Hoteli u Srbiji prilagođeni za osobe sa invaliditetom

Hoteli za osobe sa invaliditetom

Poštujući standarde hotelske industrije, mnogi hoteli u Srbiji su infrastrukturno prilagođeni osobama sa invaliditetom, odnosno sa otežanim kretanjem. Većina hotela sa 5 zvezdica zadovoljava standarde i poseduje minimum nekoliko soba koje su prostranije, sa širim prilazom i adaptiranim kupatilom za osobe koje se otežano kreću.

Za vas smo izdvojili najbolje hotele u Srbiji koji su u potpunosti prilagođeni boravku osoba sa invaliditetom ili osoba koje se kreću uz pomagala.

Fruške terme – Banja Vrdnik

Fruške terme se nalaze u Vrdniku, banji na oko sat i deset minuta vožnje od Beograda. Osim što se nalaze na odličnoj lokaciji i udaljenosti od glavnog grada, terme se nalaze u banji sa više od 200 sunčanih dana godišnje, sa termo mineralnim izvorima i banji koja ima status vazdušne banje.

Što se tiče samog hotela, u pitanju je novi kompleks sa čak 9 termalnih bazena, modernim sobama, odličnim sadržajima i uslugom. SPA zona hotela je podeljena na porodični svet, dečiji svet, svet sauni, kao i aqua fun zonu.

Prilaz i sam hotel su prilagođeni osobama u invalidskim kolicima ili koje se kreću uz pomagala.

Hotel Tonanti – Vrnjačka Banja

Hotel Tonanti je jedan od najluksuznijih hotela u Srbiji i jedan od najpopularnijih u Vrnjačkoj Banji. Ovaj hotel se nalazi u centru banje, u neposrednoj blizini središnjeg dela parka.

U okviru SPA centra nalaze se tri saune, slana soba, parno kupatilo, relax soba sa tepidarijumima, plutajuća kada i četiri prostorije za masažu. Akva zonu čine bazeni, dva đakuzija i razne vodene atrakcije. Unutrašnji bazen površine 300 kvadratnih metara je spojen staklenom demontažnom fasadom sa otvorenim bazenima: velikim, od 520 kvadrata, sa vodopadom i sa dečijim, površine 50 kvadratnih metara.

Garni hotel Palić

Garni Hotel Palić se nalazi u samom srcu Palića, okružen zelenilom, u neposrednoj blizini Zoo vrta.

Hotel je od obale jezera udaljen oko 200 metara. Građen je u stilu secesije, prepoznatljiv za Palićku arhitekturu. Hotel raspolaže kapacitetom od ukupno 17 smeštajnih jedinica, odnosno sa 5 luksuzno opremljena apartmana od kojih je jedan VIP i 12 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba. 

Hotel Villa Breg – Vršac

Na samo sat i po vožnje od Beograda nalazi se hotel Villa Breg, u Vršcu. U pitanju je hotel koji je lociran na obroncima Vršačkih planina i jedan je od omiljenih SPA hotela u Srbiji. Hotel ima 44 sobe i 4 apartmana, restoran, prelep pogled sa terase hotela, kao i SPA centar sa brojnim sadržajima.

SPA zonu čine unutrašnji bazen, spoljašnji bazen, hidromasažna kada, finska sauna, parno kupatilo, prostorije za relaksaciju, teretana i sportski prostor sa stolovima za stoni tenis. Hotel ima prilaz pristupačan za osobe sa otežanim kretanjem.

Hotel Industrial – Kragujevac

Hotel Industrial 1853 pleni svojim izgledom sa specifičnim industrijskim senzibilitetom, čiji je dizajn inspirisan industrijskim nasleđem Kragujevca, nekada najvećim industrijskim gigantom na Balkanu, sa željom da se na originalan način sačuva vredno iz prošlosti.

Hotel raspolaže 21-om smeštajnom jedinicom, od kojih je 4 apartmana. Sve sobe karakteriše industrijski dizajnerski stil, luksuzna opremljenost i vrhunska udobnost. SPA centar je povezan toplom vezom sa hotelom.

Hotel Sheraton – Novi Sad

Sheraton hotel, kao deo jednog od najprestižnijih svetskih hotelskih lanaca – Marriott International, sa ukupno 150 soba pruža gostima hotela vrhunsku udobnost i odmor na lokaciji na samo par minuta vožnje od centralnog gradskog trga u Novom Sadu.

Od sadržaja hotela izdvajamo sobe, ali i apartmane koje hotel ima u ponudi, zatim room servis 24 sata, internet, TV sa kablovskim kanalima, teretanu, garažu za vozila gostiju, kao i SPA centar sa prelepim pogledom na Novi Sad.

Kada je u pitanju omiljeni sadržaj mnogih gostiju, odnosno SPA centar, od sadržaja se izdvajaju tursko kupatilo, tepidarijumi, ledeni tuševi, slana soba, experience tuševi, sauna i đakuzi sa prelepim pogledom na panoramu Novog Sada.

Hotel Stara planina

Hotel Stara planina se nalazi na jednoj od najpopularnijih planina u Srbiji i raspolaže sa 146 soba i apartmana, prostranim sobama sa svim neophodnim sadržajima za odmor, kao i velikim otvorenim i zatvorenim SPA centrom.

Hotel ima sadržaje prilagođene osobama sa otežanim kretanjem.

Hotel Kraljevi čardaci – Kopaonik

Apartmansko naselje Kraljevi čardaci nalazi se malo dalje od turističkog centra, u Vikend naselju na Kopaoniku, odnosno oko 2 i po kilometra od najbliže žičare.

Kraljeve čardake izdvaja ogroman prostor namenjen SPA centru – čak 900 metara kvadratnih. Zatvoreni bazen je dužine 14 i širine 6 metara, dok je otvoreni bazen sa grejanom vodom veličine 10 x 5 metara. Uz bazen, tu su i đakuzi, finska sauna, bio sauna, parno kupatilo, slana pećina, tepidarijumi i naravno – veliki broj masaža.

Hotel Gorski – Kopaonik

Hotel Gorski je nov hotel smešten u turističkom centru Kopaonika, vrlo blizu staza i raspolaže sa čak 97 luksuznih soba i 21 apartmanom, za iskustvo sa 5 zvezdica.

Osim toga što se nalazi na odličnoj lokaciji na Kopaoniku, hotel ima SPA centar veličine čak 390 kvadrata sa zatvorenim i otvorenim bazenom, saunom, slanom sobom, parnim kupatilom i tepidarijumom.

Pristup hotelu je uređen u skladu sa standardima za kretanje osoba sa invaliditetom.

Hotel Mona – Zlatibor

Hotel Mona se nalazi u centru Zlatibora, u blizini glavne autobuske stanice, na idealnoj početnoj poziciji za šetnje, vožnju bicikla ili druge aktivnosti u prirodi.

Hotel Mona ima i odličan SPA centar sa bazenom, saunom, parnim kupatilom, kao i fitness centar čije je korišćenje uključeno u cenu boravka. Sauna i parno kupatilo doplaćuju se 300 dinara po osobi dnevno.

Kompletnu ponudu domaćih hotela prilagođenih osobama sa otežanim kretanjem možete pogledati na ovom linku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.