Gde na odmor u martu? - Preporuke za putovanje po Srbiji

Gde na odmor u martu?

Mesec mart je mnogima omiljen mesec za putovanja po Srbiji jer vreme počinje da bude sve toplije, sve je više zelenila, a gužvi u hotelima i na destinacijama uglavnom nema. Naravno, tu je i 8. mart koji može biti odličan povod da drage osobe iznenadite uz kraće putovanje i to uz popuste koje hoteli često odobravaju u ovom periodu.

Za vas izdvajamo nekoliko sjajnih destinacija za odmor u martu.

Zlatibor 

Zlatibor je destinacija koja je tradicionalno popularna tokom cele kalendarske godine. Naravno, kada prođe zimski raspust, potom i sretenjski odmor, gužve su nešto manje, što znači da je mart jedan od boljih perioda godine kada možete uživati na ovoj planini. Osim opuštanja, šetnje i uživanja na čistom vazduhu, postoji i verovatnoća da će u martu biti i pomalo snega na Torniku.

Naravno, Zlatibor je poznat po brojnim odličnim hotelima sa SPA centrima. Gosti najčešće biraju hotele Zlatibor resorthotel Bukethotel Monaapartmane Konak, hotel Queen of Zlatibor kao i povoljan hotel sa SPA centrom hotel Agape. Preporučujemo da pogledate kompletnu ponudu hotela na zlatiboru na ovom linku, dok upit za vaše datume možete poslati direktno putem sajta.

Vrnjačka Banja

Ako želite odmor na destinaciji do koje se veoma jednostavno dolazi – onda je tu Vrnjačka Banja. Banja poznata po čistom vazduhu, prelepom parku, odličnoj ponudi restorana i hotela. Prednost martovskog odmora u Vrnjačkoj Banji je i ta što je moguće da će biti snega, te će i za mališane biti mnogo zanimacija na snegu.

Prednost banje je i što postoje lokaliteti koje možete obići u samoj banji i u okruženju, kao i ponuda SPA hotela kojih je poslednjih godina sve više. Gosti najčešće biraju hotel Tonantihotel Fontanahotel Zepterhotel Park, kao i hotel Merkur. Kompletnu ponudu hotela u Vrnjačkoj Banji pogledajte na ovoj stranici.

Kopaonik

Iako su januar i februar veoma popularni za odmor na Kopaoniku, ova planina je zasigurno idealna za odmor upravo u martu – kada deca najvećim delom idu u školu, te su gužve manje. Upitno je da li će biti snega, ali ako bude hladnijih dana – sigurno je da će deo ski staza biti u funkciji.

Naravno, Kopaonik nije samo skijanje, pa tako svoj odmor možete iskoristiti za šetnju, uživanje u prirodi, ali i opuštanje u nekom od sjajnih SPA centara.

Ono čime se Kopaonik posebno može pohvaliti su hoteli i apartmanski kompleksi sa izvrsnim SPA sadržajima. Posebno se izdvajaju hotel Gorskihotel Grandhotel Viceroy, kao i apartmansko-hotelski kompleks Kraljevi čardaci. Preporučujemo da kompletnu ponudu najboljih hotela na Kopaoniku pogledate na ovoj stranici.

Kuršumlijska Banja

Kuršumlijska Banja je još jedna od renoviranih i izvrsnih banja u Srbiji, a koja može biti i vaš izbor za odmor u martu. Hotel koji je u ponudi u ovoj banji je hotel Planinka.

Hotel Planinka se nalazi u Kuršumlijskoj Banji i osnovan je još 1964. godine i predstavlja vodeći turistički i banjski objekat ovog dela Srbije. Hotel raspolaže sa 180 soba, moderno opremljenih po svim hotelskim standardima. Gostima su na raspolaganju medicinski centar u kome se svakodnevno obavljaju pregledi i terapije, kompleks od 8 bazena sa termalnom vodom, wellness centar, restoran, lobby bar, sale za zabavu i događaje, kao i igraonica, teniski tereni i parking.

SPA zonu hotela čini 8 termalnih bazena (poluotvoreni bazen, tri dečija bazena, dva zatvorena) sa vodom temperature od 33 do 35 stepeni, 4 finske saune, infracrvena sauna, dve slane sobe, parno kupatilo, hladna pećina, tepidarijumi, soba za odmor, kneip staza.

Banja Vrdnik

Kada govorimo o destinacijama koje su blizu Beograda ili Novog Sada, Fruška Gora, odnosno Banja Vrdnik je definitivno najbolja opcija za kraći odmor u martu. U Banji Vrdnik sigurno u martu neće biti snega, ali je sigurno da vas očekuje sjajna priroda, mnoštvo zelenila, lokaliteta, manastira, crkava, istorijskih spomenika koje možete posetiti.

Od hotela toplo preporučujemo Fruške Terme, sjajan hotel sa 11 termalnih bazena, kao i etno naselje Vrdnička kula i hotel Premier aqua, inače hotel samo za goste starije od 18 godina.

Šabac, Kragujevac, Ub

Od drugih gradskih destinacija rado možemo preporučiti i Šabac, gradić koji će vam se sigurno dopasti, Kragujevac do kojeg se iz svih delova Srbije jednostavno dolazi, kao i Ub koji se nalazi veoma blizu Beograda.

Od hotela preporučujemo hotel Sloboda u Šapcu, hotel Industrial u Kragujevcu i hotel Ub u Ubu.

Rezervacije hotela

Bilo da se odlučite za planinu, banju ili možda neku gradsku destinaciju, aktuelnu ponudu hotela širom Srbije za odmor možete pogledati na stranici Promo ponude, dok rezervaciju jednostavno i po najpovoljnijoj ceni možete izvršiti telefonom ili putem sajta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.