Vinski podrumi u SPA hotelima

Vinski podrumi u SPA hotelima

Srbija se ne može pohvaliti velikim brojem hotela koji imaju vinske podrume u kojima se mogu degustirati lokalna vina. Ukoliko ste ljubitelj vina, onda znate koliko je teško pronaći ovakav smeštaj, a da pritom bude kvalitetan. Ipak, ne morate dalje da tragate. Izdvojili smo za vas 3 hotela u kojima možete spojiti svoju ljubav prema vinu i wellness uživanje.

OPLENAC, Topola

Hotel Oplenac u Topoli spada u red povoljnijih hotela. Nalazi se u srcu Šumadije, u kraju poznatom kao srpska Toskana zbog velikog broja vinarija i vinograda. Idejni tvorac ovog hotela je Kralj Petar I Karađorđević. Nedaleko od hotela je i kulturno-istorijski kompleks „Zadužbina kralja Petra I“ gde možete da saznate više o kraljevskoj dinastiji Karađorđević.

Hotel Oplenac ima 100 ležajeva u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i dva apartmana. Osim u moderno opremljenim sobama, moći ćete da uživate i u SPA centru. Opustite se u hidromasažnom bazenu sa termalnom vodom ili uživajte u SPA tretmanima u sauni, parnom kupatilu ili manuelnoj masaži.

Topola i Šumadija su poznate po vinskom turizmu. Ljubitelji vina imaće priliku da isprobaju i kupe kvalitetna vina Vinarije Stari Oplenac. A ukoliko izaberete promo paket Oplenački vinski vikend, moći ćete da saznate i nešto više o samom procesu proizvodnje vina. Takođe, degustacija vina se može dopuniti tradicionalnom oplenačkom zakuskom, a možete dobiti i poklon karte za obilazak kraljeve vinarije.

 

VRDNIČKA KULA, na obroncima Fruške Gore

Etno naselje Vrdnička kula smešteno je u prelepom ambijentu, na obroncima Fruške gore. Dobilo je naziv po Vrdničkog kuli, istorijskoj građevini koja je podignuta u XII veku, kada su ovo područje naseljavali Rimljani. Čine ga etno apartmani izgrađeni na površini od 3 hektara i etno hotel sa 23 smeštajne jedinice. Etno apartmani su, zapravo, bungalovi različitih veličina sagrađeni od drveta i drugih prirodnih materijala. Najveći od njih mogu da prime čak i šestočlanu porodicu.

Iako hotel Vrdnička kula nema bazen, možete da uživate u đakuziju sa termalnom vodom. U SPA centru nalazi se i finska sauna, kedrova sauna, slana soba i tursko kupatilo. Uz to, možete se opustiti i uz različite tretmane i masaže.

Posete Etno restoranu i vinskom podrumu upotpuniće uživanje u specijalitetima domaće kuhinje ovog podneblja. Etno restoran, kapaciteta do 230 mesta, ima i terasu sa koje se pruža prelep pogled na Vrdnik i Frušku goru. Osim Fruškogorskih vina iz obližnjih vinograda, u vinskom podrumu možete degustirati i rakiju. Vinski podrum ima kapacitet od 130 mesta, pa je odličan izbor i za organizovanje različitih događaja.

 

VILA PREZIDENT, Sremski Karlovci

Vila Prezident udaljena je samo kilometar od centra Sremskih Karlovaca, u pravcu ka Stražilovu. Ovaj ušuškani romantični hotel idealan je za parove. Devet smeštajnih jedinica, od kojih su tri apartmani, pružiće vam mogućnost da se odmorite i uživate u miru.

Kada je reč o SPA sadržajima, Vila Prezident ima otvoreni i zatvoreni bazen, saunu, tursko kupatilo i tepidarijum. Osim toga, tu je i teretana, ukoliko želite da vežbate. Takođe, možete uživati i u autentičnom ambijentu etno restorana uz svetlost kamina ili u fenomenalnom pogledu koji se pruža sa terase.

Sremski Karlovci su dugo smatrani za srpsku prestonicu vina. Uz domaće specijalitete i zvuke tamburaša, tu je i bogati vinski asortiman. Vila Prezident ima vinski podrum kapaciteta do 80 mesta u kome možete degustirati više od 100 vrsta vina. Osim toga, vinski podrum je idealan i za romantične večeri, ali i za različite događaje. U okviru promo paketa Grožđenbalska avantura, osim degustacije vina u vinskom podrumu, možete dobiti i jednu bocu Karlovačkog vina.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.