Hoteli u blizini pešačkih staza - saveti i preporuke

Hoteli u blizini pešačkih staza

Ukoliko ste ljubitelj prirode, mira i čistog vazduha, sigurno pri potrazi hotela za vaš odmor, deo istraživanja posvetite i okolini hotela, stazama zdravlja, biciklističkim ili pešačkim rutama. Srbija i domaće destinacije mogu da ponude izuzetne sadržaje kada je u pitanju odmor u prirodi, a uz dodatak uživanja u SPA centrima hotela – odmor u prirodi je kompletiran.

Za vas smo izdvojili najbolje domaće SPA hotele koji se nalaze na sjajnim lokacijama u prirodi i gde možete uživati u šetnjama ili vožnji bicikla stazama u blizini hotela.

Kraljevi Čardaci Kopaonik

Kopaonik je svakako jedna od omiljenih destinacija za odmor u prirodi i na čistom vazduhu.

Hotelski kompleks Kraljevi Čardaci se nalazi u Vikend naselju na Kopaoniku, u blizini dve obeležene staze – Čardaci 1 i Čardaci 2. Primera radi, staza broj 1 kreće od samog kompleksa Kraljevi Čardaci i asfaltnim putem vodi uzbrdo, dok se nakon 250 metara skreće sa puta i tu započinje deo staze koji vodi kroz prelepu prirodu.

Staza je dugačka skoro šest kilometara, a tokom šetnje u trajanju od oko 2 sata, imaćete priliku da obiđete greben Golo brdo, vrh Šiljak na nadmorskoj visini od 1345 metara, livade ka obodu šume ka napuštenom selu Čajetina. Za one malo iskusnije goste, preporučujemo i stazu Čardaci 2 dugačku oko 7 kilometara.

Nakon malo napornog dana uz šetnju u prirodi, dobra stvar je što vas u Kraljevim čardacima očekuje odličan SPA centar, sa brojnim sadržajima za relaksaciju nakon dana provedenog u prirodi.

Gorski Hotel & SPA Kopaonik

Takođe na Kopaoniku, dostupne su i staze za šetnju u centralnom delu planine, odnosno u samom turističkom centru. Staze ka Pančićevom vrhu, obroncima planine i kod skijaških staza, odlične su za šetnju ili vožnju bicikla tokom leta, kada je priroda na ovoj planini prelepa i kada se možete potpuno prepustiti uživanju u čistom vazduhu i planinskom miru.

Uz hotel Gorski koji ima odličan SPA centar i nalazi se u samom centru Kopaonika, tu su i drugi hoteli na Kopaoniku poput hotela Grand, Zoned, Putnik i drugi.

Hotel Aquastar Danube

Kada govorimo o istoku zemlje, ne možemo izostaviti hotel Aquastar Danube koji se nalazi na samoj obali Dunava u Kladovu. Obala Dunava u ovom delu Srbije nadaleko je poznata po trim i biciklisičkoj dunavskoj ruti, kao i istorijskom nasleđu koje, ukoliko posećujete ovaj hotel, obavezno morate obići. Za šetnju i uživanje kraj Dunava, tu je uređeni kej dužine oko tri kilometra, ali i gradski park u Kladovu.

Među gostima koji na svoj odmor odlaze u hotel Aquastar Danube popularne su i ture brodovima kojima se obilazi Đerdapska klisura.

Hotel Prezident Palić

Palićko jezero je već decenijama jedna od omiljenih domaćih destinacija, posebno kada govorimo o odmoru na jezerima u Srbiji. U blizini hotela Prezident Palić nalaze se brojne staze oko samog jezera, Zoološkog vrta, ali i vinarijama koje gosti rado obilaze.

Palić je definitivno destinacija koju možete posetiti tokom cele godine jer zanimljivih sadržaja ima i tokom zime, ali posebno tokom leta, te uz odličan SPA centar hotela Prezident Palić, možete u potpunosti da se opustite i prepustite odmoru u prirodi.

SPA hoteli i pešačke staze na Zlatiboru

Zlatibor je neizostavna destinacija za one koji vole odmor u prirodi, skijanje ili SPA opuštanje. Ova planina je upravo zahvaljujući brojnim stazama zdravlja i stazama koje vode kroz prirodu i postala jedan od omiljenih izbora naših gostiju za putovanje u prirodu.

Od pešačkih staza izdvajaju se staza od Kraljevog Trga, preko Hotela Čigota do Šumatnog brda, zatim staza od centra preko Gajeva do vrha Čuker, kao i staza Mali semegnjevski krug koja vodi od centra, preko česme Oko, Semegnjeva, Železničke stanice i nazad do centra Zlatibora.

Preporučujemo i posetu vidikovcu Gradina do kojeg je moguće doći stazama koje vode kroz prelepu prirodu.

Naravno, uživanje ne bi bilo potpuno da tu nisu i hoteli sa odličnim SPA centrima. Kada je u pitanju smeštaj, preporučujemo da pogledate ponudu SPA hotela na Zlatiboru.

Hotel Stara planina

Jedna od najlepših planina u Srbiji, Stara planina, takođe ima da ponudi brojne staze za šetnju i biciklizam dugačke i više od 10 kilometara.

Ukoliko volite odmor u prirodi uz dosta šetnje, Hotel Stara planina je idealna početna pozicija, dok odatle možete obilaziti vrh Midžor koji se nalazi na samoj graničnoj liniji između Srbije i Bugarske, prevoj Sveti Nikola, a tu su i staze koje se zovu Ćuštica i kojih je ukupno šest. Bilo koju rutu da odaberete zasigurno će vas pratiti prelepi pejzaži i netaknuta priroda Stare planine.

Ne treba zaboraviti i da Hotel Stara planina ima moderan SPA centar sa unutrašnjim i otvorenim bazenom, kao i brojnim wellness i SPA sadržajima.

Etno hotel Rtanj Balašević

Takođe u istočnoj Srbiji, pešačke staze dostupne su i oko planine Rtanj u čijem podnožju se nalazi Etno hotel Rtanj Balašević. U neposrednoj blizini kompleksa nalazi se staza dužine 1 kilometar, a koja prolazi kroz prelepu šumu i proplanke u podnožju Rtnja.

Za one iskusnije i one koji su željni avanture, uvek je tu i mogućnost uspona na vrh Rtnja sa kojeg se pruža prelep pogled na okolinu planine, a često se u danima bez oblaka sa vrha planine vidi čak Dunav.

Divčibarski Vajati

Divčibarski Vajati su apartmanski kompleks koji se nalazi u prelepom okruženju i prirodi planine Divčibare. Sa lokacije na kojoj se nalazi kompleks pruža se prelep pogled na obronke Maljena.

Ukoliko dolazite na odmor na Divčibare, toplo preporučujemo obilaske vrhova i proplanaka koji okružuju Divčibare poput Crnog Vrha, Paljbe, Golupca i Velike pleći. Ovi vrhovi dostižu i 1098 metara nadmorske visine, a sa njih se pruža sjajan pogled čak i do Kopaonika i Zlatibora.

Od popularnijih pešačkih tura, izdvajamo rute od centra ka Golupcu za čije savladavanje je potrebno oko 30 minuta, ka Ljutom kršu za oko 40 minuta, ka Pančevačkom odmaralištu za oko 35 minuta, a preporučujemo i kružnu stazu za čije savladavanje je potrebno do 6 časova.

Pešačke staze u Vrnjačkoj Banji

Ukupno je šest ozonskih staza u samoj Vrnjačkoj Banji ili u užoj i široj okolini banje. Kroz šetnju obeleženim stazama u banji i okolini imaćete priliku da upoznate lepote Vrnjačke Banje, parkova, reka, izvora mineralne vode i još mnogo toga. 

Park u Vrnjačkoj banji

Jedna od ukupno 6 ozonskih staza nalazi se u samoj Vrnjačkoj Banji, a ostalih 5 su u užoj i široj banjskoj okolini. Namenjena pešacima ukupne dužine je 3,8 km. Postoje i biciklictičke staze. Osim šetnje šetalištem u samoj banji, tu su i brojne druge staze na Goču dužine od nekoliko pa sve do 18 kilometara. U zavisnosti od fizičke spremnosti, možete izabrati jednu od šest obeleženih staza. Staze su podeljene i po težini savladavanja, te su gostima na raspolaganju žuta, zelena, braon, plava i dve crvene staze.

Uz odmor u prirodi i uživanje u samoj Vrnjačkoj Banji, neizostavan deo odmora je i banjsko uživanje u nekom od SPA centara. Izbor hotela za odmor u Vrnjačkoj Banji je širok, a naša preporuka je da pogledate koji su to najbolji hoteli sa SPA centrima u Vrnjačkoj Banji.

Villa Breg Vršac

Vršački breg jedna je od idealnih destinacija za odmor u Vojvodini za one koji su u potrazi za pešačkim stazama. Od popularnog hotela Villa Breg, protežu se brojne staze koje vode ka Guduričkom vrhu, inače najvišem vrhu pokrajine, do manastira Mesić, brda Misa, ali i lokacija na kojima možete uživati u slobodno penjanju (free climbing).

Hotel Premier Aqua

Kada je u pitanju Vojvodina, treba podsetiti i da su pešačke staze na Fruškoj gori jedan od čestih razloga posete ovom području, upravo zbog velikog izbora staza, ali i izvanredne prirode Fruške gore i Banje Vrdnik.

 

Od hotela Premier aqua, kao i Fruških termi, proteže se staza koja vodi kroz prirodu ka Vrdničkoj Kuli i koja je idealna za goste svih nivoa fizičke spremnosti. Staza je dugačka oko 1 i po kilometar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.