Gde na odmor u aprilu? - Preporuke za putovanje po Srbiji

Gde na odmor u aprilu?

Mesec april je mnogima omiljeni mesec u godini za putovanja po Srbiji, pre svega jer je već počelo toplo i pravo prolećno vreme, te nema više teških zimskih jakni, niskih temperatura, a priroda je već uveliko u zelenim bojama. Zato za vas izdvajamo nekoliko domaćih destinacija idealnih za odmor tokom aprila.

Kuršumlijska Banja

Kuršumlijska Banja je još jedna od renoviranih i odličnih banja u Srbiji, a koja može biti i vaš izbor za odmor u aprilu. Hotel koji je u ponudi u ovoj banji je hotel Planinka.

Hotel Planinka se nalazi u Kuršumlijskoj Banji i osnovan je još 1964. godine i predstavlja vodeći turistički i banjski objekat ovog dela Srbije. Hotel raspolaže sa 180 soba, moderno opremljenih po svim hotelskim standardima. Gostima su na raspolaganju medicinski centar u kome se svakodnevno obavljaju pregledi i terapije, kompleks od 8 bazena sa termalnom vodom, wellness centar, restoran, lobby bar, sale za zabavu i događaje, kao i igraonica, teniski tereni i parking.

SPA zonu hotela čini 8 termalnih bazena (poluotvoreni bazen, tri dečija bazena, dva zatvorena) sa vodom temperature od 33 do 35 stepeni, 4 finske saune, infracrvena sauna, dve slane sobe, parno kupatilo, hladna pećina, tepidarijumi, soba za odmor, kneip staza.

Kopaonik

Iako su zimski meseci najpopularniji za odmor na Kopaoniku, ova planina je zasigurno idealna za odmor upravo u aprilu – kada deca najvećim delom idu u školu, te su gužve manje, a nije nemoguće i da bude snega. 

Naravno, Kopaonik nije samo skijanje, pa tako svoj odmor možete iskoristiti za šetnju, uživanje u prirodi, ali i opuštanje u nekom od sjajnih SPA centara.

Ono čime se Kopaonik posebno može pohvaliti su hoteli i apartmanski kompleksi sa izvrsnim SPA sadržajima. Posebno se izdvajaju hotel Gorskihotel Grandhotel Viceroy, kao i apartmansko-hotelski kompleks Kraljevi čardaci. Preporučujemo da kompletnu ponudu najboljih hotela na Kopaoniku pogledate na ovoj stranici.

Banja Vrdnik

Kada govorimo o destinacijama koje su blizu Beograda ili Novog Sada, Fruška Gora, odnosno Banja Vrdnik je definitivno najbolja opcija za kraći odmor u aprilu. U Banji Vrdnik vas u aprilu očekuje mnoštvo zelenila, čist vazduh i brojni lokaliteti koje možete obići i posetiti.

Od hotela toplo preporučujemo Fruške Terme, sjajan hotel sa 11 termalnih bazena, kao i etno naselje Vrdnička kula, Fruške Residence i hotel Premier aqua, inače hotel samo za goste starije od 18 godina.

Lukovska Banja

Od banja u Srbiji koje vam možda ne padaju napamet pri pomisli gde možete provesti odmor u Srbiji, a koja nudi zaista izvrsne sadržaje za potpuno opuštanje – tu je Lukovska Banja. Ponuda Banje je fokusirana na hotele koji omogućavaju potpunu relaksaciju uz SPA sadržaje i bazene sa termalnom vodom.

Od hotela se izdvajaju Hotel Bela Jela i Hotel Jelak, a koji u ponudi imaju SPA zone sa bazenima.

Šabac, Kragujevac, Ub

Od drugih gradskih destinacija rado možemo preporučiti i Šabac, gradić koji će vam se sigurno dopasti, Kragujevac do kojeg se iz svih delova Srbije jednostavno dolazi, kao i Ub koji se nalazi veoma blizu Beograda.

Od hotela preporučujemo hotel Sloboda u Šapcu, hotel Industrial u Kragujevcu i hotel Ub u Ubu.

Zlatibor 

Zlatibor je destinacija koja je tradicionalno popularna tokom cele godine, a posebno tokom proleća. Vreme je toplo i prijatno, gužvi uglavnom nema, a osim opuštanja, šetnje i uživanja na čistom vazduhu, tu su i odlični hoteli sa SPA centrima za potpunu relaksaciju.

Od hotela na Zlatiboru gosti najčešće biraju hotele Zlatibor resorthotel Bukethotel Monaapartmane Konak, hotel Queen of Zlatibor kao i povoljan hotel sa SPA centrom hotel Agape. Preporučujemo da pogledate kompletnu ponudu hotela na zlatiboru na ovom linku, dok upit za vaše datume možete poslati direktno putem sajta.

Vrnjačka Banja

Ako želite odmor na destinaciji do koje se veoma jednostavno putuje – onda je tu Vrnjačka Banja. Banja poznata po čistom vazduhu, prelepom parku, odličnoj ponudi restorana i hotela. Dobra stvar je što u Vrnjačkoj Banji uglavnom tokom aprila nema gužvi.

Prednost banje je i što postoje lokaliteti koje možete obići u samoj banji i u okruženju, kao i ponuda SPA hotela kojih je poslednjih godina sve više. Gosti najčešće biraju hotel Tonantihotel Fontanahotel Zepterhotel Park, kao i hotel Merkur. Kompletnu ponudu hotela u Vrnjačkoj Banji pogledajte na ovoj stranici.

Rezervacije hotela

Bilo da se odlučite za planinu, banju ili možda neku gradsku destinaciju, aktuelnu ponudu hotela širom Srbije za odmor možete pogledati na stranici Promo ponude, dok rezervaciju jednostavno i po najpovoljnijoj ceni možete izvršiti telefonom ili putem sajta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.