaju na primeni više oblika fizičke energije u svrhu lečenja, osposobljavanja i medicinske rehabilitacije obolelih i povređenih osoba, dok se posebna pažnja posvećuje se preventivi nastanka bolesti. 

Gostima su na raspolaganju bazen i drugi SPA sadržaji, kao i brojne masaže poput masaže vulkanskim kamenjem, kamenjem od himalajske soli, masaže školjkama, piling masaže sapunicom, relax masaže i drugih.

Banja Rusanda

Cena noćenja u banji Rusandi je od 1.500 dinara pa naviše, zavisno od tipa sobe, a penzioneri i osobe sa uputom RFZO ostvaruju popust na redovne cene banje Rusande.

Svoj boravak u Banji Rusandi možete rezervisati na ovom linku pozivom na telefon ili slanjem rezervacije.

Banja Ždrelo

Banja Ždrelo kod Petrovca na Mlavi jedan je od banjskih centara popularnijih među gostima iz Beograda i sa istoka Srbije zbog čega je prilično posećen i pre se može svrstati u kategoriju aqua parkova.

Za razliku od većine drugih banjskih centara, uz veliki broj gostiju, mirna i opuštena atmosfera nisu karakteristika banje Ždrelo.

Banja Ždrelo

Cena noćenja u banji Ždrelo kreće se od 2.500 dinara pa naviše.

Zavisno od toga koji tip odmora želite, bilo koja od preporučenih banja pružiće vam mir, odmor i SPA užitak, a za uštedu pri rezervaciji pratite promo ponude i popuste hotela u banjama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.