Vikend putovanja u domaće SPA hotele - Preporuke najbolji hotela u Srbiji

Vikend putovanja u domaće SPA hotele

Vikend putovanja po Srbiji posebno su zaživela u pandemijsko vreme, kada mnoge destinacije u inostranstvu nisu bile dostupne za odlazak. Dobra stvar je što je praksa odlaska na vikend predah na neku od domaćih destinacija zadržana i danas na raspolaganju imamo brojne hotele, destinacije i mesta, posebno ona u prirodi, koja rado posećujemo.

Za vas smo pripremili mini vodič koji će vam pomoći da se opredelite za neku od destinacija širom Srbije za svoj vikend predah ili produženi vikend za dvoje, uz preporuke najboljih SPA hotela u našoj zemlji.

Prednosti vikend putovanja

Najpre, kada govorimo o vikend putovanjima, njihova glavna prednost je što ih je veoma jednostavno organizovati. Nema potrebe za dugim planiranjem, dugim traženjem smeštaja jer je sve na dohvat ruke i organizacija odlaska je veoma jednostavna. Uz to, vikend je najčešće period nedelje kada nemamo nikakve obaveze, te jednostavno možemo dogovoriti i putovanje sa prijateljima.

Prednost odlaska na vikend predah u neki od domaćih SPA hotela je i što se do svih destinacija unutar zemlje stiže za svega nekoliko sati vožnje, bilo da se grad u kome živite nalazi na severu, jugu ili bilo kom drugom delu Srbije. Polazak nakon završenih obaveza u petak, uživanje tokom subote i nedelje, a potom povratak u večernjim satima, taman za pripremu za početak nove radne nedelje.

Uz jednostavan odlazak i organizaciju putovanja, duž rute putovanja zasigurno će biti prilike za pauzu i predah na nekoj od usputnih destinacija uz obilazak istorijskih i kulturnih lokaliteta kojima je naša zemlja izuzetno bogata.

Popularne destinacije za vikend putovanje

Već godinama kao destinacije za vikend predah izdvajaju se Zlatibor, Vrnjačka Banja, Kopaonik, Fruška Gora, Palić, međutim, poslednjih godina intenzivan razvoj doživljavaju i destinacije poput Divčibara, Stare planine, Rtnja, gradova Novog Sada, Vršca, Kragujevca i drugih. Sve ove, ali i brojne druge destinacije, daju nam širok izbor za naš vikend predah.

Zlatibor

Zlatibor je ubedljivo jedna od omiljenih domaćih planina. Nalazi se u zapadnom delu Srbije i veoma je dobro povezan, posebno sa centralnom Srbijom i Beogradom. Izgradnjom novog autoputa Miloš Veliki dolazak i iz glavnog grada je veoma jednostavan i brz.

Ova planina nudi sadržaje za svakoga – od onih koji vole opuštanje u miru i prirodi, roštiljanje i piknik, kao i za one koji su željni dobrog provoda i druženja u samom turističkom centru. Zlatibor je, takođe, jedna od destinacija u Srbiji koja ima izuzetno bogatu ponudu hotela sa SPA centrima.

Kopaonik

Kopaonik je tradicionalno popularna destinacija, kako za zimski, tako i za letnji predah. Sjajna priroda, avanturistički sadržaji tokom leta, skijanje tokom zime, samo su deo ponude ove planine. Vikend putovanje na Kopaonik može biti dobra opcija i ako želite opuštanje u prirodi i šetnje, uz kombinaciju SPA uživanja.

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je poslednjih godina postala apsolutni hit kada su u pitanju domaće destinacije. Mnoštvo sadržaja za porodice sa decom, ali i za one koji na odmor dolaze u paru ili na lagani senior odmor razlog su zbog kojih je ova banja postala neizostavna destinacija za vikend predah.

Uz sadržaje koji su prilagođeni svakome, Vrnjačka Banja ima jako lepe destinacije u okruženju koje možete obići, kao i SPA hotele u samom centru banje sa prostranim wellness i SPA zonama.

Banja Vrdnik i Fruška Gora

Fruška Gora i Banja Vrdnik posebno su postali popularni zahvaljujući kompleksu Fruške terme, ali i očuvanom prirodom kojom su gosti ovog mesta u potpunosti oduševljeni. Mir, tišina i mogućnost istinskog odmora u prirodi razlozi su zbog kojih domaći turisti rado biraju Banju Vrdnik za svoj odmor.

Fruška Gora se može pohvaliti brojnim lokalitetima i mestima istorijskog nasleđa koje možete posetiti, dok su staze za šetnju i vožnju bicikala na ovoj destinaciji dugačke više desetina kilometara. Do Fruške Gore se iz svih delova Srbije stiže veoma jednostavno, najvećim delom autoputem.

Novi Sad

Kada govorimo o destinacijama u Vojvodini, naravno, neizostavan je prelepi Novi Sad. Grad koji obiluje brojnim istorijskim lokalitetima, lepim trgovima, ulicama za šetnju, dok su neizostavna mesto za posetu novosadski kej i plaža Štrand. Uz obilazak Novog Sada, za samo pola sata stižete i do Fruške Gore, te iz ovog grada jednostavno možete oganizovati i dnevni izlet.

Kragujevac

Od mesta u centralnom delu Srbije, Kragujevac se poslednjih godina ističe kao jedna sjajna gradska destinacija. Grad je vrlo živahan, pun lepih mesta za izlaske, a u okolini samog Kragujevca se nalazi veliki broj mesta sa istorijskim i kulturnim nasleđem.

Takođe, vikend u Kragujevcu može biti i fokusiran na SPA opuštanje, kako su cene za SPA hotele u ovom gradu ipak za nijansu povoljnije u odnosu na neke tradicionalne destinacije za odmor u našoj zemlji.

SPA hoteli za vikend odmor

Fruške terme – Banja Vrdnik

Fruške terme su novi hotelski kompleks, izuzetno popularan, sa čak 9 termalnih bazena i modernim smeštajnim kapacitetima. Hotel se nalazi u Banji Vrdnik, na prelepoj lokaciji pogodnoj za šetnje, obilazak Fruške Gore, vožnju bicikla.

Od SPA sadržaja u Fruškim termama se izdvajaju unutrašnji i spoljašnji bazeni, sauna svet sa više tipova sauni, parno kupatilo, dečiji svet sa sadržajima za decu, dva spoljašnja tobogana i brojni drugi sadržaji. 

Osim toga, tu je i VIP zona zamišljena kao privatni SPA centar samo za VIP goste. Ovaj segment poseduje plivačko-rekreativni bazen, saunu, relax sobu sa vodenim krevetima, parno kupatilo.Od ove sezone tu su i novi bazeni, akva park i što ovaj hotelski kompleks čini najpopularnijim u Srbiji.

Hotel Prezident – Palić

Hotel “Prezident” nalazi se u prekrasnom ambijentu nedaleko od stoletnog parka, na 50 metara od obale jezera Palić. Mir, tišina i osećaj kućne atmosfere čine ovo mesto idealnim za odmor. Profesionalno i ljubazno osoblje ovog otmenog hotela sa 4 zvezdice pružiće vam vrhunsku uslugu, opuštanje, odmor i miran san u privlačnom i ugodnom ambijentu.

Wellness centar hotela “Prezident” prostire se na 1.000 kvadratnih metara. Otvoreni bazen ovog hotela je dimenzija 17×8 metara koji se zajedno sa plažom prostire na 600 kvadratnih metara. U okviru bazena nalazi se đakuzi za 10 osoba, sa vodenim atrakcijama. Temperatura vode je 26-28 stepeni. Zatvoreni bazen ovalnog oblika, dimenzija je 9×6 metara. Temperatura vode iznosi 26-28 stepeni. U okviru bazena su mlaznice koje omogućavaju hidromasažu kao i masažu lastin rep. Đakuzi kada u okviru zatvorenog bazena ima nešto višu temperaturu i istovremeno može primiti 6 osoba.

Hotel Fontana – Vrnjačka Banja

Hotel Fontana nalazi se u Vrnjačkoj Banji, nadomak Vrnjačke reke, prelepog Vrnjačkog parka i Promenade. Gostima SPA centra Fontana, na raspolaganju su 3 zatvorena bazena sa oligomineralnom vodom: dečiji, plivački i hidromasažni sa temperaturom do 32 stepena. U aqua zoni nalazi se i jacuzzi za sve goste koji žele opuštanje uz malo više privatnosti.

Od ostalih sadržaja izdvajaju s finska, ruska i bio sauna, slana soba, tuševi doživljaja, parno kupatilo, kao i niz masaža u ponudi.Iako nema otvoreni bazen, u blizini hotela se nalazi više javnih kupališta po kojima je Vrnjačka Banja izuzetno poznata i važna destinacija za letovanje u Srbiji.

Hotel Sheraton – Novi Sad

Sheraton hotel, kao deo jednog od najprestižnijih svetskih hotelskih lanaca – Marriott International, sa ukupno 150 soba pruža gostima hotela vrhunsku udobnost i odmor na lokaciji na samo par minuta vožnje od centralnog gradskog trga u Novom Sadu.

Od sadržaja hotela izdvajamo sobe, ali i apartmane koje hotel ima u ponudi, zatim room servis 24 sata, internet, TV sa kablovskim kanalima, teretanu, garažu za vozila gostiju, kao i SPA centar sa prelepim pogledom na Novi Sad.

Kada je u pitanju omiljeni sadržaj mnogih gostiju, odnosno SPA centar, od sadržaja se izdvajaju tursko kupatilo, tepidarijumi, ledeni tuševi, slana soba, experience tuševi, sauna i đakuzi sa prelepim pogledom na panoramu Novog Sada.

Villa Breg – Vršac

Hotel Villa Breg se nalazi na obroncima Vršačkih planina, gostima nudi nesvakidašnji komfor u okruženju predivno aranžiranih vrtova. 

U okviru bogate ponude ovog hotela nalazi se i SPA centar sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenom, hidromasažnom kadom, finskom saunom, parnim kupatilom, prostorijama za relaksaciju. Hotel Villa Breg nalazi se na 78 km lagane vožnje od Beograda. 

Hotel Tonanti – Vrnjačka Banja

Hotel Tonanti je jedan od najluksuznijih hotela u Srbiji i jedan od najpopularnijih u Vrnjačkoj Banji. Ovaj hotel se nalazi u centru banje, u neposrednoj blizini središnjeg dela parka.

U okviru SPA centra nalaze se tri saune, slana soba, parno kupatilo, relax soba sa tepidarijumima, plutajuća kada i četiri prostorije za masažu. Akva zonu čine bazeni, dva đakuzija i razne vodene atrakcije. Unutrašnji bazen površine 300 kvadratnih metara je spojen staklenom demontažnom fasadom sa otvorenim bazenima: velikim, od 520 kvadrata, sa vodopadom i sa dečijim, površine 50 kvadratnih metara.

SPA centar je spojen sa zonom za opuštanje koja je u staklu i okrenuta ka parku. Atmosferi uživanja i relaksacije doprinosi umirujuća muzika i aroma terapija (diskretni mirisi eteričnih ulja).

Hotel Oplenac – Topola

Hotel Oplenac je smešten u srcu Šumadije, na brdu Oplenac, u varošici Topoli, bogatoj izuzetnom istorijom i tradicijom naše zemlje. Hotel, kao i varošica u kojoj je smešten, od Beograda su udaljeni 76 km, a od Kragujevca 40 kilometara.

Hotel Oplenac se nalazi u kompleksu čiji je tvorac Kralj Petar I, a renovirano hotelsko zdanje danas goste dočekuje u modernom enterijeru uz visoku nivo usluge i sadržaja. Kroz različite izlete imaćete priliku da se upoznate sa istorijom ovog područja, od praistorijskog nasleđa do savremene istorije i nasleđem dinastije Karađorđević.

U okviru hotela ćete imati priliku da uživate u SPA centru, uz opuštanje u hidromasažnom bazenu, kao i SPA tretmanima u sauni i parnom kupatilu, i manuelnoj masaži.

Hotel Buket – Zlatibor

Hotel Buket je jedan od ubedljivo najtraženijih hotela na Zlatiboru. Nalazi se na samo par minuta pešice od jezera i samog centra Zlatibora, a kada je u pitanju pozicija hotela, gosti često ističu da je prednost ovog hotela i što je ušuškan u borovu šumu, te je užitak planinskog odmora zagarantovan.

U blizini hotela Buket nalaze se i Dino park, pešačke staze, sportski tereni i moderna sportska dvorana.

Wellness centar hotela Buket prostire se na čak 800 kvadrata i nudi sadržaje: dva bazena, jedan plivački i drugi nepravilnog oblika sa slanom vodom i đakuzijem, zatim slanu sobu, finsku i bio saunu, a tu su i parno kupatilo, tepidarijumi, sobe za masažu.

Kraljevi čardaci – Kopaonik

Aparthotel Kraljevi Čardaci se nalazi u Vikend naselju na Kopaoniku, na prelepoj lokaciji, na oko 4 kilometra od samog turističkog centra. Ono što izdvaja iz ponude Kraljeve čardake svakako je SPA centar koji se prostire na čak 900 metara kvadratnih i u ponudi ima otvoreni bazen, zatvoreni bazen, đakuzi, finsku saunu, bio saunu, parno kupatilo, mali hamam, slanu pećinu, kneipp bazen, tepidarijume, fload spa kapsulu, sobe za masažu.

Uz sve to – Kraljevi čardaci imaju i zaseban deo SPA centra namenjen samo najmlađim gostima.

Kopaonik je posebno interesantan za letovanje kada u našoj zemlji krenu velike vrućine. Beg na planinu, a Srbija ih svakako ima, može biti odličan izbor.

Hotel Crni Vrh – Divčibare

Hotel Crni Vrh je luksuzni objekat na Divčibarama, smešten u prelepoj prirodi, u okruženju borove šume i u središtu pravaca koji vode na nekoliko planinskih vrhova. Hotel je dobio ime po najbližem planinskom vrhu koji se nalazi na čak 1096 metara nadmorske visine.

Hotel Crni Vrh nudi luksuzan smeštaj sa 111 soba savremenog stila i šest tipova smeštajnih jedinica. Gostima su na raspolaganju restoran i bar, recepcija koja radi 24 sata, parking, WiFi internet, fudbalski i košarkaški teren, sportska dvorana, kao i moderan SPA i wellness centar. SPA centar poseduje zatvoreni bazen sa vodom temperature 29 stepeni, otvorenu terasu sa ležaljkama za sunčanje, đakuzi, finsku saunu, parno kupatilo, dok je gostima na raspolaganju i fitness centar.

Titova Vila – Zlatibor

Titova Vila Apartments & SPA je novi apartmanski kompleks na Zlatiboru, na deset minuta šetnje od jezera. Kompleks se sastoji od apartmanskih objekata, prostranog SPA centra, teretane, konferencijske sale, igrališta za decu, dečije igraonice, kao i brojnim drugim sadržajima za letovanje i uživanje u prirodi. Titova Vila Apartments & SPA se nalazi na nadmorskoj visini od više od 1000 metara, na lokaciji sa koje se pruža prelep pogled na vrhove Tornik i Čigota.

Za sve goste na raspolaganju stoji bogat sadržaj kompleksa: velik SPA centar, teretana, bazeni, park sa mini trim stazom, raskošan dečiji park, otvoren letnji bioskop i još mnogo toga. SPA centar kompleksa se sastoji od bazena, slane sobe, sauna, tepidarijuma, đakuzi bazena.

Vikend odmor – promotivni SPA paketi

Uz ponudu najboljih SPA hotela širom Srbije za vikend odmor, preporučujemo vam da redovno pratite i promotivne pakete za vikend putovanje, te uhvatite popuste koje nude domaći hoteli. Na sajtu Wellness-SPA.rs na ovoj stranici možete uvek pronaći najbolje SPA pakete za odmor u više od 50 izdvojenih hotela sa SPA centrima u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.