Preporuka SPA hotela u Vrnjačkoj banji

Koja vam je prva asocijacija na Vrnjačku banju? Verovatno prelepi Vrnjački park, pored šetališta, sa cvetnim aranžmanima, lepo uređenim travnjacima i ljudima koji uživaju u šetnji. Tu su i japanski vrt sa jezercetom, izvori mineralne vode Jezero, Snežnik, Slatina i Topla voda.

Kako stići do Vrnjačke banje?

Do Vrnjačke banje se lako stiže iz više pravaca. Iz pravca Beograda, idete autoputem do Lapova, a zatim preko Kragujevca stižete do Vrnjačke banje za ukupno nešto manje od 3 sata vožnje. Možete i autoputem do Pojata, a zatim preko Kruševca, ali je taj put duži za 30-ak kilometara.

Park u Vrnjačkoj banji

Park u Vrnjačkoj banji

Tu deonicu od Pojata preko Kruševca i Trstenika možete koristiti i ako do Vrnjačke banje putujete iz pravca Niša, ili drugih gradova jugoistočne Srbije. Za dolazak iz zapadne Srbije ili Republike Srpske najbolje je da koristite put preko Čačka i Kraljeva. Oni koji dolaze iz Crne Gore, najbrže mogu stići putem preko Novog Pazara i Raške.

 

U kom spa hotelu u Vrnjačkoj banji rezervisati smeštaj?

Najpoznatiji hotel u Vrnjačkoj banji je verovatno hotel Merkur. To je zapravo specijalna bolnica koja ima medicinski centar za lečenje raznih bolesti. Za potrebe lečenja koriste se lekovite mineralne vode, mineralno blato i savremene dijagnostičke metode.

Merkur, Vrnjačka banja

Wellness centar „Fons Romanus“, Vrnjačka banja

Merkuru pripada i veliki wellness centar Fons Romanus, koji se nalazi u samom banjskom parku, nedaleko od hotela. Ovde možete saznati više informacija o sadržajima Fons Romanus wellness centra.

Od promo paketa, preporučujemo klasičan, wellness i medicinski pansion.

Nedaleko od banjskog centra i promenade, u mirnom delu Vrnjačke banje smešten je apartmanski kompleks Solaris Resort. Sastoji se iz više zgrada sa apartmanima, restoranom, spa centrom, jednim zatvorenim bazenom sa slanom vodom i čak dva otvorena bazena.

Solaris Resort, Vrnjačka banja

Solaris Resort, Vrnjačka banja

Ceo kompleks je prostran i obezbeđen, tako da se deca mogu slobodno šetati po njemu. Od promo paketa ističu se romantični i porodični paket.

U centralnom delu šetališne zone nalazi se hotel Zepter.  Dva restorana, letnja terasa sa pogledom na promenadu, zatvoreni bazen sa termalnom vodom i wellness centar učiniće vaš boravak veoma prijatnim.

Hotel Zepter, Vrnjačka banja

Hotel Zepter, Vrnjačka banja

Od wellness sadržaja na raspolaganju su vam hidromasažna kada, sauna, centar za masažu, teretana i naravno, pomenuti unutrašnji bazen.

Već prvim korakom izvan dvorišta Cvetnih konaka ulazite u banjski park, koji vas laganom šetnjom pored Vrnjačke reke vodi do glavne banjske promenade. Cvetni konaci su smešteni praktično do samog Japanskog vrta a na 100-ak metara od izvora Jezero i Snežnik.

Cvetni konaci u Vrnjačkoj banji

Cvetni konaci u Vrnjačkoj banji

Na poslednjoj etaži nalazi se wellness zona sa slanom sobom, saunom i prostorijama za masažu. Poznat je po engleskom stilu enterijera, a poseduje i restoran, kao i divnu baštu.

Najnoviji hotel u Vrnjačkoj banji je hotel Slatina. Naziv je dobio po izvoru slane vode Slatina, a opremljen je po poslednjim svetskim trendovima. Ekskluzivna lokacija pruža vam prelep pogled sa terase bilo koje sobe na vrnjački park.

Hotel Slatina, Vrnjačka banja

Hotel Slatina, Vrnjačka banja

Uz restoran, u kojem se služi rakija iz destilerije Dana i igraonicu za decu, hotel Slatina poseduje i moderan wellness centar. Slana soba, đakuzi, parno kupatilo, sauna i zatvoreni bazen na raspolaganju su svim gostima hotela.

 

Koji onda hotel izabrati? 

Ako u Vrnjačku banju dolazite isključivo radi lečenja, definitivno je hotel Merkur vaš pravi izbor. Na osnovu lekarskog pregleda dobićete terapije, a dodatno možete koristiti i wellness centar, za opuštanje. Blizu su i šetalište i banjski park.

Za porodični odmor možda će vam ipak više odgovarati Solaris Resort, zbog otvorenih bazena koji će deci biti interesantni. Takođe razmislite i o hotelu Slatina, nov je i nalazi se na lepom mestu. Iste hotele preporučujemo i parovima, koji žele na SPA vikend u Vrnjačku banju.

Hotel Zepter je odličan za poslovne goste, pošto ima veliku konferencijsku salu i veliki broj soba. Mada, uz neke od veoma dobrih promo paketa ovde se lepo mogu provesti i parovi, pošto dobijaju i razne tretmane tela.

Ako vam nije bitno da li hotel ima bazen ili ne, Cvetni konaci vam mogu pružiti miran odmor. Imaju sasvim dovoljno wellness sadržaja za opuštanje i divnu, kućnu atmosferu.

Sve promo ponude možete pogledati na stranicama: Hoteli Vrnjačka banja

Za više informacija o hotelima u Vrnjačkoj banji i rezervaciju smeštaja, pozovite nas na 065/255-22-75.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.