Preporuka SPA hotela u Vrnjačkoj Banji

Preporuka SPA hotela u Vrnjačkoj Banji

Koja vam je prva asocijacija na Vrnjačku banju? Verovatno prelepi Vrnjački park, pored šetališta, sa cvetnim aranžmanima, lepo uređenim travnjacima i ljudima koji uživaju u šetnji. Tu su i japanski vrt sa jezercetom, izvori mineralne vode Jezero, Snežnik, Slatina i Topla voda.

Kako stići do Vrnjačke banje?

Do Vrnjačke banje se lako stiže iz više pravaca. Iz pravca Beograda, idete autoputem do Lapova, a zatim preko Kragujevca stižete do Vrnjačke banje za ukupno nešto manje od 3 sata vožnje. Možete i autoputem do Pojata, a zatim preko Kruševca, ali je taj put duži za 30-ak kilometara.

Tu deonicu od Pojata preko Kruševca i Trstenika možete koristiti i ako do Vrnjačke banje putujete iz pravca Niša, ili drugih gradova jugoistočne Srbije. Za dolazak iz zapadne Srbije ili Republike Srpske najbolje je da koristite put preko Čačka i Kraljeva. Oni koji dolaze iz Crne Gore, najbrže mogu stići putem preko Novog Pazara i Raške.

U kom spa hotelu u Vrnjačkoj banji rezervisati smeštaj?

Hotel Merkur

Najpoznatiji hotel u Vrnjačkoj banji je verovatno hotel Merkur. To je zapravo specijalna bolnica koja ima medicinski centar za lečenje raznih bolesti. Za potrebe lečenja koriste se lekovite mineralne vode, mineralno blato i savremene dijagnostičke metode.

Merkuru pripada i veliki wellness centar Fons Romanus, koji se nalazi u samom banjskom parku, nedaleko od hotela. Ovde možete saznati više informacija o sadržajima Fons Romanus wellness centra.

Od promo paketa, preporučujemo klasičan, wellness i medicinski pansion.

Solaris Resort

Nedaleko od banjskog centra i promenade, u mirnom delu Vrnjačke banje smešten je apartmanski kompleks Solaris Resort. Sastoji se iz više zgrada sa apartmanima, restoranom, spa centrom, jednim zatvorenim bazenom sa slanom vodom i čak dva otvorena bazena.

Ceo kompleks je prostran i obezbeđen, tako da se deca mogu slobodno šetati po njemu. Od promo paketa ističu se romantični i porodični paket.

Hotel Zepter

U centralnom delu šetališne zone nalazi se hotel Zepter.  Dva restorana, letnja terasa sa pogledom na promenadu, zatvoreni bazen sa termalnom vodom i wellness centar učiniće vaš boravak veoma prijatnim.

Od wellness sadržaja na raspolaganju su vam hidromasažna kada, sauna, centar za masažu, teretana i naravno, pomenuti unutrašnji bazen.

Pegaz Holiday Resort

Pegaz Holiday Resort je apart hotel sa 4 zvezdice u Vrnjačkoj Banji i koji se prostire na čak 10.000 kvadratnih metara. Uz SlowLiving koncept, gostima su u Pegaz Holiday Resortu na raspolaganju je 120 moderno opremljenih apartmana, kao i SPA centar sa zatvorenim bazenom, hidromasažnom kadom, relax sobom, parnim kupatilom, slanom sobom, slanom saunom, finskom saunom, infra saunom, amfiteatar saunom, infra sky, bio saunom, veselim tuševima i VIP đakuzijem sa slanom vodom.

Kompleks Pegaz Holiday Resort se nalazi na oko 400 metara od Mosta ljubavi u Vrnjačkoj Banji.

Hotel Slatina

Jedan od novijih hotela u Vrnjačkoj banji je hotel Slatina. Naziv je dobio po izvoru slane vode Slatina, a opremljen je po poslednjim svetskim trendovima. Ekskluzivna lokacija pruža vam prelep pogled sa terase bilo koje sobe na vrnjački park.

Uz restoran, u kojem se služi rakija iz destilerije Dana i igraonicu za decu, hotel Slatina poseduje i moderan wellness centar. Slana soba, đakuzi, parno kupatilo, sauna i zatvoreni bazen na raspolaganju su svim gostima hotela.

Hotel Fontana

Nedaleko od šetališta i Vrnjačke reke smešten je hotel Fontana. Potpuno renoviran, sada ima čak 175 soba i 37 apartmana.

Spa centar u hotelu Fontana

Moderni wellness centar hotela Fontana raspolaže sa 3 zatvorena bazena, saunama, slanom sobom, parnim kupatilom i drugim sadržajima.

Hotel Kralj

Posebno je za vreme letnje sezone interesantan hotel Kralj, zbog otvorenog bazena. Wellness centar opremljen je đakuzijem, hidromasažnim bazenom, saunom, tepidarijumom itd. Hotel Kralj ima restoran sa balkonom, komforne sobe i pruža osećaj kućne atmosfere.

Otvoreni bazen hotela Kralj u Vrnjačkoj Banji

Koji onda hotel izabrati? 

Ako u Vrnjačku banju dolazite isključivo radi lečenja, definitivno je hotel Merkur vaš pravi izbor. Na osnovu lekarskog pregleda dobićete terapije, a dodatno možete koristiti i wellness centar, za opuštanje. Blizu su i šetalište i banjski park.

Za porodični odmor možda će vam ipak više odgovarati Solaris Resort, zbog otvorenih bazena koji će deci biti interesantni. Takođe razmislite i o hotelu Slatina, nov je i nalazi se na lepom mestu. Iste hotele preporučujemo i parovima, koji žele na SPA vikend u Vrnjačku banju.

Hotel Zepter je odličan za poslovne goste, pošto ima veliku konferencijsku salu i veliki broj soba. Mada, uz neke od veoma dobrih promo paketa ovde se lepo mogu provesti i parovi, pošto dobijaju i razne tretmane tela.

Ako vam nije bitno da li hotel ima bazen ili ne, Cvetni konaci vam mogu pružiti miran odmor. Imaju sasvim dovoljno wellness sadržaja za opuštanje i divnu, kućnu atmosferu.

Sve promo ponude možete pogledati na stranicama: Hoteli Vrnjačka banja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.