Gde na odmor u februaru? - Preporuke za zimski odmor u Srbiji

Gde na odmor u februaru?

Februar je mesec koji već tradicionalno mnogi provode na nekom od putovanja i destinacijama širom Srbije, najpre zahvaljujući neradnim danima oko Sretenja. Kako je u pitanju zimski mesec, najčešće destinacije su planine, ali i odmor u banjama ili gradovima ne zaostaje u popularnosti.

Za vas izdvajamo nekoliko sjajnih destinacija za odmor u februaru.

Kopaonik

Iako je i januar veoma popularan za odmor na Kopaoniku, ova planina je zasigurno idealna za odmor upravo u februaru – kada deca najvećim delom idu u školu, te su gužve manje. Gotovo je sigurno da će na Kopaoniku u februaru biti snega, što je odlično i za skijaše, ali i one koji vole pravu zimsku idilu.

Naravno, kako je skijanje najčešći razlog dolaska na Kopaonik, februar je mesec kada možete očekivati najveći broj instalacija u funkciji, kao i dosta snega.

Ono čime se Kopaonik posebno može pohvaliti su hoteli i apartmanski kompleksi sa izvrsnim SPA sadržajima. Posebno se izdvajaju hotel Gorskihotel Grandhotel Viceroy, kao i apartmansko-hotelski kompleks Kraljevi čardaci. Preporučujemo da kompletnu ponudu najboljih hotela na Kopaoniku pogledate na ovoj stranici.

Zlatibor 

Zlatibor je destinacija koja je tradicionalno popularna tokom cele kalendarske godine. Naravno, kada prođe zimski raspust, gužve su nešto manje, što znači da je februar jedan od boljih perioda zime kada možete uživati na ovoj planini. Osim opuštanja, šetnje i uživanja na čistom vazduhu, velika je verovatnoća da će u februaru biti dovoljno snega i za rad SKI centra Tornik, tako da svoje slobodno vreme možete upotpuniti i skijanjem.

Naravno, Zlatibor je poznat po brojnim odličnim hotelima sa SPA centrima. Gosti najčešće biraju hotele Zlatibor resorthotel Bukethotel Monaapartmane Konak, kao i povoljan hotel sa SPA centrom hotel Agape. Preporučujemo da pogledate kompletnu ponudu hotela na zlatiboru na ovom linku, dok upit za vaše datume možete poslati direktno putem sajta.

Vrnjačka Banja

Ako želite odmor na destinaciji do koje se veoma jednostavno dolazi – onda je tu Vrnjačka Banja. Banja poznata po čistom vazduhu, prelepom parku, odličnoj ponudi restorana i hotela. Prednost februarskog odmora u Vrnjačkoj Banji je i ta što je moguće da će biti snega, te će i za mališane biti mnogo zanimacija na snegu.

Prednost banje je i što postoje lokaliteti koje možete obići u samoj banji i u okruženju, kao i ponuda SPA hotela kojih je poslednjih godina sve više. Gosti najčešće biraju hotel Tonantihotel Fontanahotel Zepterhotel Park, kao i hotel Merkur. Kompletnu ponudu hotela u Vrnjačkoj Banji pogledajte na ovoj stranici.

Stara planina

Još jedna od destinacija idealnih za februarski odmor je i Stara planina. Na Staroj planini možete uživati u skijanju, dok oni koji nisu skijaši mogu uživati u šetnji kroz prelepe predele ove planine, uz vrhunske gastronomske specijalitete.

Naravno, topla preporuka za smeštaj je hotel Stara planina. Hotel je jedan od omiljenih porodičnih hotela u Srbiji, ima mnoštvo sadržaja za decu, kao i SPA centar.

Banja Vrdnik

Kada govorimo o destinacijama koje su blizu Beograda ili Novog Sada, Fruška Gora, odnosno Banja Vrdnik je definitivno najbolja opcija za kraći predah u februaru. U Banji Vrdnik verovatno u februaru neće biti mnogo sngea, ali je sigurno da vas očekuje sjajna priroda, mnoštvo lokaliteta, manastira, crkava, istorijskih spomenika koje možete posetiti.

Od hotela toplo preporučujemo Fruške Terme, sjajan hotel sa devet termalnih bazena, kao i etno naselje Vrdnička kula i hotel Premier aqua, inače hotel samo za goste starije od 18 godina.

Palić

Još jedna od destinacija do koje se veoma jednostavno putuje je i Palić. Februar na Paliću je mesec kada je nešto hladnije, ali vas očekuje prelepa priroda, niz odličnih restorana, kao i mnoštvo lokaliteta i istorijskih atrakcija koje možete posetiti.

Od hotela na Paliću preporučujemo Garni hotel Palić Resort, kao i hotel Prezident Palić.

Rezervacije hotela

Bilo da se odlučite za planinu, banju ili možda neku gradsku destinaciju, aktuelnu ponudu hotela širom Srbije za odmor možete pogledati na stranici Promo ponude, dok rezervaciju jednostavno i po najpovoljnijoj ceni možete izvršiti telefonom ili putem sajta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava na njuzleter

Ekskluzivne promotivne ponude wellness i spa hotela na vašu email adresu, jednom nedeljno. Prijavite se.