Najposećeniji SPA hoteli u Srbiji

Najposećeniji SPA hoteli u 2020.

Iako u 2020. godini putovanja možda nisu bila u prvom planu, kako je u inostranstvo putovao znatno manji broj ljudi usled pandemije koronavirusa, ipak smo tokom ove godine imali priliku da upoznamo brojne destinacije u Srbiji za koje možda do sada nismo znali. Putovanja u domaće SPA hotele, kako za porodice, tako i za one koji putuju u paru ili sa društvom, bila su jedna od omiljenih.

Brčkanje u bazenu, odmor uglavnom van gradova, u prirodi, druženje i pre svega bezbednost bili su razlog za odlazak na odmor u neki od najboljih domaćih SPA hotela, posebno tokom letnjeg perioda.

Donosimo vam listu najposećenijih SPA hotela u Srbiji, kreiranu prema broju pretraga i rezervacija – prema onome što je na sajtu Wellness-spa.rs u toku 2020. godine bilo najtraženije.

10. Kraljevi čardaci

Hotelsko apartmansko naselje Kraljevi čardaci se nalazi na Kopaoniku, u Vikend naselju, na otprilike četiri kilometra od samog turističkog centra. Ovaj hotel gotovo je podjednako popularan i tokom zime i tokom leta jer ima izvanredan SPA centar, sa zatvorenim bazenom, otvorenim bazenom sa grejanom vodom, đakuzijem, parnim kupatilom, saunama i brojnim drugim sadržajima.

Ono zbog čega su Kraljevi čardaci omiljeni među porodičnim gostima koji na odmor dolaze sa decom jeste i poseban segment SPA centra namenjen isključivo najmlađima – dečiju wellness zonu. Uz to, tu je i igraonica za decu sa animatorima.

Ono što gosti koji u Kraljeve čardake dolaze tokom zime izdvajaju kao pogodnost hotela jeste što hotel iako nije u samom centru Kopaonika ima dobru povezanost sa centrom, što je od posebnog značaja za one koji skijaju. SKI bus je organizovan svakog dana od hotela, a u samom hotelu gostima je na raspolaganju skijašnica.

9. Divčibarski vajati

Divčibarski vajati su ekskluzivni apartmanski objekat koji se nalazi na divčibarskim livadama. Kompleks je okružen sjajnom prirodom i ceo je izgrađen u klasičnom planinskom stilu.

Gosti Divčibarskih vajata izdvajaju ovaj kompleks pre svega jer je odlično povezan sa gradovima u okruženju, ali i Beogradom od koga se do Divčibara stiže za oko dva sata lagane vožnje.

Ovaj objekat se sastoji iz 15 apartmana – jednosobnih i porodičnih sa dnevnim boravkom i spavaćom sobom. Divčibarski vajati takođe imaju i SPA centar u kome gosti mogu koristiti đakuzi, saunu, masaže, uz doplatu.

Na Divčibarama možete isprobate razne aktivnosti poput vožnje bicikla, jahanja, skijanja ili možete jednostavno šetati stazama i uživati u prirodi.

8. Etno naselje Vrdnička kula

Etno naselje Vrdnička kula se nalazi na Fruškoj gori, na odličnoj poziciji jer je u potpunosti okruženo prirodom. Kompleks se sastoji od dvadesetak smeštajnih jedinica – 20 soba, bungalova i jednim mladenačkim apartmanom.

Bungalovi su različitih veličina zbog čega je Vrdnička kula odličan izbor i za porodične goste i za parove i one koji na put kreću sa prijateljima.

Inače, naselje je dobilo naziv po istorijskoj građevini iz 12. veka, Vrdničkoj kuli, koja je prema podacima podignuta u periodu kada su Rimljani bili naseljeni na ovom području.

7. Banja Rusanda

Banja Rusanda i Specijalna bolnica za rehabilitaciju Rusanda nalaze se na obali najvećeg slanog jezera u Srbiji i spadaju u red najpoznatijih domaćih lečilišta. Rusanda je posebno zanimljiva gostima za posetu zbog izvanrednog prirodnog okruženja, a osim rehabilitacije i lečenja brojnih oboljenja, u Banju Rusandu građani Srbije ali i regiona dolaze i radi preventive.

Banja se inače nalazi na obali najvećeg slanog jezera u Srbiji – Rusande – u Vojvodini kod Zrenjanina, dok se samo naselje zove Melenci. Banja ima odličan položaj i do nje se vrlo lako dolazi.

Jedan od najvažnijih razloga posete brojnih gostiju ovoj banji jesu izvanredni uslovi za medicinsku rehabilitaciju u Banji Rusandi. Medicinska rehabilitacija se sprovodi kroz zdravstvenu zaštitu i ona je važna jer kroz nju prolaze svi kod kojih postoji mogućnost ponovnog nastanka oboljenja.

Takođe, blato iz jezera Rusanda spada u red visokokvalitetnih zbog svog jedinstvenog fizičkog i hemijskog sastava. Čestice peloida su vrlo sitne, pa zahvaljujući finom zrnastom sastavu blato ima plastičan karakter, veliki toplotni kapacitet i malu toplotnu provodljivost.

6. Hotel Fontana

Hotel Fontana nalazi se u Vrnjačkoj Banji, nadomak Vrnjačke reke i prelepog Vrnjačkog parka i Promenade. Ovaj hotel je posebno zanimljiv gostima koji biraju Vrnjačku Banju, kako zbog odlične pozicije, tako i zbog odličnog i prostranog SPA centra koji je ujedno i jedan od retkih koji ima odvojenu dečiju SPA zonu.

SPA centar hotela Fontana obuhvata zatvorene bazene sa temperaturom oko 32 stepena, rusku, finsku i bio saunu, slanu sobu, tuševe doživljaja kao i brojne tretmane i masaže.

Ono što je posebno popularno u hotelu Fontana jeste i tretman koji zamenjuje boravak na moru, odnosno haloterapija u slanoj sobi, jedan od sadržaja koji gosti obožavaju. U prostoriji temperature do 25 stepeni, vazduh je obogađen najfinijim česticama kamene soli što u velikoj meri pozitivno utiče na respiratorni sistem.

5. Hotel Grand

Nadaleko poznat hotel Grand sa razlogom se nalazi među najtraženijima u 2020. godini. Hotel se nalazi u samom centru Kopaonika, odmah do skijaških staza i jedan je od najprestižnijih. Grand inače ima ukupno 165 soba i apartmana i kao nedavno redizajniran hotel potpuno je prilagođen gostima sa najvišim očekivanjima u pogledu kvaliteta i komfora.

Ipak, za one koji su ljubitelji SPA užitka, tu je onaj najvažniji deo – odličan SPA centar hotela Grand na čak 1800 m2 koji čine bazeni, relaks zone, otvoreni bazen sa đakuzijem, saune, parno kupatilo i brojni drugi sadržaji.

Uz SPA sadržaje, ono što gosti izdvajaju kao prednost ovog hotela jesu i sportski sadržaji poput sportske hale sa terenima za košarku, mini fudbal, rukomet, kao i fitness centar i kuglana sa 8 traka.

4. Hotel Premier aqua

Hotel Premier aqua u Vrdniku je pravi hotel sa 5 zvezdica za vrhunski SPA užitak. Uz to, ovaj hotel je kao stvoren za parove i goste koji na odmor idu bez dece jer je u hotelu Premier aqua dozvoljen boravak samo starijih od 18 godina.

Ono zbog čega je takođe hotel Premier aqua poznat je i odličan medicinski centar – Aqua medica. Aqua medica inače nudi odvojeni fizio-terapeutski deo sa prostorijama sa najsavremenijom opremom za fizikalnu medicinu i akcentom na revitalizaciji i prevenciji zdravlja, kao i programe za regeneraciju organizma od nagomilanog stresa, kao i za prevenciju razvoja hroničnih oboljenja modernog doba.

3. Hotel Merkur

Već dugi niz godina od zdravstvenih centara u Srbiji posebno se izdvajaju Terme Merkur u Vrnjačkoj Banji. U pitanju je jedan od najsavremenijih domaćih centara za dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju, a koji obuhvata više smeštajnih objekata, polikliniku i jedan od najvećih SPA centara u Srbiji.

Uz 40 lekara različitih specijalnosti, goste u Termama Merkur očekuje savremeno opremljen fizikalni blok i moderna laboratorija. Zahvaljujući odličnoj opremljenosti, specijalna bolnica omogućava kompletnu proveru zdravstvenog stanja, sa propisivanjem adekvatne terapije od strane lekara.

Osim radi lečenja, mnogi gosti u Terme Merkur dolaze i preventivno, po čemu je ova specijalna bolnica takođe poznata. Preventivni wellness i SPA programi obavljaju se prvenstveno u SPA centru Termi Merkur – Rimskom Izvoru (Fons Romanus).

2. Hotel Stara planina

Potpuno zasluženo u vrhu liste najtraženijih hotela u 2020. godini nalazi se i hotel Stara planina.

Hotel koji se nalazi na prelepoj lokaciji na Staroj planini jedan je od omiljenih porodičnih hotela, ali i onih gostiju koji na Staru planinu dolaze radi skijanja. Gondola koja vodi do samog centra skijališta polazi odmah pored hotela.

Uz skijanje, naravno ide i SPA, a centar hotela Stara planina obuhvata spoljašnji i unutrašnji bazen, relaks zonu sa ležaljkama, teretanu, finsku saunu, parno kupatilo, hidromasažnu kadu, prostorije za kozmetičke tretmane i masaže. Uz SPA koji se prostire na više od 1000 m2, tu je i beauty i fitness centar.

Razlog zbog koga posebno porodice sa decom vole ovaj hotel jeste igraonica sa dečijim vrtićem u hotelu i profesionalnom brigom za decu uzrasta od 3 do 12 godina. Igraonica radi od 9 do 21 sat, a roditeljima u ogromnoj meri boravak olakšava čuvanje dece, ali i Teen club u kome se mališani mogu zabaviti uz stoni tenis, stoni fudbal, pikado, video igre kao i na terenu za kolektivne sportove i igralištu za decu.

1. Fruške terme

Fruške terme su ubrzo nakon otvaranja postale jedan od najtraženijih hotela, ujedno i hotel sa SPA centrom koji se svrstava među najbolje u Srbiji i regionu.

Hotel se nalazi na lokaciji na Fruškoj gori sa više od 200 sunčanih dana tokom godine, sa termomineralnim izvorima i statusom vazdušne banje. SPA centar ovog kompleksa čini čak 9 termalnih bazena, medicinski blok, bazeni sa brzom rekom, masažerima i vodenim mlaznicama, finska, ruska, hromo, infracrvena sauna, kao i poseban deo SPA centra namenjen samo deci.

Od Beograda su Fruške terme udaljene 70 km, od Novog Sada samo 23 km. Nacionalni park Fruška gora je praktično na korak od vas.

Kao hotel sa jednim od najvećih SPA centara sa brojnim sadržajima, sjajnom prirodom koja ga okružuje, kao i uslugom visokog nivoa, hotel Fruške terme potpuno zasluženo je na mestu broj 1 kada su u pitanju najtraženijih i najpopularnji hoteli na sajtu Wellness-spa.rs u 2020. godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.