Letovanje u Srbiji - Najbolji hoteli sa bazenom

Letovanje u Srbiji – 12 najboljih hotela sa bazenom

Odmor u Srbiji, bilo da se odlučite za kraći vikend predah ili letovanje na nekoj od domaćih destinacija, može imati svoje prednosti u odnosu na putovanje van zemlje. Jednostavan dolazak, svega nekoliko sati putovanja, lakoća rezervacije izabranog hotela – samo su neki od razloga zašto izabrati neku od destinacija širom Srbije za letnji odmor.

Ukoliko ste ljubitelj kvalitetnih SPA centara, velikih bazena i dobre prirode, donosimo vam preporuku najboljih hotela sa otvorenim i zatvorenim bazenima za vaš letnji odmor u Srbiji.

Hotel Sunce

Jedan od najtraženijih hotela sa otvorenim bazenom u Srbiji ovog leta je hotel Sunce u Sokobanji. Hotel Sunce se nalazi u najlepšem delu banje, na obali reke Moravice, u prelepom zelenom okruženju. Hotel raspolaže moderno opremljenim i komfornim smeštajnim jedinicama, bogatim wellness i SPA centrom na čak 1300 metara kvadratnih, kao i sa dva restorana i lobby barom.

SPA centar hotela nudi zatvoreni i otvoreni bazen, slanu sobu, tri vrste sauna (finska, bio, soft), parno kupatilo, kaldarijum, hidromasažnu kadu, tropske tuševe, potezno vedro, hladnu sobu, relax sobu sa tepidarijumima, tunel iznenađenja, kao i sobe za masažu.

Hotel Buket

Hotel Buket je jedan od ubedljivo najtraženijih hotela na Zlatiboru. Nalazi se na samo par minuta pešice od jezera i samog centra Zlatibora, a kada je u pitanju pozicija hotela, gosti često ističu da je prednost ovog hotela i što je ušuškan u borovu šumu, te je užitak planinskog odmora zagarantovan.

U blizini hotela Buket nalaze se i Dino park, pešačke staze, sportski tereni i moderna sportska dvorana.

Wellness centar hotela Buket prostire se na čak 800 kvadrata i nudi sadržaje: dva bazena, jedan plivački i drugi nepravilnog oblika sa slanom vodom i đakuzijem, zatim slanu sobu, finsku i bio saunu, a tu su i parno kupatilo, tepidarijumi, sobe za masažu.

Kraljevi čardaci

Aparthotel Kraljevi Čardaci se nalazi u Vikend naselju na Kopaoniku, na prelepoj lokaciji, na oko 4 kilometra od samog turističkog centra. Ono što izdvaja iz ponude Kraljeve čardake svakako je SPA centar koji se prostire na čak 900 metara kvadratnih i u ponudi ima otvoreni bazen, zatvoreni bazen, đakuzi, finsku saunu, bio saunu, parno kupatilo, mali hamam, slanu pećinu, kneipp bazen, tepidarijume, fload spa kapsulu, sobe za masažu.

Uz sve to – Kraljevi čardaci imaju i zaseban deo SPA centra namenjen samo najmlađim gostima.

Kopaonik je posebno interesantan za letovanje kada u našoj zemlji krenu velike vrućine. Beg na planinu, a Srbija ih svakako ima, može biti odličan izbor.

Fruške terme

Fruške terme su novi hotelski kompleks, izuzetno popularan, sa čak 9 termalnih bazena i modernim smeštajnim kapacitetima. Hotel se nalazi u Banji Vrdnik, na prelepoj lokaciji pogodnoj za šetnje, obilazak Fruške Gore, vožnju bicikla.

Od SPA sadržaja u Fruškim termama se izdvajaju unutrašnji i spoljašnji bazeni, sauna svet sa više tipova sauni, parno kupatilo, dečiji svet sa sadržajima za decu, dva spoljašnja tobogana i brojni drugi sadržaji. 

Osim toga, tu je i VIP zona zamišljena kao privatni SPA centar samo za VIP goste. Ovaj segment poseduje plivačko-rekreativni bazen, saunu, relax sobu sa vodenim krevetima, parno kupatilo.Od ove sezone tu su i novi bazeni, akva park i što ovaj hotelski kompleks čini najpopularnijim u Srbiji.

Hotel Stara planina

Hotel Stara planina se nalazi na najlepšoj lokaciji na ovoj planini na jugoistoku Srbije i jedan je od omiljenih porodičnih hotela u Srbiji. Ovaj hotel je za letovanje sa decom idealan zahvaljujući svojoj igraonici sa dečijim vrtićem i profesionalnim animatorima u okviru koje deca mogu uživati i u stonom tenisu, stonom fudbalu, pikadu, video igrama itd.

Kada su u pitanju SPA sadržaji, uz prelep i prostran spoljni bazen, hotel ima i unutrašnji bazen, relaks zonu sa ležaljkama, teretanu, finsku saunu, parno kupatilo, hidromasažnu kadu i niz tretmana i masaža. Ceo SPA centar se prostire na čak 1000 kvadrata.

Hotel Tonanti

Hotel Tonanti je jedan od najluksuznijih hotela u Srbiji i jedan od najpopularnijih u Vrnjačkoj Banji. Ovaj hotel se nalazi u centru banje, u neposrednoj blizini središnjeg dela parka.

U okviru SPA centra nalaze se tri saune, slana soba, parno kupatilo, relax soba sa tepidarijumima, plutajuća kada i četiri prostorije za masažu. Akva zonu čine bazeni, dva đakuzija i razne vodene atrakcije. Unutrašnji bazen površine 300 kvadratnih metara je spojen staklenom demontažnom fasadom sa otvorenim bazenima: velikim, od 520 kvadrata, sa vodopadom i sa dečijim, površine 50 kvadratnih metara.

SPA centar je spojen sa zonom za opuštanje koja je u staklu i okrenuta ka parku. Atmosferi uživanja i relaksacije doprinosi umirujuća muzika i aroma terapija (diskretni mirisi eteričnih ulja).

Hotel Villa Breg

Hotel Villa Breg se nalazi na obroncima Vršačkih planina, gostima nudi nesvakidašnji komfor u okruženju predivno aranžiranih vrtova. 

U okviru bogate ponude ovog hotela nalazi se i SPA centar sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenom, hidromasažnom kadom, finskom saunom, parnim kupatilom, prostorijama za relaksaciju. Hotel Villa Breg nalazi se na 78 km lagane vožnje od Beograda. 

Hotel Putnik

Hotel Putnik lociran je na Sunčanoj dolini, najlepšem delu Kopaonika, na 1650 metara nadmorske visine. Sada potpuno moderno dizajniran, komforan i sa dodatnim sadržajima, nudi svojim gostima odmor kakav su zamislili, kako u zimskom, tako i u letnjem periodu.

Kada je u pitanju SPA centar, gostima su na raspolaganju bazen pogodan za plivanje, đakuzi, finska sauna, parno kupatilo, kao i veliki izbor masaža. Za najmlađe, tu je i igraonica za druženje.

Titova Vila Apartments & SPA

Titova Vila Apartments & SPA je novi apartmanski kompleks na Zlatiboru, na deset minuta šetnje od jezera. Kompleks se sastoji od apartmanskih objekata, prostranog SPA centra, teretane, konferencijske sale, igrališta za decu, dečije igraonice, kao i brojnim drugim sadržajima za letovanje i uživanje u prirodi. Titova Vila Apartments & SPA se nalazi na nadmorskoj visini od više od 1000 metara, na lokaciji sa koje se pruža prelep pogled na vrhove Tornik i Čigota.

Za sve goste na raspolaganju stoji bogat sadržaj kompleksa: velik SPA centar, teretana, bazeni, park sa mini trim stazom, raskošan dečiji park, otvoren letnji bioskop i još mnogo toga. SPA centar kompleksa se sastoji od bazena, slane sobe, sauna, tepidarijuma, đakuzi bazena.

Kako hotel i dalje radi na proširenju svojih kapaciteta i sadržaja, uskoro se očekuje i završetak prelepog spoljnog bazena.

Hotel Fontana

Hotel Fontana nalazi se u Vrnjačkoj Banji, nadomak Vrnjačke reke, prelepog Vrnjačkog parka i Promenade. Gostima SPA centra Fontana, na raspolaganju su 3 zatvorena bazena sa oligomineralnom vodom: dečiji, plivački i hidromasažni sa temperaturom do 32 stepena. U aqua zoni nalazi se i jacuzzi za sve goste koji žele opuštanje uz malo više privatnosti.

Od ostalih sadržaja izdvajaju s finska, ruska i bio sauna, slana soba, tuševi doživljaja, parno kupatilo, kao i niz masaža u ponudi.Iako nema otvoreni bazen, u blizini hotela se nalazi više javnih kupališta po kojima je Vrnjačka Banja izuzetno poznata i važna destinacija za letovanje u Srbiji.

Hotel Grand

Hotel Grand je već dobro poznati hotel na Kopaoniku, najprestižnijem planinskom centru Srbije. Hotel se nalazi u samom središtu turističkog centra i Nacionalnog parka, nadomak žičara i doline sportova.

Hotel u ponudi ima prelep otvoreni bazen, zatvoreni bazen, relaks zonu, finsku saunu, saunu borovih iglica, infrared sobu sa zidom od himalajske soli, lava saunu, hamam sa penom, parno kupatilo, ledenu fontanu, tuševe doživljaja i brojne druge sadržaje i tretmane.

Hotel Ub Aqua Park

Hotel Ub AquaPark je novootoreni smeštajni objekat u blizini novog akva parka u Ubu koji raspolaže sa 21 soba različitih kategorija. Osim što je gostima na raspolaganju sjajan Aqua park, gosti hotela mogu koristiti i unutrašnji SPA centar hotela Ub koji se nalazi nedaleko do hotela Ub Aqua park.

U okviru SPA centra hotela Ub, gostima su na raspolaganju zatvoreni bazen sa slanom vodom, finska i infra-crvena sauna, zatim parno kupatilo, fitnes centar i dve sobe za masaže i tretmane.

Hotel Gorski

Gorski hotel se nalazi na ekskluzivnoj lokaciji u samom centru Kopaonika, na stazi Malo jezero. Kako bi doživljaj letovanja na ovoj popularnoj planini bio potpun, u hotelu možete uživati u Spa & Wellness centru sa otvorenim i zatvorenim bazenom.

Osim bazena, hotelski SPA centar u ponudi ima i tepidarijume, relax zonu, saune, parno kupatilo, tuševe doživljaja, kao i brojne tretmane i masaže.

Prednosti letovanja u Srbiji

Iako se dobar deo turista odlučuje da letovanje provede van granica Srbije, razvoj destinacija i turizma u Srbiji doprinosi tome da se gosti sve češće odlučuju za odmor u zemlji. Osim toga što je ponuda iz godine u godinu sve bogatija, gosti destinacije u Srbiji najčešće biraju zbog jednostavnog dolaska i svega nekoliko sati vožnje. Ukoliko putujete sa decom, dužina putovanja je važan faktor koji utiče na izbor mesta za letovanje.

Uz jednostavan dolazak, odmor u Srbiji je i odlična opcija jer odlazak možete organizovati jednostavno i ne samo jednom u toku leta, već više puta jer nema potrebe za dugim, višenedeljnim pripremama i planiranjem. Ono što je takođe razlog za izbor Srbije za destinaciju za letovanje jesu i cene koje su povoljnije u odnosu na pojedine tradicionalne letnje destinacije u regionu.

Mane letovanja u Srbiji

Iako za odmor u Srbiji ima mnogo argumenata, u potpunosti su u pravu gosti koji kažu – “Ništa bez odmora na moru”. Srbija se zaista može pohvaliti brojnim destinacijama za odmor, od planinskih, preko jezera i reka, pa sve do gradskih destinacija ali, ipak, morska klima, kaoi i brojni benefiti koje odmor na moru ima na naš organizam, razlozi su zbog kojih nekada odmor na moru ne može zameniti, primera radi, planinska destinacija.

Uz to, veliki je broj gostiju koji vole odmor u većim hotelskim resortovima, kakvih u Srbiji nema. Kada na letovanje pogledamo iz finansijskog ugla, važno je napomenuti i da cene na destinacijama u Srbiji, posebno za odmor na planinama, umeju da budu identične onima u Crnoj Gori, Grčkoj ili drugim državama u kojima tradicionalno letujemo, zbog čega je odlazak na letovanje, bilo u Srbiji ili u inostranstvu, ujedno i stvar finansijske računice.

Rezervacije hotela za letovanje u Srbiji

Još hotela sa bazenima i bogatim SPA sadržajima koji vam mogu biti zanimljivi ukoliko se opredelite za letovanje u Srbiji možete pronaći na sajtu Wellness-spa.rs ili kliknite na ovaj link.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.