Banje u Srbiji

Banje u Srbiji

Sa brojnim wellness sadržajima i kvalitetnom uslugom, banje u Srbiji važe za veoma tražene destinacije za odmor. Predstavljamo vam 5 banja u Srbiji koje morate posetiti.

Banja Vrdnik
Vrnjačka Banja
Banja Kanjiža
Banja Rusanda
Novopazarska Banja
Specijalna bolnica Čigota

Banja Vrdnik

Mir Fruške Gore, moderni hoteli i njihovi wellness centri sa bogatim sadržajima i niz sadržaja u prirodi sve više privlači goste u Banju Vrdnik.

Banja Vrdnik je jedno od poznatijih vojvođanskih lečilišta i nalazi se na Fruškoj gori, na oko sat vremena vožnje od Beograda i pola sata od Novog Sada. Banja je posebno pogodna za one koji leče reumatična oboljenja, ali i za goste koji žele mir i boravak na čistom vazduhu.

Najpopularniji hoteli u Banji Vrdnik su Fruške terme, Premier Aqua i Etno naselje Vrdnička kula.

Gostima u Banji Vrdnik u hotelima su na raspolaganju wellness i SPA centri sa saunama, masažama, parnim kupatilima i otvorenim i zatvorenim bazenima sa termalnom vodom i brojnim drugim sadržajima.

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja, osim što je poznata kao jedna od najposećenijih domaćih turističkih destinacija, među građanima Srbije i regiona prepoznata je i kao jedno od omiljenih banjskih lečilišta. Od zdravstvenih centara u Vrnjačkoj Banji posebno se izdvaja Merkur, kao jedan od najsavremenijih domaćih centara za dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju, a koji obuhvata više smeštajnih objekata, polikliniku i jedan od najvećih SPA centara u Srbiji.

Uz Merkur, izbor hotela u Vrnjačkoj Banji je prilično širok. Posebno se izdvajaju hoteli Slatina, Fontana, kao i Zepter hotelHoteli u Vrnjačkoj Banji su moderno opremljeni, a SPA centri imaju veliki izbor kada su u pitanju sadržaji u wellness centrima. Osim uživanja u SPA i wellness sadržajima, u Vrnjačkoj Banji možete uživati i u aktivnostima u prirodi i van hotela.

Banja Kanjiža

Banja Kanjiža je jedno od najznačajnijih lečilišta u Srbiji – posebno za one osobe koje boluju od reume, ali i one kod kojih je registrovano oboljenje centralnog ili perifernog nervnog sistema. Dokazano pozitivno dejstvo vode banje Kanjiža imaju i u rehabilitaciji povreda kolena, kuka i kičme.

Banja Kanjiža se nalazi na samom severu Srbije, blizu Horgoša i Subotice i odlično je povezana sa gotovo svim gradovima zemlje. Do banje se može stići autoputem E75, pa je dolazak za goste iz svih delova Srbije prilično jednostavan.

Kada je u pitanju smeštaj u Banji Kanjiža, “Aquamarin” je odličan hotelski kompleks koji ima kompletan terapijski blok, sportsku halu, dva zatvorena bazena, restoran kapaciteta 300 gostiju, kongresnu salu za 150 učesnika i sve druge sadržaje kao hotel sa tri zvezdice. Hotel ima apartmane, jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe.

Banja Rusanda

Banja Rusanda i Specijalna bolnica za rehabilitaciju Rusanda nalaze se na obali najvećeg slanog jezera u Srbiji i spadaju u red najpoznatijih domaćih lečilišta. Rusanda je posebno zanimljiva gostima za posetu zbog izvanrednog prirodnog okruženja, a osim rehabilitacije i lečenja brojnih oboljenja, u Banju Rusandu građani Srbije ali i regiona dolaze i radi preventive.

Oblasti u kojima je lekovitost voda, blata i medicinskih tretmana Banje Rusande posebno vidljiva jeste rehabilitacija nakon neuroloških oboljenja, stanja nakon traume ili hirurških intervencija, reumatoloških oboljenja, kožnih oboljenja, kao i kod deformiteta lokomotornog sistema kod dece.

Smeštaj u Specijalnoj bolnici Rusanda je paviljonskog tipa, a ukupan kapacitet je 306 osoba. Ovaj tip smeštaja omogućava odvojen smeštaj i tretman i najtežih bolesnika, uz korisnike usluga preventivne rehabilitacije, wellness sadržaja ili rekreacije.

Novopazarska Banja

Novopazarska Banja se nalazi na 3 kilometara od Novog Pazara, a od Beograda je udaljena 280 kilometara. Pozicionirana između padina Rogozne, planiskih masiva Golije i Kopaonika, kao i Ninaje, povoljno utiče na samu klimu banje koja je izuzetno pogodna za rehabilitaciju i poboljšanje zdravstvenih problema. Banja ima ukupno 14 termalnih izvora.

Od hotela u Novopazarskoj Banji posebno se ističe novi hotel Emrović Raj.

Specijalna bolnica Čigota

Iako nije u pitanju banjsko lečilište, preporuku zaslužuje i Specijalna bolnica Čigota, smeštena nedaleko od turističkog centra Zlatibora i poznata po odličnim medicinskim programima i stručnom radu sa gostima.

Čigota se posebno preporučuje onima koji imaju problem sa viškom kilograma i žele da smršaju na zdrav način. Čigotin program mršavljenja traje 7, 14 ili 21 dan a bazira se na zdravoj ishrani, svakodnevnim vežbama i edukativnim predavanjima.

Ono što je važno kada je u pitanju program za mršavljenje je da se po dolasku u Čigotu najpre radi lekarski pregled. Na ovaj način se osoblje bolje upoznaje sa vašim ličnim stanjem, problemima i mogućnostima. Nakon toga gost se svrstava u grupu u kojoj su svi slični po spremnosti. Čigota program prolaze i starije osobe koje imaju probleme sa visokim pritiskom, ali i one mlađe koje su samo gojazne. Ima i onih koji se teže kreću. Upravo zato, svaki gost „upada“ u onu grupu u kojoj su svi sličnih mogućnosti. 

Upravo taj lični pristup svakom gostu je ono po čemu se Čigota izdvaja od drugih programa mršavljenja. Kroz ovaj program, od kada postoji, prošlo je više od 40 hiljada ljudi.

1 komentar

  • Što mi se sviđa ova Novopazarska. Onako starinski deluje ovo staro tursko kupatilo. Nažalost, posle letovanja na koje sam spiskala i poslednje pare, nema šanse da odem negde dalje. Možda eventualno da iznajmim Spa apartman el Capo na jedan dan, pa da povedem i drugarice da napravimo žurku i brčkamo se u đakuziju. Više od toga, trenutno nema šanse. Al’ nikad se ne zna, možda negde oko Nove godine, što da ne…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.