Vikend putovanja u SPA hotele po Srbiji

Vikend putovanja u SPA hotele po Srbiji

Kada idete na vikend putovanje ili na produženi vikend, u periodu od četvrtka do nedelje, važno je da odaberete destinaciju koja se nalazi na 2-3 sata udaljenosti, kako ne biste gubili vreme u putu. Recite zbogom gradskoj gužvi i posetite neka interesantna mesta u Srbiji. Izdvojili smo 3 zanimljive destinacije u Srbiji za vikend putovanja.

Vikend putovanja – Sremski Karlovci

Sremski Karlovci udaljeni su oko 77 km od Beograda i stiže se nakon samo sat vremena vožnje.

Ovaj gradić na obali Dunava karakterističan je po velikom broju očuvanih važnih građevina iz 18. veka. Neke od njih su Karlovačka gimnazija, najstarija srpska gimnazija, kao i Patrijaršijski dvor, stalno prebivalište vladike sremskog i letnje prebivalište srpskog patrijarha. Uz to, tu je i Kapela mira, gde je potpisan Karlovački mir 1699. godine. 

Hotel Premier Prezident, Sremski Karlovci

U Sremskim Karlovcima nalazi se i Dvorska bašta. To je kompleks koji je nekada predstavljao jednu od najstarijih botaničkih bašti na prostoru Srbije. U pitanju je zaštićeno prirodno dobro koje se prostire na dva nivoa.

Smeštaj možete pronaći u hotelu Premier Prezident ili u Vili Prezident.

Hotel Premier Prezident (5*) nalazi se u centru Sremskih Karlovaca. Hotel ima 18 raskošnih soba i apartmana, kao i lounge bar i balsku-konferencijsku dvoranu. Zahvaljujući nameštaju i različitim detaljima, pomislićete da ste u dvorcu iz perioda baroka. Wellness i spa centar ima otvoreni i zatvoreni bazen, đakuzi, saunu i teretanu. Uz to, hotel ima i frizerski salon a nudi i veliki izbor masaža.

Vila Prezident, Sremski Karlovci

Vila Prezident (4*) smeštena je samo jedan kilometar od Sremskih Karlovaca, ka Stražilovu. Omogući će vam da uživate u vojvođanskoj atmosferi, domaćim specijalitetima i prelepoj okolini. Ima devet smeštajnih jedinica, etno restoran i vinski podrum. Kada je reč o wellness sadržajima, možete uživati u otvorenom i zatvorenom bazenu, teretani, sauni, turskom kupatilu ili đakuziju.

Hotel Premier Prezident, kao i Vila Prezident imaju i zanimljive promo pakete, posebno za parove. Zbog blizine Beogradu, idealni su za vikend putovanje.

 

Vikend putovanja – Vrdnik

Od Beograda do Vrdnika vam treba oko sat i deset minuta. U pitanju je naselje na južnoj strani Fruške Gore. Banja Vrdnik spada u red vazdušnih banja, a tome doprinosi nadmorska visina i blizina Fruške Gore.

Manastir Vrdnik jedan je od znamenitosti ovog mesta. Poznat je i kao Mala Ravanica i jedan je od najznačajniih manastira na obroncima Fruške Gore. Teško je proceniti kada je manastir zaista podignut. Kada je završena manastirska crkva, 1811. godine, ovde su prenete mošti kneza Lazara.

Hotel Premier Aqua, Vrdnik

Ranč Platan je, takođe, nešto što treba obići zbog velike površine očuvane prirode. U pitanju je odmaralište nedaleko od Vrdnika. Vrdnička kula nalazi se nedaleko od Vrdnika i predstavlja spomenik kulture od velikog značaja. Podaci pokazuju da je podignuta u 12. veku, kada su ovo područje naseljavali Rimljani. Deo je nekadašnjeg utvrđenog grada Vrdnik i jedina je, uz malo bedema, opstala do danas.

Kada dođete u Vrdnik, možete se smestiti u hotelu Premier Aqua ili u etno naselju Vrdnička kula.

Hotel Premier Aqua (5*) je smešten na izvoru termalne vode u Banji Vrdnik. Čest je izbor parova za vikend putovanje. Ima dobar medicinski blok, kao i moderan spa centar koji čine unutrašnji i spoljni bazen, saune, parno kupatilo i drugi wellness sadržaji. 

Etno naselje Vrdnička kula

Etno naselje Vrdnička kula (4*) nalazi se na obroncima Fruške Gore. Čine ga etno bungalovi i etno hotel sa 23 smeštajne jedinice. Tu je i etno restoran, kao i vinski podrum koji doprinosi uživanju u domaćim specijalitetima.

Iako nema bazen, možete da uživate u đakuziju sa termalnom vodom, sauni, slanoj sobi i turskom kupatilu.

 

Vikend putovanja – Palić

Iz Beograda se do Palića stiže za oko dva sata, pošto je udaljen oko 190 km. U neposrednoj blizini je Park prirode Palić i Palićko jezero. Takođe, u blizini je i Subotica, aktivan grad pun restorana, kafića, kao i prelepih građevina.

Ne propustite da obiđete Veliki park, Ženski štrand, Letnju pozornicu… Prošetajte pored jezera ili uživajte u nekom od restorana na obali, koji služe lokalne specijalitete.

Hotel Prezident Palić

 

Zoo vrt Palić nalazi se pokraj Palićkog jezera. Osnovan je 1950. godine i zauzima gotovo dvostruko veću površinu od beogradskog zoološkog vrta. Iznenadićete se jer su kavezi uklonjeni gde god je to bilo moguće, pa su vam životinje dostupnije. Međutim, osim životinja, ovde raste i oko 300 vrsta drveća i žbunja, među kojima su mnoge retke i egzotične vrste.

Na Paliću se izdvajaju hotel Prezident i Garni Hotel Palić Resort.

Hotel Prezident (4*) na Paliću je idealan za beg od svakodnevice. Nalazi se na 50 metara od Palićkog jezera. Ima 44 smeštajne jedinice, moderno opremljen restoran i aperitiv bar. Hotel ima i letnju baštu, kao i igralište za decu. U okviru wellness centra nalaze se otvoreni i zatvoreni bazen, đakuzi, sauna, hidromasažni bazen i fitnes centar.

Garni hotel Palić Resort

Garni Hotel Palić Resort (4*) je mali hotel, izuzetno lepog enterijera. Dobar je izbor za vikend putovanje. Nalazi se na 200 metara od obale jezera i raspolaže sa 17 smeštajnih jedinica. Uz restoran i caffe bar, hotel ima i letnju terasu na krovu sa pogledom na park. Kada je reč o wellness sadržajima, tu je zatvoreni bazen, kao i đakuzi, parno kupatilo i sauna.

Ukoliko vam ne smeta duže putovanje, možete otići i malo dalje i posetiti planine poput Zlatibora, Kopaonika, Divčibara ili Stare planine. Tu je i Vrnjačka Banja kao najpopularnija destinacija za vikend putovanja u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.